ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Με τα μάτια της ψυχής & το μεγαλείο της φωνής του συγκλόνισε το Ηρώδειο ο Andrea Bocelli!

Με τα μάτια της ψυχής του και το μεγαλείο της φωνής του σαγήνευσε, μάγεψε και συγκλόνισε. Ο μοναδικός Andrea Bocelli ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου και σε μια τεράστια αγκαλιά χιλιάδων θεατών κυριολεκτικά τους απογείωσε. Με παρατεταμένα χειροκροτήματα το ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο «ανάγκασε» και «κατάφερε» τον διασημότερο τενόρο του κόσμου μετά από 2 ώρες στη σκηνή να κάνει και τέσσερα encore! Ήταν όντως το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Μια συναυλία που με την ανακοίνωσή της έγινε άμεσα sold out και έμελε να σημαδέψει τις καρδιές όσων κατάφεραν να πλημμυρίσουν μέσα και έξω το Ηρώδειο. Η μεγαλειώδης συναυλία που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ, από το Ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) και την GMI Live έφερε κοντά μας, μετά από πολλά χρόνια, τον διάσημο τενόρο και Επίτιμο Πρόεδρό του, Andrea Bocelli.

Ο μοναδικός Andrea Bocelli ανέβηκε στη σκηνή του Ηρωδείου και σε μια τεράστια αγκαλιά χιλιάδων θεατών κυριολεκτικά τους απογείωσε.

Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, μάρτυρες, μύστες και κοινωνοί σε αυτό το μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός απόλαυσαν διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας, Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα.

Ο Andrea Bocelli ανέβηκε στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διεύθυνε ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους και μόνιμος συνεργάτης του Μποτσέλι, ο περίφημος Marcello Rota, μας χάρισε ένα πρόγραμμα μοναδικής καλλιτεχνικής τελειότητας.
Κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, μάρτυρες, μύστες και κοινωνοί σε αυτό το μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός απόλαυσαν διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας, Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα. Από το «La Donna e mobile» έως το «What a wonderful world» και το «Canto della terra» έως το «Can’t help falling in love».

Μαγικές στιγμές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν προχθές βράδυ στο Ηρώδειο

Ένα πρόγραμμα που ανέδειξε στο έπακρον το εύρος και τις απεριόριστες δυνατότητες της διάσημης φωνής του. Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές με άρωμα Ελλάδος ήταν η στιγμή που ο Andrea Bocelli υποδέχθηκε στη σκηνή τον Βασίλη Λέκκα, Πρέσβη του International Foundation for Greece, ο οποίος τραγούδησε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «For a new sun/ Πάντα εδώ» σε μουσική του Pierpaolo Guerrini, συνθέτη πολλών από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μποτσέλι, και στίχους του Βασίλη Λέκκα και της Μαρίας Παπαδάκη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ & ANDREA BOCELLI

Ο Andrea Bocelli επέστρεψε μετά από ένα διάστημα πολλών χρόνων, στην Αθήνα και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού με τη συνοδία της χορωδίας και η συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, την οποία διεύθυνε ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους, ο περίφημος Marcello Rota. Έλληνας guest star ο Βασίλης Λέκκας.

ANDREA BOCELLI & ANASTASIYA PETRYSHAK

Αμέσως μετά και μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα Andrea Bocelli και Βασίλης Λέκκας τραγούδησαν μαζί το θρυλικό «O sole mio» και αποθεώθηκαν. Τον Andrea Bocelli συνόδευσαν επί σκηνής η σοπράνο Paola Sanguinetti, η σολίστ στο βιολί Anastasiya Petryshak και η pop artist Ilaria Della Bidia.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΔΡ ΑΛΚΗΣ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΝΕΛΛΗ ΦΙΛΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΝΑ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ & ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ-TRUSTEES TOY INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE

ANDREA PRIMICERIO – ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ – RITA PRIMICERIO – ΜUSTAFA & GUL OGUZ

ΑΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

ΛΑΟΥΡΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ-ΔΡΑΓΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΝΟΥΣΚΑ ΡΑΦΑΗΛ

ΒΑΣΙΛΗΣ & ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ-TRUSTEES TOY INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE, ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΧΥΤΗΡΗ & ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΝΑ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΛΩΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΑΖΗ

ΝΤΟΡΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗ

ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ, ΜΠΕΣΥ ΛΑΙΜΟΥ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

ΜΠΕΣΥ ΛΑΙΜΟΥ, ΡΟΖΜΑΡΙ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

ΜΕΜΑ ΣΙΜΟΝΕΤΑΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ

ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΟΥ

ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

ΝΑΤΑΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΦΟΥΡΛΗ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΝΝΑ ΚΟΥΜΠΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΤΣΑΚΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΡΟΖΙΔΗ-ΠΕΔΑΡΑΚΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΟΖΙΔΗΣ

ΔΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΟΣ, JUSTYNA MASLANICZ, ΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, PIERPAOLO GUERRINI

MARCO VICENZINO, ΔΡ ΑΛΚΗΣ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗΣ, ΝΕΛΛΗ ΦΙΛΗ, ΘΕΑΝΩ ΣΚΟΥΡΤΗ

Η συναυλία αφιερώθηκε στη μνήμη του Επιτίμου Προέδρου του Ιδρύματος Franco Zeffirelli και του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Ιδρύματος Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!