ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Miss Julia: Ένα Θεατρικό του Στρίντμπεργκ, μία Έκθεση 8 σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών!

18 παραστάσεις, 8 γυναίκες που ζωγραφίζουν για την «Miss Julia»!
Στο αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Miss Julia» σε σκηνοθεσία Εμμάνουελ Μανιού, με τους Έλενα Θωμοπούλου, Νικόλα Μακρή και Βαλίσια Βύζα.
Και μία έκθεση με τίτλο «8 Παρουσίες»! Οκτώ Ελληνίδες εικαστικοί ζωγραφίζουν τα σκηνικά της παράστασης…
Έρωτας ζωής. Μια Γυναίκα. Δεσποινίς Τζούλια.

Tο κλασικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, πιο διαχρονικό από ποτέ, αναγεννιέται σε μία έπαυλη, στα υπόγεια του υπηρετικού προσωπικού, ανάμεσα σε έργα τέχνης και ρετρό μουσικές του 1950.
Η πάλη των τάξεων, η μάχη των φύλων, οι ακλόνητες ηθικές αξίες και ένας σκουριασμένος καθωσπρεπισμός, τοποθετούνται στο τέλος μιας δεκαετίας που όλα αρχίζουν να αλλάζουν.
Στην οικογενειακή έπαυλη, στην αγγλική εξοχή, η δεσποινίς Τζούλια γιορτάζει την Πρωτομαγιά χωρίς σκέψεις και φραγμούς. Φλερτάρει με τη φωτιά και προκαλεί τον υπηρέτη Ζαν σε ένα παιχνίδι ρόλων και αποκαλύψεων.
Η Τζούλια και ο Ζαν, καταδικασμένα διχασμένοι, ζουν την ιστορία τους με πάθος και ουτοπισμό γνωρίζοντας ότι το πρωινό φως θα φέρει την αλήθεια.
Το σκηνικό της παράστασης, που έχει δημιουργήσει ο Εμμάνουελ Μανιός, κάθε βδομάδα θα είναι δυναμικό με φιλοξενία διαφορετικών συλλογών έργων- σύγχρονων Ελληνίδων ζωγράφων και την εικαστική επιμέλεια έχει η ζωγράφος Ιωάννα Καφίδα.

Δημιουργία ζωής. Οκτώ γυναίκες:
Αποστολάτου Εύα, Γλύνη Ελένη, Ιωάννα Καφίδα, Κυπαρίσση-Γλυνιαδάκη Αντιγόνη (ΚΙΠ), Μπεχράκη Βένια, Μπίλη Άννα, Τσιτουρίδου Κατερίνα, Φραγκουδάκη Μαρία.

Βένια Μπεχράκη

Αυτό το Σάββατο 20 & την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, θα εκτεθούν τα έργα της φίλης μου Βένιας Μπεχράκη, με τίτλο “Traces”, ως μέρος του σκηνικού της παράστασης. Και φυσικά θα είμαι από τις πρώτες εκεί, να τα χειροκροτήσω.

Τα πρωτότυπα έργα αυτών των ζωγράφων, με το προσωπικό ίχνος της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας, περιστοιχίζουν σε κάθε παράσταση τον λόγο και τα πρόσωπα του θεάτρου και γίνονται ένα περιβάλλον ζωντανής γυναικείας παρουσίας. Η μητέρα της Τζούλιας ήταν ζωγράφος, ο κόσμος της όμως δεν είχε ούτε χρώμα ούτε φως. Μήπως αυτά τα ζωγραφικά έργα από τα χέρια οκτώ σύγχρονων γυναικών μπορούν να λειτουργήσουν ως άνοιγμα φωτός και ως απαντήσεις ζωής στην τραγικότητα της γυναίκας-ηρωίδας;

Ερμηνεύουν

Τζούλια: Έλενα Θωμοπούλου
Ζαν: Νικόλας Μακρής
Κριστίν: Βαλίσια Βύζα

Κάθε Σάββατο 21:30 και Κυριακή 18:45

Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

error: Content is protected !!