ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λονδίνο: Η Παρουσίαση των Greek International Women Awards που θα αναδείξει Ελληνίδες από όλο τον κόσμο!

Η δεύτερη παρουσίαση των βραβείων GIWA, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε, στην εστία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο του επαγγελματικού, πολιτιστικού και αθλητικού χώρου, όσο και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική συνεισφορά.

Την Παρασκευή στην Οικία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο

Τα δεύτερα GIWA βραβεία που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα τον Ιούνιο, αποτελούν έναν ανερχόμενο θεσμό που αγκαλιάζει τον παγκόσμιο ελληνισμό και έχει σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των επαγγελματικών επιτευγμάτων, των δράσεών και των επιδόσεών τους.

GIWA Committee που αποτελείται από τους Λίζα Κορομηλά, Ηρώ Κουτσιούμπα, Μαίρη Καίτη Μαριούκλα, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Χατζιασλάνη, Νάγια Μπολτέτσου, Φωτεινή Βογιατζή, Σόνια Χειμώνα και Ιωάννα Πασχαλίδου

Η σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη και ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς

Follow me…

Μαρία Χατζιασλάνη και Αυγουστίνος Γαλιάσος

Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις αξίες των GIWA: αριστεία, εγκυρότητα, σεβασμός, παραγωγικότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και ήθος.

Ανδέας Τσαβλίρης, Μιλένα Τσαβλίρη, Jakob Wilhelmsen, Σοφία Κωνσταντοπουλου

Γιώργος Καράμπελας, Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Βάσια Αρβανίτη, Άννη Ζάντε, Γιάννης Φαράκλας, Ανδέας Μοσχόπουλος

Ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Ανδρέας Κακουρής, Ανδρέας Τσαβλίρης

Η διαδικασία διεξαγωγής των βραβείων GIWA είναι βασισμένη στην αρχή της διαφάνειας και μεταξύ άλλων εμπεριέχει το στοιχείο της δημόσιας ψήφου –public voting-, η οποία θα λάβει χώρα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα των GIWA.

Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, Νάγια Μπολτέτσου

Η καταξιωμένη φωτογράφος και σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη, κα Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, θερμή υποστηρίκτρια του θεσμού, άνοιξε την εκδήλωση με ένα θερμό καλωσόρισμα της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων GIWA, των μελών της κριτικής επιτροπής και των παρευρισκόμενων.

Η σύζυγος του Έλληνα Πρέσβη και φωτογράφος, Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη

Η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, κα. Σοφία Κωνσταντοπουλου, μίλησε για το στόχο της διοργάνωσης των βραβείων, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την επιβράβευση των επιτευγμάτων της Ελληνίδας, ανά τον κόσμο. Επίσης απεύθυνε το λόγο στην Ελληνίδα του 2020 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο σου έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να κινήσει και να συγκινήσει χιλιάδες Ελληνίδες σε όλο το κόσμο. Είναι καλύτερα να εκμεταλλευθείς αυτή τη δύναμη και να το μοιραστείς μαζί τους!».

Η ιδρύτρια και πρόεδρος των GIWA, Σοφία Κωνσταντοπουλου

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κα. Ιωάννα Πασχαλίδου, ιδρυτικό μέλος των GIWA, που αναφέρθηκε στο θεσμό, στους υποστηρικτές, στις υποψήφιες και στις χορηγίες των βραβείων. Τα GIWA είναι ένα non for profit project του οποίου η διεκπεραίωση βασίζεται στην σύμπραξη με πρόσωπα, εταιρείες και οργανώσεις που προσφέρουν τη στήριξη τους τόσο οικονομικά όσο και έμπρακτα. Στο βήμα τη διαδέχτηκε η κα. Νάγια Μπολτέτσου, επίσης ιδρυτικό μέλος των GIWA, η οποία αναφέρθηκε στους κριτές, στη διαδικασία συμμετοχής και βράβευσης των GIWA.

Ιδρυτικό μελός GIWA, Ιωάννα Πασχαλίδου

Η κα. Ευτυχία Κασσελάκη, Partner, Advisory Services της Εrnst and Young, χορηγός του Process Review του θεσμού εξέφρασε τη θερμή στήριξή της εταιρείας προς το θεσμό των βραβείων GIWA σημειώνοντας «ότι τα επίσημα στατιστικά τους λένε ότι θα χρειαστούν άλλα 108 χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα στο χώρο εργασίας με τους άνδρες».

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη της κριτικής επιτροπής, εκφράζοντας την εγκάρδια στήριξή τους, μιλώντας για το ρόλο του θεσμού, μεταξύ των οποίων η Λίτσα Παναγιωτοπούλου (Επιχειρηματικότητα), ο Ανδρεας Τσαβλίρης (Ναυτιλιακά), η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρελλη (Αθλητισμός) και η Ελπίδα Κόκκοτα (Young Star Award).

Ελένη Μαλάτου, Μάκης Πέππας, Μαρία Χατζηπατέρα

Τα βραβεία GIWA είναι Powered By Aphrodite Hills και στηρίζονται ήδη από διακεκριμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς και επιχειρηματίες και έχουν λάβει την επίσημη αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Την εκδήλωση έκλεισε ο νέος βραβευμένος σολίστ πιάνου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας City of London Soloists Σταύρος Δρίτσας.

Η Κριτική Επιτροπή και GIWA Committee, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Νάγια Μπολτέτσου, Ιωάννα Πασχαλίδου, Φωτεινή Βογιατζή, Μαρία Σαραντοπούλου, Ηρώ Κουτσιούμπα, Σόνια Χειμώνα, Λίζα Κορομηλά, Μαρία Χατζιασλάνη και ΜαιρηΚαίτη Μαργιούκλα!

Επίσιμοι χορηγοί και υποστηρικτές: eventora, Lamda Delta catering, Volta, Greek List, Mydoro.com, All about shipping, Fay’s Control, Alphafashion, coverstory.gr, mexoxo, Κrikos, womenontop, the fifty-fifty project, lean in Hellas, women act, the tutuproject, coverstory, Δύναμη Προσφοράς, unique minds, womanitee, Νature and Skin, Akra Boutique, Contessina London, Anassa Center of counselling and personal success, Vitro atelier London, Loukakos Estate

It’s good to know:
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων GIWA, οι ενδιαφερόμενες καλούνται να θέσουν υποψηφιότητα στις ακόλουθες κατηγορίες:
Τέχνη και Κουλτούρα (Arts and Culture)
Σχέδιο (Design)
Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship)
Μόδα (Fashion)
Οικονομικές Επιστήμες (Finance)
Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality)
Θετικές επιστήμες (Science)
Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science)
Ναυτιλιακά (Shipping)
Αθλητισμός (Sports)
Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility)
Young Star Award 18-23
Δια βίου επιτεύγμα (Life Time Achievement)

Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας: Fay’s Control

error: Content is protected !!