ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Μεγαλώνοντας χαρούμενα παιδιά”: Η Ομιλία της Τζίνας Θανοπούλου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ομιλία της Τζίνα Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος , για ευαισθητοποιημένους γονείς και γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας ισορροπημένα, επιτυχημένα και χαρούμενα παιδιά», προχθές το απόγευμα στο Ιδρυμα Θεοχαρακη.

Θέματα που ανέπτυξε η γνωστή Ψυχολόγος, μεταξύ άλλων ήταν τα κλειδιά για να εμπνεύσουν οι γονείς στα παιδιά την καλλιέργεια της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, EQ, (Dr. Daniel Goleman Theory) στην παιδική και εφηβική ηλικία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Τζίνα Θανοπούλου “Αυτή η μοναδική Νοημοσύνη μπορεί να φέρει στα παιδιά: αυτογνωσία, αυτοαποδοχή, αυτοπεποίθηση. Eπιπλέον, η καλλιέργεια της Πολλαπλής Νοημοσύνης (Multiple Intelligence Theory: Dr. Howard Gardner)”, εξηγώντας παράλληλα ποιά ή ποιές νοημοσύνες έχει το παιδί μας και πώς να τις καλλιεργήσουμε.

Η Τζίνα Θανοπούλου με τους κυρίους Χάρη Κονδύλη και Φώτη Παπαθανασίου

Της προχθεσινής Ομιλίας θα ακολουθήσουν άλλες δύο εξίσου ενδιαφέρουσες στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, με την Τζίνα Θανοπούλου να καταπιάνεται με:

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018
Τι πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν ή να μην κάνουν οι γονείς; Ο καταλυτικός και σημαντικός ρόλος της σχέσης του ζευγαριού-γονέων στην καλλιέργεια της συναισθηματικής ισορροπίας, ασφάλειας, εξέλιξης των παιδιών τους. Η σχέση των γονέων μεταξύ τους λειτουργεί σαν καταλυτικός καθρέφτης για την ψυχική ωρίμανση, ανάπτυξη και ισορροπία των παιδιών τους!
Τρίτη 27 Μαρτίου 2018
Μαθησιακές Δυσκολίες / Μαθησιακή Διαφορετικότητα / Διάσπαση Προσοχής / Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ): Γιατί αυτή την εποχή είναι σε έξαρση αυτή η διάγνωση στους μαθητές; Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποιά είναι η πιο σωστή και έγκαιρη παρέμβαση για να βοηθηθούν τα παιδιά σε μαθησιακό και συναισθηματικό επίπεδο;
Οι διαλέξεις θα γίνουν με παρουσίαση θεωρίας, βιωματικών ασκήσεων, ερωτηματολογίων, συζητήσεων, όπου θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε θεωρητικό και πρακτικό/βιωματικό επίπεδο.
Ώρα: 18.00′-20.00′
Πληροφορίες & Κρατήσεις 210 3611206

error: Content is protected !!