ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Letter from Zakynthos: Τοσκανέζικο σκηνικό, gourmet γεύσεις και winetasting σε μαγικό Αμπελώνα!

Ένα hidden gem στο “Φιορ ντι Λεβάντε”!

Προσπερνάμε όμορφα χωριά της Ζακύνθου, αυτά που, ευτυχώς, η ανθρώπινη παρέμβαση και αισθητική άφησαν ανεμπόδιστα στον χρόνο και στην παράδοση να μας δείξουν τα υπέροχα χαρακτηριστικά τους, διασχίζουμε δαιδαλώδη χωμάτινα στενά των ατελείωτων ελαιώνων στους πρόποδες του όρους Βραχίονα, προσπαθώντας να μην ενοχλήσουμε κάποιο αμέριμνο βοσκοτόπι, μέχρι που φτάνουμε στο ημιορεινό χωριό με την ονομασία Λαγωπόδο, εδώ που βρίσκεται το οινοποιείο της οικογένειας Γράμψα.

Οι παιδικές μνήμες από σκηνές του τρύγου και από αρώματα εν ζυμώσι μούστου ήταν αυτές που οδήγησαν τα δύο αδέρφια Χρήστο  και Τάσο να δημιουργήσουν πριν 12 χρόνια ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στο Κτήμα που οι ίδιοι μεγάλωσαν.

Σ’ ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς στις κατάφυτες βουνοπλαγιές της νότιας Ζακύνθου, ο Έλληνας Chef θα σχεδιάσει ειδικά gourmet μενού, αξιοποιώντας με γνώση και φαντασία τους θησαυρούς της ελληνικής γης και συνδυάζοντας τις γευστικές του προτάσεις με μερικές από́ τις πιο γνωστές ετικέτες του κτήματος.

Το τοπίο παραπέμπει σε αυτό της Τοσκάνης, τα άλλοτε πορφυρά άλλοτε σε αυτά της τερακότας χρώματα του εστιατορίου του Κτήματος Γράμψα, όπως προβάλλουν ανάμεσα στα εντυπωσιακά αμπελόφυλλα, βοηθάνε στην όλη μαγική εικόνα. Χαίρομαι σαν παιδί. Δίπλα μας όμορφος κόσμος, κοσμογυρισμένος, με εκλεκτές αναφορές και ξεκάθαρη εμμονή στην υψηλή αισθητική. Κόσμος με ευγένεια και καλή ανατροφή.

Ο Σεβασμός στην Μαγειρική Τέχνη, οι Οικίες Γεύσεις και οι Σύγχρονες Τεχνικές, με έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, έρχονται στα πιάτα μας από τα χέρια του Chef Σταύρου Υφαντίδη, ο οποίος μας τα παρουσιάζει με το καμάρι μικρού παιδιού. Κι ας έχει ήδη διαγράψει το δικό του success story δίπλα σε ονόματα παγκοσμίου φήμης, όπως ο Joachim Wissler, στο Vendôme – 3* Michelin, ο Heston Blumenthal, στο The Fat Duck – 3* Michelin, ο Marcus Wareing, στο Marcus – 2* Michelin, ο Gordon Ramsay, στο Petrus – 1* Michelin, και ο Richard Davies, στο Epicure – 1* Michelin.

Childhood memories from scenes of grape harvesting and the aromas of must during the fermentation process led the two brothers, Christos and Tassos, to create a modern winery in the Estate in which they grew up.

Σε κάθε πιάτο μας αλλάζουν πετσέτες, όταν περνάμε από το φαγητό στο γλυκό, μας αλλάζουν και sous plat…

Happy birthday!

Σήμερα ο Σταύρος έχει τα γενέθλια του, για το οποίο μας ενημερώνει η υπέροχη σύζυγος του Μαρία -για την οποία άλλωστε ο Σταύρος έριξε την γαστρονομική άγκυρα του στην όμορφη Ζάκυνθο- και ο 14 μηνών γιος τους Δημήτρης, που γινόμαστε όλοι μία αγκαλιά γύρω από την γενέθλια τούρτα.

Αυτό είναι ένα από τα πολύ όμορφα πρόσωπα της χώρας μας που μας γνώρισαν χθες η Εύη Φέτση και ο Πάνος Δεληγιάννης και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου.

error: Content is protected !!