Μάθετε όλους τους Μύθους, τις αλήθειες & τα τελευταία νέα που αφορούν το Facelift!

15/05/2017 • MAKE

Το Facelift προσώπου γνωστό και ως ρυτιδεκτομή είναι η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και τη χαλάρωση που προκαλείται από τη γήρανση.
Η χειρουργική επέμβαση του facelift ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορεί να αφορά ένα full Facelift (ολοκληρωμένο λίφτιγκ) ή να εστιάζεται στο κάτω μέρος του προσώπου και του λαιμού, ή το Midface Lift στην περιοχή των ζυγωματικών και το μέσο τριτημόριο του προσώπου, ή ακόμα το Brow Lift στη περιοχή του μετώπου.
Το λίφτινγκ προσώπου απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος, συσφίγγει τους παρακείμενους ιστούς και τους μύες και απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό. Διορθώνει τις γραμμές της «μαριονέτας» ακόμα και το διπλοσάγονο, διατηρώντας τη φήμη της σαν επέμβαση ως «ο χρυσός κανόνας» για την αναζωογόνηση του προσώπου. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ και είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Ο Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο popular επέμβαση που αφορά την ομορφιά μας.


Πότε πρέπει να επιλέξετε το Facelift;
Αν αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας δεν αντικατοπτρίζει το νεανικό πνεύμα σας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εάν διαπιστώσετε ότι η χαλάρωση του προσώπου σας και η περίσσεια του δέρματος έχουν κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο σε εσάς.
Αν τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο είναι ορατά, αλλά εξακολουθεί το δέρμα σας να έχει κάποια ελαστικότητα.
Αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ο χρόνος, η βαρύτητα, η έκθεση στον ήλιο και η κληρονομικότητα έχουν αλλοιώσει πια τον εαυτό σας.
Σε γενικές γραμμές η επέμβαση του Facelift μπορεί να βελτιώσει πολλές περιοχές του προσώπου ουσιαστικά σε μία χειρουργική επέμβαση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για δέκα χρόνια ή περισσότερο που σημαίνει ότι θα μοιάζετε δέκα με δεκαπέντε χρόνια νεότερος-η.
Η επιδιόρθωση επίσης που μπορεί να γίνει στο λαιμό και το σαγόνι την κατατάσσει ως την καλύτερη από όλες τις άλλες τεχνικές.
Ο Δρ Κωνσταντόγλου σε όλους τους ασθενείς του που ενδιαφέρονται για Facelift επισημαίνει πως «Ένα λίφτινγκ δεν θα δημιουργήσει ένα «καινούριο» εαυτό σας, απλά μια νεότερη εκδοχή του εαυτού σας.»
Είμαι ιδανικός υποψήφιος για ένα λίφτινγκ;
Τα παρακάτω είναι μερικά κοινά χαρακτηριστικά του προσώπου που σας καθιστούν ένα κατάλληλο υποψήφιο για Facelift προσώπου:
Χαλάρωση του δέρματος στο μέσο τριτημόριο του προσώπου.
Βαθιές ρυτίδες που εκτείνονται από τη μύτη σας στις γωνίες του στόματός σας ,οι γνωστές ρινοπαρειακές πτυχώσεις.
Γραμμές που εκτείνονται από κάθε γωνία του στόματός σας κάτω από το πηγούνι σας (γραμμές «μαριονέτας»)
Ο όγκος του προσώπου έχει αρχίσει να μετατοπίζεται, να έχει πτωτική τάση
Χαλάρωση και η απώλεια του μυϊκού τόνου στο κάτω μέρος του προσώπου.
Διπλοσάγονο, που προκύπτει από το χαλαρό δέρμα και την υπερβολική εναπόθεση λίπους κάτω από το πηγούνι.
Έντονη χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό σας
Αν έχετε καλή υγεία, θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είστε πιθανά μια ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση του facelift.
Πώς γίνεται η επέμβαση του facelift:
Με τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές FACELIFT o Dr Κωνσταντόγλου μπορεί να επαναφέρει τους ιστούς και το δέρμα ενός προσώπου σε μια νεανικότερη κατάσταση χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα φυσικό και νεανικό.
Παλαιότερες τεχνικές με «τράβηγμα» των ζυγωματικών με διαγώνια κατεύθυνση προς το τριχωτό, προκαλούσε παραμόρφωση των ματιών και των χαρακτηριστικών του προσώπου. Ο γιατρός χειρουργικά πραγματοποιεί Lifting με κατακόρυφη κατεύθυνση που δεν προκαλεί παραμορφώσεις. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της τεχνικής Lifting είναι η μυστική τομή. Οι τομές, που γίνονται μέσα από τη γραμμή των μαλλιών στους κροτάφους, και συνεχίζουν ακολουθώντας τη φυσική καμπύλη του αυτιού και μετά οριζόντια μέσα στη γραμμή των μαλλιών, παραμένουν σχεδόν αόρατες.
Η επέμβαση πραγματοποιείται κάτω από γενική αναισθησία ή τοπική με μέθη σε οργανωμένο χειρουργείο. Ένας υψηλά εκπαιδευμένος αναισθησιολόγος επιτηρεί την όλη επέμβαση, επιτυγχάνοντας έτσι ένα ασφαλές χειρουργείο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 2-4 ώρες, ανάλογα με τον επιλεγμένο συνδυασμό επεμβάσεων και ο ασθενής μένει το ίδιο βράδυ στην κλινική. Οι καπνίζοντες έχουν μια αυξημένη πιθανότητα μια μικρής δερματικής νέκρωσης, συνήθως στην περιοχή πίσω από το αυτί. Το αιμάτωμα αποτελεί μια σπάνια επιπλοκή. Ενας ελαστικός επίδεσμος τοποθετείται για 2-3 μέρες και τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7-15 μέρες.
Ο γιατρός επισημαίνει πως ο στόχος του είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα, και να κάνει χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.


Μύθοι για το Facelift:
Πάντα το αποτέλεσμα είναι αρκετά αφύσικο: Αντιθέτως, η τεχνική με κατακόρυφη κατεύθυνση προσδίδει απόλυτη φυσικότητα.
Διαρκεί για πάντα: Όχι, αλλά μετά το λίφτινγκ συνεχίζεται η διαδικασία της γήρανσης και πάντα είμαστε σε νεανικότερη κατάσταση από αυτή που θα ήμασταν αν δεν είχαμε υποβληθεί.
Η μετεγχειρητική πορεία είναι μακράς διαρκείας: Αντίθετα, με την νέα τεχνική που πραγματοποιεί ο γιατρός ο χρόνος αποθεραπείας είναι ιδιαίτερα σύντομος.
Καλύτερα να κάνουμε facelift όταν είμαστε μεγάλοι-ες: Όχι, το facelift πραγματοποιείται στην ηλικία που το έχουμε ανάγκη.
Πολυ βασικό οτι η όλη επέμβαση γίνεται με μέθη όπου ο ασθενής ειναι σε επικοινωνία με το γιατρό!
It’s good to know:

Ο Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου εκπαιδεύτηκε στην πλαστική χειρουργική με τον Dr. Ivo Pitanguy στο Ριο ντε Τζανειρο, Βραζιλια.
Υπήρξε επιμελητής σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Λονδίνου (St.Thomas, Guy’s, UCLH, Middlesex, Royal London και Royal Free) και απέκτησε επιπλέον εξειδικεύσεις στην Αμερική, με τον Dr. Sherell Aston στην Νεα Υορκη, τον Dr. Sam Hamra στο Dallas Texas, την Dr. Julie Terzis στην Virginia, και στην Ευρώπη με τον Dr. Thierry Besins στο Παρισι, τον Dr. Frank Trepsat στην Λυων, και τον Dr. Patrick Tonnard στο Βελγιο.
Ο Δρ. Σαββας Κωνσταντογλου ειδικεύεται στις αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου και την ρινοπλαστική, την χειρουργική των μαστών και της σιλουέτας.
Είναι συνεργάτης της Κλινικής του Dr. Ivo Pitanguy και μέλος της Βραζιλιάνικης και Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες και δίνει διαλέξεις και μαθήματα για τις διάφορες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής. Ο Τύπος τον συμβουλεύεται τακτικά για τις νέες τεχνικές της ειδικότητάς του.
Εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Σωτηρία, και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Μωραϊτη.
Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα από το 1996 και είναι συνεργάτης με το Νοσοκομείο Υγεία από το 1999.
Δρ. Σάββας Κωνσταντόγλου
Τηλ 210 7221280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons