ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαγευτική η ατμόσφαιρα στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς!

Μήνυμα ανάπτυξης της Ανθοκομίας και της Κηποτεχνίας έστειλε η Κηφισιά. Οι κήποι από 9 χώρες, που κοσμούν δύο στρέμματα του Άλσους Κηφισιάς σε συνδυασμό με τη πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων δημιούργησαν μια μαγευτική ατμόσφαιρα εγκαινίων.
Η ιστορική έκθεση που ξεκίνησε το 1896 και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα, φέτος πρωτοπορεί συνδυάζοντας την παράδοση με τη παγκόσμια κηποτεχνία ως προοίμιο μελλοντικής εφαρμογής σε χώρους πρασίνου.
Η τελετή εγκαινίων της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα της αρμόδιας επιτροπής. Τη λιτή τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος,  π. Χρίστος Κυριακόπουλος. Μεταφέρθηκαν οι ευχές του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου για τη συνέχιση του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς.

Γεωργία Παπαευθυμίου, Σύζυγος του Δημάρχου Κηφισιάς, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Δήμαρχος Κηφισιάς, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην 67ης Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, τόνισε «Η εφετινή Έκθεση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ανοίγει τις πύλες της σηματοδοτώντας το τέλος της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Σαν τα λουλούδια που ανθίζουν, «ανθίζει» και η αισιοδοξία μας ότι θα νικήσουμε τον εχθρό με όπλο μας τους εμβολιασμούς».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν σκληρά για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η Έκθεση.
«Νικάμε τον φόβο και τον αόρατο εχθρό. Με βαθιά ικανοποίηση συνεχίζουμε χωρίς διακοπή να υπηρετούμε τον μεγάλο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, προσηλωμένοι στην παράδοση και την ιστορία της. Υπηρετούμε την ιδέα της Κηφισιάς για αειφόρα ανάπτυξη, προστασία του Περιβάλλοντος και υψηλή αισθητική. Ο Δήμος Κηφισιάς συμπαραστέκεται εμπράκτως στον κλάδο της Ανθοκομίας με την Έκθεση, η οποία συμβάλλει και ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας».

Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Σπήλιος Λιβανός, Δόμνα Κυρζοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε:
«Φέτος, τολμούμε να ξεπεράσουμε τα Ελληνικά Σύνορα και να κάνουμε γνωστή την Έκθεσή μας και στους οπαδούς της Ανθοκομίας και στο Εξωτερικό. Εξειδικευμένοι Γεωπόνοι και Αρχιτέκτονες Τοπίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Ανθοκομίας στην Ελλάδα, και ειδικά τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ Συγγρού – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σχεδίασαν και σας παρουσιάζουν τους Κήπους του Κόσμου που είναι και το ξεχωριστό σημείο αναφοράς της Ανθοκομικής Έκθεσης την παρούσα χρονιά. Σπάνια Συλλεκτικά και Αντιπροσωπευτικά Φυτά 9 διαφορετικών χωρών του Πλανήτη μας, σας περιμένουν στην είσοδο του Άλσους να τα γνωρίσετε και να θαυμάσετε. Οι κήποι των εννέα χωρών με παράδοση στην Ανθοκομία και Κηποτεχνική βρίσκονται ανάμεσά μας και ταυτόχρονα οι συνάνθρωποί μας από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Μεξικό, συνυπάρχουν μαζί μας αυτές τις ημέρες, δίνοντας το παρόν νοερά σε μια ανοιξιάτικη και παγκόσμια ενωμένη Ανθοσύνθεση. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας που είναι πολλοί, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εξακολουθούμε ως χώρα να διανύουμε».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος μίλησε στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργος Παπαδόπουλος στα εγκαίνια της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, συνοδευμένος από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γ. Θωμάκο και τον Πρόεδρο της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, Γιώργο Παπαδόπουλο, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων.

Το πλήθος τηρεί τις αποστάσεις και μέτρα απολαμβάνοντας την 67ης Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Μαρία Νικόλτσιου, Γιώργος Ντάβλας.

Πλάνο από το Θεματικό Πάρκο της 67ης Ανθοκομικής με τίτλο «ΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Σολίστ πιάνου Ευγενία Παπαδήμα.

Έλενα Ντάβλα, Αντιγόνη Ντάβλα.

Γιώργος Κουμουτσάκος, Εριφύλη Γαλλή.

Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Γεωργία Παπαευθυμίου, Σπήλιος Λιβανός, Νίκη Κεραμέως, Νίνα Βλάχου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων άνοιξε με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς. Επιτυχημένη έκπληξη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αποτέλεσε το ρεσιτάλ με το Κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Σολίστ πιάνου την Ευγενία Παπαδήμα.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Κηφισιώτικο ουρανό και την ξενάγηση των επισήμων στους Κήπους του Κόσμου.

error: Content is protected !!