ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ελμίνα στο Σχολείο για Αγιασμό και η μαμά στην Σπονδή για Brunch!

Today’s Vibe… Coffee! Lots of Coffee!!!!

H Eλμίνα στο Σχολείο για Αγιασμό, και η μαμά στην Σπονδή για Brunch! Ποιος είπε πως είναι δίκαιη η ζωή?

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ήταν, και δύο είναι γεγονότα που κυριαρχούν με ενθουσιασμό στην σημερινή ατζέντα: Ο Αγιασμός των Σχολείων και το Brunch δια χειρός Άγγελου Λάντου, που διοργανώνει η Nespresso στην Σπονδή. Μίας που επέστρεψα μόλις πριν δύο ημέρες μετά από πολύ καιρό από τις θερινές μου διακοπές, τα δύο αυτά γεγονότα γεγονότα στην σημερινή ατζέντα σηματοδοτούν το τέλος μίας εποχής, της ανέμελης των διακοπών, και την αρχή μίας άλλης. Αλλά είναι ωραίο, είναι πολύ ωραίο αυτή την σηματοδότηση να την υπογράφουν καταρχήν η είσοδος του παιδιού σου στο Γυμνάσιο και το πρώτο πρωινό γεύμα της σεζόν, ο Λάντος, η Σπονδή και η Nespresso!

“Η Ελμίνα στο Σχολείο για τον Αγιασμό και η μαμά στην Σπονδή για brunch”, γράφω στο Instagram κάτω από αυτή την φωτογραφία

Follow me…
Έως χθες, όλες οι διαδρομές μου γίνονταν είτε με τα πόδια από το Παλιό Λιμάνι στην Ντάπια, είτε με το μηχανάκι για τα ψώνια, είτε με το φουσκωτό και το καΐκι με προορισμό την Ζογεριά, την Ξυλοκέριζα, την Αγία Παρασκευή ή την Χηνίτσα.
Και να ‘μαι τώρα, σήμερα, εγκλωβισμένη κιόλας στην κίνηση της Κηφισίας, ανάμεσα σε σχολικά πούλμαν γεμάτα μαθητές και σε αυτοκίνητα με αγχωμένους οδηγούς που ασφυκτιούν μέσα στις στολές της εργασίας, με προορισμό το Παγκράτι.

Κομψότητα, αυθεντικότητα, αισθητική…
Αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι πια σημείο αναφοράς για την Ελλάδα.

Μα δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα της πόλης.
Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του, θα προετοιμάσουν για τους λίγους -και σίγουρα εκλεκτούς- καλεσμένους της Nespresso, ένα brunch σε απόλυτο pairing με τις νέες γεύσεις του εκλεκτού καφέ.

Καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του espresso παγκοσμίως προτιμoύμε τον καφέ μας με γάλα – η Nespresso δημιούργησε τρεις νέους καφέδες για να τελειοποιήσει αυτές τις συνταγές. Το εκλεκτό brand επένδυσε έξι χρόνια μελετώντας τη σχέση καφέ και γάλακτος για να δημιουργήσει τη σειρά BARISTA CREATIONS. Οι ειδικοί της εταιρείας πειραματίστηκαν με 18 ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, καθώς και διαφορετικές τεχνικές καβουρδίσματος και άλεσης για να δημιουργήσουν τον καφέ που συνδυάζεται τέλεια με γάλα και μπορεί να δημιουργηθεί από μία μηχανή Nespresso.

«Για να βρούμε την τέλεια ισορροπία καφέ με γάλα αντλήσαμε έμπνευση από τους επαγγελματίες baristi και την τέχνη τους και αναρωτηθήκαμε τι κάνει τους καταναλωτές να πίνουν καφέ με γάλα και τι προσδοκούν από αυτές τις συνταγές» αναφέρει η Karsten Ranitzsch, Επικεφαλής του Τμήματος Καφέ της Nespresso. «Οι ειδικοί της Nespresso ξεκίνησαν από τους ίδιους τους καταναλωτές, ανακαλύπτοντας τις διαφορετικές προτιμήσεις και τους τρόπους που πίνουν καφέ με γάλα. Αφού έλαβαν αυτή τη γνώση, προχώρησαν στην ανάπτυξη νέων χαρμανιών που θα αποτελούσαν την τέλεια βάση για συνταγές με γάλα. Η ομάδα μας που αποτελείται από ειδικούς καβουρδίσματος, επαγγελματίες barista, επιστήμονες και μηχανικούς, ανέλαβε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο καφές με το γάλα με στόχο να δημιουργήσει το ιδανικό χαρμάνι.»

Ο Άγγελος Λάντος και η ομάδα του δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό brunch για να καλωσορίσουν μετά τις διακοπές γευσιγνώστες, lifestyle editors και Δημοσιογράφους στον μαγικό χώρο της Σπονδής, με έμπνευση τις νέες γεύσεις της Nespresso

Κατά τη διαδικασία δοκιμάστηκαν 18 διαφορετικές ποικιλίες καφές, περίπου 20.000 κούπες cappuccino και δημιουργήθηκαν 120 καφέδες. Μέσα από διαρκείς δοκιμές, οι ειδικοί της εταιρείας, πειραματίστηκαν με διαφορετικούς τρόπους καβουρδίσματος και άλεσης, δημιουργώντας τελικά τη μόνιμη σειρά BARISTA CREATIONS, που προορίζεται αποκλειστικά για συνταγές με γάλα.

Η νέα σειρά BARISTA CREATIONS περιλαμβάνει ποικιλίες που είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν μία κούπα καφέ με γάλα με έντονη γεύση, οξύτητα, γεμάτο σώμα και αρώματα. Ανταποκρινόμενη στα διαφορετικά γούστα, η σειρά περιλαμβάνει ποικιλίες που μπορούν να καταναλωθούν σε διαφορετικές συνταγές.

It smells like magic and fairy tales!

Breakfast at Spondi!

Cheeses & Cold Cuts, Quiche Laurent, Croissants, Pain au chocolat, Brioche Feullete, Croquant Bouch with Coffee Cream, Cinnamon Donuts, Red Fruits Jam, Handmade Peanut Praline with Coffee, Honey, Chocolate Cookies, Vanilla Cookies, Bitter Chocolate Cookies with Lemon, Zea Flour Cookies with Orange, Cinnamon & Raisins, Coffee Cake with raspberry, Chocolate Cake with Exotic Fruits, Lemon Cake…. Να ήταν το κάθε πρωινό σαν το σημερινό!!!

Εκτός από το κλασικό γάλα, οι συνταγές μπορούν να δημιουργηθούν και με φυτικό γάλα όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας. Έτσι, κάθε λάτρης καφέ μπορεί να μεταμορφωθεί σε barista και να απολαύσει μοναδικές δημιουργίες στο σπίτι του.

Με τον Άγγελο Λάντο, λίγο πριν αναχωρίσω από την μαγική ατμόσφαιρα της Σπονδής με προορισμό τη νέα σεζόν

Καλό φθινόπωρο να έχουμε, γεμάτο νέες εικόνες, υπέροχα αρώματα και αξέχαστες γεύσεις! xxx

error: Content is protected !!