ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Νicola Piovani & Στέφανος Κορκολής για τους σκοπούς του Coeurs pour Tous Hellas!

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν προχθές βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους -, ενθουσιάζοντας το Αθηναϊκό κοινό που έσπευσε να τους απολαύσει.
Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και μάγεψε το κοινό! Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης βρέθηκε με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή ακούστηκαν με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή στο πιάνο, και υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani, δημιούργησανν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΠΡΟΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΦΑΡΑΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΙΟΒΑΝΙ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, NICOLA PIOVANI, ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΛΙΖΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ, ΛΟΥΣΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΛΑΓΚΟΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΦΑΡΑΣ

ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΟΝΤΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΛΑΓΚΟΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ, ΤΑΝΙΑ ΔΡΑΓΟΥΝΗ

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΛΕΛΗ ΜΠΕΗ, ΑΝΤΑ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ

ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΚΟΛΑΚΗΣ, ΙΛΕΑΝΑ ΚΙΡΚΙΛΗ

ΑΜΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΣΥΛΒΑ ΑΚΡΙΤΑ, ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ

ΛΙΖΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ΛΟΥΣH ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ

Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998.

photo credits: PapadakisPress

error: Content is protected !!