ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μεταμορφώνοντας τη φωνή και τη δημόσια ομιλία μας!

Έχω να εξομολογηθώ κάτι. Το οποίο δεν θα το έκανα -μιας και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο η εν λόγω εξομολόγηση μου- αν δεν μου δινόταν η ευκαιρία να γνωρίσω την Voice & Public Speaking Coach, Speech Content Consultant, Νίνα Καλούτσα, μέσω της κοινής μας φίλης Σίσσυς. Της Σίσσυς Χλωμίσιου που έχουμε δουλέψει με μεγάλη επιτυχία παρέα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του MDA Ελλάς, που μας ένωσε η αμοιβαία εκτίμηση της μίας στην δουλειά και στην προσωπικότητα της άλλης, η οποία οδήγησε σε μία σειρά δράσεων -πάντα για φιλανθρωπικούς σκοπούς-, οι οποίες με τη σειρά τους κατέληξαν σε μία ειλικρινή φιλία. Έτσι, όταν η Σίσσυ μου προτείνει μία πρωτοβουλία ή θέλει να με συστήσει σε έναν φίλο ή συνεργάτη της, οικειοποιούμαι με μιας την κρίση της και εμπιστεύομαι απόλυτα τις προτάσεις της. “Οι φίλοι σου είναι και φίλοι μου Σισσάκο μου” ήταν λοιπόν η απάντηση μου στην πρόσκληση της να πιούμε καφέ με την ειδικό φωνής και δημόσιας ομιλίας Νίνα Καλούτσα, και το ραντεβού της γνωριμίας μας ορίστηκε για την “Παλιά Αγορά”, μία μόλις μέρα πριν απαγορευθούν από τα νέα μέτρα προστασίας κατά την πανδημίας, τα ανέμελα καφεδάκια μας.

Καφέ στη “Παλιά Αγορά” της Φιλοθέης με τη Σίσσυ Χλωμίσιου και τη Voice & Public Speaking Coach Νίνα Καλούτσα.

“Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω από κοντά Φαίη, σε διαβάζω ανελλιπώς, λατρεύω τον γραπτό σου λόγο” ήταν τα πρώτα λόγια της Νίνας Καλούτσα για να λάβει την αυθόρμητη απάντηση μου “Ευτυχώς που κάποιοι λατρεύουν τον γραπτό μου λόγο γιατί ο προφορικός δεν είναι το δυνατό μου σημείο…” Και εδώ φτάνουμε στην εν λόγω εξομολόγηση μου. Ok, δεν είναι ότι θα έλεγα ποτέ “προβληματικό” τον προφορικό μου λόγο, ούτε πως έχω βιώσει ποτέ κάποιο embarrassing moment. Όμως, μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές να είμαι καλεσμένη ως κεντρική ομιλήτρια, ως μέλος σε πάνελ ή ως παρουσιάστρια ενός βιβλίου ή μίας εκδήλωσης, και να διστάζω να αποδεχθώ την -από κάθε άποψη- τιμητική πρόσκληση επειδή κομπιάζω να μιλήσω σε ένα τόσο μεγάλο κοινό. Ή να του επιβληθώ…  Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιο γοητευτικός ο γραπτός μου λόγος από τον προφορικό και δεν θέλω να απογοητεύσω το κοινό που μπορεί να περιμένει μία βαθιά και γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή και απόλυτες γνώσεις δημόσιας ομιλίας. “Είναι απόλυτα φυσιολογικό για κάποιον που έχει ταλέντο στο γράψιμο να μην έχει καλλιεργήσει επαρκώς την δημόσια ομιλία του και φυσικά και το αντίθετο…” μου λέει η Νίνα, η οποία με αφορμή το Ψηφιακό Σεμινάριο -Webinar- με τίτλο “Μεταμορφώστε τη Φωνή και τη Δημόσια Ομιλία σας” που θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, με ξεναγεί στις άπειρες στην κυριολεξία δυνατότητες που σου δίνει στον επαγγελματικό στίβο αλλά και στην προσωπική ζωή.

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Νίνα συνεργάζεται με ανθρώπους επιρροής, πολιτικούς, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, καθώς και νέους σε όλη την Ελλάδα. Διδάσκει ανθρώπους που επιθυμούν να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα της φωνής τους, να καλλιεργήσουν δεξιότητες δημόσιας ομιλίας, να ενισχύσουν την ηγετική και τη διαπραγματευτική τους ικανότητα.

“Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, με master of Fine Arts, ως τραγουδίστρια όπερας και καθηγήτρια μονωδίας και εργάστηκα για 15 χρόνια ως σοπράνο-σολίστ και πάνω από 20 χρόνια ως καθηγήτρια μονωδίας” με ξεναγεί τώρα η Νίνα στον μαγικό της κόσμο, η οποία πλέον συνεργάζεται με εταιρείες κολοσσούς -μεταξύ των οποίων τις Google, OTE, Coca-Cola 3E, Eurobank, Alpha Bank, Booking.com, LeasePlan, TITAN Cement, Booking.com, Generation Y, GEP, Ευρωπαϊκή Πίστη- ως ομιλήτρια, εισηγήτρια σεμιναρίων και coach με θεματολογία τη φωνή, τη δημόσια ομιλία, τα εργαλεία παρουσίασης, το λεξιλόγιο και περιεχόμενο ομιλίας, τη γλώσσα σώματος, συμβουλευτική ομιλητών, διαχείριση σκηνικού φόβου, πρώτη εντύπωση αλλά και team building. Στο εντυπωσιακό βιογραφικό της, προστίθενται οι συνεργασίες με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τους προπονεί και ενδυναμώνει τη ρητορική τους ικανότητα και τη δημόσια ομιλία τους, μεταξύ των οποίων τον Άδωνι Γεωργιάδη, η διαφορά του λόγου του οποίου -κάτι σε before & after- είναι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Μου μιλάει με ενθουσιασμό για το Webinar που ετοιμάζει για το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη “Ένα ψηφιακό σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών που θα πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Με την Μέθοδο “Φωνή και Επιτυχία”, η βελτίωση της φωνής και της δημόσιας ομιλίας οδηγεί σε ένα ταξίδι προσωπικής αλλαγής και μεταμόρφωσης. Μέσα από μία σειρά διαδραστικών ασκήσεων και συνειδητοποιήσεων, ο ασκούμενος διδάσκεται πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της αναπνοής του, μαθαίνει «να αντλεί ανάσα από βαθιά», ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο και «επαναπρογραμματίζει» το σώμα του με νέες σκέψεις και πεποιθήσεις, καθώς πλέον ολόκληρη η υπόστασή του στηρίζει τα λεγόμενά του και όχι μόνο ο λαιμός και ο νους. Η ποιότητα της φωνής και των λεγομένων καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Συγκεκριμένα, ο όγκος, η έκταση και άλλα χαρακτηριστικά της φωνής εκπέμπουν πληροφορίες για το πώς νιώθει κάποιος. Αν έχει εσωτερική γαλήνη, αυτοπεποίθηση και σταθερότητα στη ζωή του ή βιώνει συναισθήματα θυμού, απογοήτευσης, φόβου, ανασφάλειας κ.λπ.” μου εξηγεί και συνεχίζει “Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ένας συνδυασμό διδασκαλίας με βάση τις αρχές του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και τις βιωματικές ασκήσεις αναπνοής, προσώπου, σώματος και δημόσιας ομιλίας με αντικείμενο τη μεταμόρφωση του χρώματος, της εκφραστικότητας, του όγκου και της έκτασης της φωνής και την απόκτηση γνώσεων δημόσιας ομιλίας” καταλήγει η γνωστή  Voice & Public Speaking Coach,
Speech Content Consultant, Νίνα Καλούτσα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ψηφιακό Σεμινάριο -στο οποίο εννοείται πως θα λάβω μέρος (κάλιο αργά παρά ποτέ), θα διδαχθείτε πώς: Να πείθετε με την φωνή σας, μιλώντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, Να μαγνητίζετε ως δημόσιος ομιλητής, Να αναπνέετε καλύτερα, Να εκφράζετε τα επιχειρήματά σας με πιο πειστικό και σίγουρο τρόπο, Να εκφράζεστε με ακρίβεια, Να αυξήσετε την ηγετική επιρροή σας, Να διαχειριστείτε τον σκηνικό φόβο, Να εκφράζετε μεγαλύτερη κλίμακα συναισθηματικών αποχρώσεων, Να κατανοείτε καλύτερα το συναίσθημα και τη διάθεση του συνομιλητή σας από τον τρόπο με τον οποίο μιλάει, Να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά με υψηλή ενέργεια, Να αντιμετωπίσετε ζητήματα στις φωνητικές χορδές και τον λαιμό γενικότερα, όπως βραχνάδα, κούραση, όζους κ.λπ, Να «καλλιεργήσετε» την προσοχή σας ως δεξιότητα, Να εκπαιδεύσετε νου και σώμα να βρίσκονται στην παρούσα στιγμή και Να απελευθερώνετε την «φυλακισμένη» συναισθηματική ενέργεια του σώματός σας και να την χρησιμοποιείτε δημιουργικά.

Εννοείται πως θα παρακολουθήσω το Webinar της γνωστής Voice & Public Speaking Coach, Speech Content Consultant, και αν θέλεις να λάβεις και εσύ μέρος κλείσε τη θέση σου εδώ.  Αν όχι τώρα μάλιστα που όλες οι δραστηριότητες μας έχουν περιοριστεί κατά πολύ, πότε θα βρω την καλύτερη ευκαιρία; Ποτέ δεν είναι αργά και κάλιο αργά παρά ποτέ, μιας και τόσο στο επάγγελμα που κάνω και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει τα μαθήματα της Νίνας Καλούτσα είναι άκρως απαραίτητα και θα μου επιτρέψουν να καλυτερεύσω τα skills μου, να μάθω να διαχειρίζομαι  τη δημόσια ομιλία μου και φυσικά να βελτιώσω την επιρροή μου στο επαγγελματικό και το προσωπικό μου περιβάλλον, αποκτώντας μία βαθιά και γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή. Καημό το είχα.

error: Content is protected !!