ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μυκονιάτικων ξενοδοχείων δρώμενα, συνέχεια…

Το ξενοδοχείο Kivotos στη Μύκονο εγκαινίασε τη δεύτερη έκθεση του Kivotos Art Projects το Σάββατο που μας πέρασε, παρουσιάζοντας εννέα σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, τους Κωστής Βελώνης, Βένια Δήμητρακοπούλου, Μάρθα Δημητροπούλου, Πωλίνα Κασιμάτη, Απόστολος Κατακατσάνης, Χαρά Πιπερίδου, Πάνος Φαμέλης, Μαρία Φράγκουδάκη, Βαγγέλης Χούρσογλου.

kallitexnes

Το Kivotos Art Projects το οποίο επιμελείται η Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, αποτελεί μια σειρά 5 πρωτοποριακών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης με έργα από 23 καταξιωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο, πολυμέσα, εγκαταστάσεις.

Βένια Δημητρακοπούλου, Σωζίτα Γκουντουνά

Βένια Δημητρακοπούλου, Σωζίτα Γκουντουνά

Οι εκθέσεις του Kivotos Art Projects φιλοξενούνται διαδοχικά από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Hotel στον Όρνο, εγκαινιάζοντας το εικαστικό του πρόγραμμα, το οποίο θα πλαισιώνεται από μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Φιλοδοξία του είναι να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σε συνάρτηση με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μυκόνου και των Κυκλάδων και να συμβάλει σε ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ τέχνης και τουρισμού ενισχύοντας πολιτιστικά την Ελλάδα. Το Kivotos Art Projects αποτελεί μέρος της πλατφόρμας τέχνης Aegeanale η οποία ξεκίνησε τις δράσεις της στο νησί της Μυκόνου και της Δήλου το 2012 και τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

geniki

Οι εκθέσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα ενισχύσουν  οικονομικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ με τα έσοδα από το ειδικά σχεδιασμένο αντικείμενο τέχνης από την καλλιτέχνιδα Σοφία Χούσου, καθώς και με μέρος των εσόδων από την πώληση των εκθεμάτων.

Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαρία Ξανθάκη, Παύλος Σάμιος

Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαρία Ξανθάκη, Παύλος Σάμιος

Τα εγκαίνια, συνοδεύτηκαν από παράσταση/χάπενινγκ της καταξιωμένης χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη και μουσική έπαιξαν η Κατερίνα Καφεντζή a.k.a. DJ Kafka απ’τον Εν Λευκώ 87,7 και η Live band Penny & the Swingin’ Cats.

ergo I

Η Aegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε πέρυσι. Βασικοί στόχοι της είναι να αναδείξει το Αιγαίο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να χαρτογραφήσει εκ νέου το αρχιπέλαγος ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η Aegeanale είναι μια πολιτιστική πλατφόρμα εν εξελίξει με πρόγραμμα που αρθρώνεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας αφορά καλλιτεχνικές δράσεις από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Ο δεύτερος άξονας αφορά ένα εικαστικό residency πρόγραμμα, που θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2014 σε νησιά του Αιγαίου.

Ελένη Πετρουλάκη, Ιάσονας Μιχόπουλος

Ελένη Πετρουλάκη, Ιάσονας Μιχόπουλος

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν έργα τέχνης σε άμεση διάδραση με τον κάθε τόπο φιλοξενίας καθιστώντας σταδιακά το Αιγαίο ένα πρωτοποριακό υπαίθριο μουσείο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την επιμελήτρια Δρ. Σωζήτα Γκουντούνα, η Aegeanale έχει στο παρελθόν υποστηρίξει το προηγούμενο πρότζεκτ της, UN /INHABITED, μια σειρά δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στη Μύκονο και τη Δήλο το καλοκαίρι του 2012 με θεματικό επίκεντρο το οξύμωρο δίπολο κατοικημένου-ακατοίκητου χώρου.

Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Άννα Χατζηνάσιου, Φίλιππος Μιχόπουλος

Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Άννα Χατζηνάσιου, Φίλιππος Μιχόπουλος

Το Kivotos Art Projects αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας αυτής. Η συνολική διοργάνωση της Aegeanale τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει εξασφαλίσει προβολή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς και συνεργασία με πολλούς σημαντικούς φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

ERGO ii

Στέλλα Ανδρόνικου, Σπύρος Μιχόπουλος, Τόνια Ανδρόνικου

Στέλλα Ανδρόνικου, Σπύρος Μιχόπουλος, Τόνια Ανδρόνικου

Ζήσης Μπουκουβάλας, Άκληστις Πρίνου

Ζήσης Μπουκουβάλας, Άκληστις Πρίνου

ergo III

Γρηγόρης Κουρτζίδης, Δέσποινα Γαβαλά

Γρηγόρης Κουρτζίδης, Δέσποινα Γαβαλά

geniki II

 

error: Content is protected !!