ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαρίνα Βερνίκου x Iacopo Capone Doumas ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό!

Ο designer Iacopo Capone Doumas και η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης για μια online δημοπρασία. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Iacopo Capone Doumas- Dear Ride, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προστασία, πρόληψη και φροντίδα ευπαθών ομάδων εναντίον του COVID-19 στην Ελλάδα. Όλα τα κέρδη από την online δημοπρασία θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, ο οποίος συμβάλλει με τον πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο στην κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων. Στο έργο της ανταπόκρισης του ΔΕΣΜΟΥ στον COVID-19 προσφέρει υποστήριξη, μεταξύ άλλων, σε νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, και ιδρύματα, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ευπαθή πληθυσμό.

Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι πολλές, οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η συμβολή όλων είναι απαραίτητη. Με το δικό τους τρόπο προσκαλούν όλους τους λάτρεις της τέχνης να συμμετέχουν στο online auction, και ένας θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στην συλλογή του ένα μοναδικό έργο της limited edition συνεργασίας, ενισχύοντας παράλληλα με τη δική του συνεισφορά στο πολύτιμο έργο τους.

It’s good to know: O Iacopo Capone Doumas ανήκει στην γενιά των νεών ανερχόμενων designers, γεννημένος στην Αθήνα με ελληνο-ιταλική υπηκοότητα και μεγαλωμένος ανάμεσα στις παραλίες της Ελλάδας. Συνδυάζοντας το πάθος του για την θάλασσα και το surf αλλά και το μεγάλο του ενδιαφέρον για το contemporary design & architecture, δημιούργησε το Dear Ride το οποίο πρεσβεύει το απόλυτο blend μεταξύ της κουλτούρας του surf και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Τα μοναδικά έργα Dear Ride πρόκειται για χειροποίητες ιστιοσανίδες περιορισμένης έκδοσης, οι οποίες κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Από την αρχή της κρίσης COVID-19 στην Ελλάδα, σημαντικές προσπάθειες δωρεών κατευθύνθηκαν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μας και την προετοιμασία των ΜΕΘ του Δημόσιου Νοσοκομείου με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, είδη υγιεινής και Ατομικό Προστατευτικό Εξοπλισμό (ΜΑΠ), όπως μάσκες, γάντια, κλινικές ρόμπες και άλλα είδη. Μέχρι στιγμής, ο ΔΕΣΜΟΣ έχει συγκεντρώσει πάνω από 390.000 ευρώ από περισσότερους από 200 μεμονωμένους, εταιρικούς και θεσμικούς δωρητές, και συνεχίζει να δέχεται δωρεές. Πολλές εταιρείες έχουν επίσης συνεισφέρει με πολύτιμες δωρεές σε προϊόντα, εξοπλισμό και υπηρεσίες, προσθέτοντας σημαντικούς πόρους στην προσπάθεια.

error: Content is protected !!