ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Παρουσία της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό και υπό τους ήχους της Όπερας η αναβίωση του Gala Maria Callas στο Πριγκιπάτο!

Με μεγάλη επιτυχία υπό τους ήχους της Όπερας και λαμπερούς προσκεκλημένους, και πρώτο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, καθώς και τον αδελφό της Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό που διατελεί και γενικός γραμματέας του Princess Charlene Foundation, Garett Wittstock, πραγματοποιήθηκε το πρώτο ετήσιο Maria Callas Monaco Gala & Awards, από την Πρόεδρο και ιδρύτρια του, την ζωγράφο Ιωάννα Ευθυμίου, στην εμβληματική αίθουσα Salle Empire του Hôtel de Paris στο Μόντε Κάρλο.

Hôtel de Paris – Η αναβίωση του θρυλικού Maria Callas Monaco Gala & Awards

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και Υψηλή Προστασία του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, με τη σύζυγο του, Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, Επίτιμη Ελληνίδα Πρέσβειρα για το 2021

Επίσης την εκδήλωση στήριξαν η Ελληνική Κοινότητα του Μονακό και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό

Έμπνευση της εκδήλωσης είναι η αναβίωση του πρώτου θρυλικού Gala που έγινε το 1960, με τη μεγάλη ντίβα της Όπερας Μαρία Κάλλας να μαγεύει τα πλήθη με τη μοναδική φωνή της μέσα στην Όπερα του Μόντε Κάρλο και μπροστά στους στενούς της φίλους, Πρίγκιπα Ρενιέ και Πριγκίπισσα Γκρέυς του Μονακό, και φυσικά το μεγάλο έρωτά της Αριστοτέλη Ωνάση.

Έμη Λιβανίου, Ms Châtelain, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου

Έλενα Κελεσίδη, Μάγδα Μπαλτογιάννη, Έλενα Αμβροσιάδου

Ιωάννα Σακελλαρίου

Το μαγευτικό Gala περιλάμβανε απονομές βραβείων σε εξέχουσες προσωπικότητες που διέπρεψαν με το προσωπικό τους έργο μέσα από διαφορετικούς τομείς όπως, η μουσική, η όπερα, ο αθλητισμός, οι ιατρικές επιστήμες, η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η φιλανθρωπία καθώς και η ανάδειξη του έργου της Μαρία Κάλλας.

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, κα Ιωάννα Ευθυμίου

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή του Πρίγκιπα από τη  διοργανώτρια Ιωάννα Ευθυμίου, η οποία αρχικά τον ξενάγησε στην έκθεση έργων τέχνης γνωστής Γκαλερί του Μονακό που εκπροσωπείται από την Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, και στη συνέχεια του συνέστησε προσωπικά όλους τους βραβευθέντες της εκδήλωσης.

Ηρώ Βαχάρη-Καμπάνη, Έλενα Κελεσίδη

Μεγάλα ονόματα βραβεύτηκαν όπως η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη, η Μονεγάσκα νεαρή πιανίστρια Stella Almondo που εντυπωσίασε με το ταλέντο της το κοινό, η παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, οι παγκοσμίου φήμης τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς, οι πρωτοπόροι στο χώρο της διεθνούς επιχειρηματικότητας Έλενα Αμβροσιάδου, Βασίλης Κάτσος και Νέλλη Κάτσου.

Η βραβευθείσα Νάνα Μούσχουρη απήφθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά

Από τον ιατρικό χώρο ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Μελέτης Α. Δημόπουλος, ο Λοιμωξιολόγος Δρ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο γνωστός επιχειρηματίας στον ιατρικό χώρο Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης με το βραβείο Τουρισμού, ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς η Λιάνα Σκουρλή για το έργο της ανάδειξης της Μαρία Κάλλας στην Ελλάδα, και ο Αρχιπρεσβύτερος της Κυανής Ακτής και Μονακό κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιώτακης για το φιλανθρωπικό του έργο.

Λιάνα Σκουρλή, ο Αρχιπρεσβύτερος της Ελληνικής εκκλησίας του Μονακό και της Κυανής Ακτής, κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης

Η Έλενα Αμβροσιάδου και η Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονακό, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη

Η Ιωάννα Ευθυμίου έκανε το καλωσόρισμα του κοινού, και αναφέρθηκε κυρίως στη Μαρία Κάλλας, αλλά και στην ευκαιρία μέσα από αυτό το Gala για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μονακό, όπου αυτή η ιδέα προκάλεσε περισσότερο το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει αυτή την εκδήλωση ώστε να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός που θα γίνεται κάθε χρόνο στο Μονακό.

Άποψη Hôtel de Paris – Η αναβίωση του θρυλικού Maria Callas Monaco Gala & Awards

Άποψη Hôtel de Paris – Η αναβίωση του θρυλικού Maria Callas Monaco Gala & Awards

Θάλεια Εξάρχου, Έλενα Κελεσίδη με δημιουργία Laskaris

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Safia El Malqui

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η δραστήρια Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη η οποία βοήθησε ενεργά στη διοργάνωση αυτή, καθώς και η Επίτιμη Ελληνίδα Πρέσβειρα για το 2021, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την εξωστρέφεια και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Στον λόγο της στάθηκε στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, και τον ισχυρό συμβολισμό που έχει το Gala για την προβολή της Ελλάδας. Υπογράμμισε πως μπορούμε όλοι να εμπνευστούμε από την δύναμη του παραδείγματος της Μαρία Κάλλας, και να αξιοποιήσουμε την πλούσια παρακαταθήκη της προς όφελος της Ελλάδας.

Αλεξάνδρα Φλωράκη, Καλλιρρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου

Στον κο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, απονεμήθηκε το βραβείο Τουρισμού, με ιδιαίτερες αναφορές στο πολύτιμο έργο που διεξάγει για την ανάδειξη της Ελλάδας στο εξωτερικό και την προώθηση του τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Ανδριαδάκης έχει επίσης βραβευθεί το 2018 στο St Moritz για το 1ο Οικολογικό Ξενοδοχείο, ενώ ο ίδιος έχει λάβει συγχαρητήρια από 17 Υπουργεία Τουρισμού Παγκοσμίως για το έργο του.

Μηνάς Ανδριαδάκης, Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Ο βραβευθείς Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος

Γρηγόρης Στασινόπουλος, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο, απονεμήθηκε το βραβείο «Leadership in Healthcare & Corporate Social Responsibility», για την ηγεσία που επέδειξε στον κρίσιμο κλάδο της υγείας στην μάχη κατά της πανδημίας και την κοινωνική του προσφορά.

Ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μελέτιος Α. Δημόπουλος

Ο Χρήστος Φιωτάκης, National Strength & Conditioning Performance Coach, παρέλαβε το βραβείο του Στέφανου Τσιτσιπά

Βασίλης Κάτσος, Νέλλυ Κάτσου, ο Γενικός Επίτημος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μονακό, κος Πέτρος Μαχάς

Γρηγόρης Στασινόπουλος, ο Αρχιπρεσβύτερος της Ελληνικής εκκλησίας του Μονακό και της Κυανής Ακτής, κ.κ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου

Ακολούθησε γεύμα υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων από το σεφ Alain Ducasse, μέσα στον ειδικά ανοιξιάτικο διακοσμημένο χώρο, και Art de la table με υπέροχες ανθό συνθέσεις.

Στην εκδήλωση Maria Callas Monaco Gala & Awards παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» του Γιώργου Ντάβλα που θα διατίθεται με δύο διαφορετικά εξώφυλλα

Σε αυτό τον ιδιαίτερο διάκοσμο έγινε η πρώτη παρουσίαση του λευκώματος coffee table «Opera Tables», του γνωστού PR manager Γιώργου Ντάβλα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Μόντε Κάρλο και που πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Ντάβλας παρουσίασε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» που σε ταξιδεύει σε 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de la table και όπερας

Το «Opera Tables» σε ταξιδεύει σε μοναδικά μέρη, 33 χώρες σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί έναν συνδυασμό art de la table και όπερας.

Στην εκδήλωση Maria Callas Monaco Gala & Awards παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το coffee table βιβλίο «Opera Tables» του Γιώργου Ντάβλα

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κονσέρτο όπερας από τους μουσικούς, Stella Almondo (πιάνο), Alexis Gournel (πιάνο), και Elena Kuszheleva (σοπράνο).

Elena Kuszheleva

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι παρέλαβαν ένα μοναδικό κόσμημα, σχεδιασμένο από την designer κοσμημάτων Χάρις Απέργη, η οποία φιλοτέχνησε και το Maria Callas ring αποκλειστικά για την Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό.

Μάγδα Μπαλτογιάννη, Λιάνα Σκουρλή, η Σύμβουλος υγείας του Προέδρου Μπάιντεν, Αικατερίνη Μάλλιου

Βασίλης Κάτσος, το ζεύγος Αθανασίου Χατζηπαυλή, Νέλλυ Κάτσου και Γεράσιμος Μαρίνης

Έμη Λιβανίου

Θάλεια Εξάρχου, Μάγδα Μπαλτογιάννη

Ms Taran, Ms Veronique Alexandre, Ms Girco, Viviane Matge, Ms Châtelain, Ms Benetton

Brisa Carleton, CEO Princess Grace Foundation USA, με το σύζυγο της κο Carleton

Louisette Azzoaglio, Πρόεδρος της Οργάνωσης Ξένων Κατοίκων του Μονακό (CREM), Stella Almondo

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονακό Γρηγόρης Στασινόπουλος με την σύζυγό του Κατερίνα Στασινοπούλου

Victoria Silvstedt

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου, Κατερίνα Στασινοπούλου

Έλενα Κελεσίδη

Η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Maria Callas Monaco Gala & Awards, Ιωάννα Ευθυμίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, και ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), Παύλος Ευθυμίου

Συμπαρουσιάστρια της εκδήλωσης  ήταν η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων & Αθλητικής Διπλωματίας Peace & Sport, Ίρις Βλαχούτσικου.

error: Content is protected !!