ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της έκθεσης του Κωστή Γεωργίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»!

Δυναμική έλευση στην Αθήνα του Κωστή Γεωργίου μετά από 14 χρόνια, με αποτέλεσμα την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΣΜΙΣΥΡΡΟΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΗΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ENIGMA 2

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της πολιτικής, καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ENIGMA 2, του διεθνούς εικαστικού Κωστή Γεωργίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα έργα του καλλιτέχνη, γλυπτά και ζωγραφικά, πλημμύρισαν τους χώρους του Μουσείου και έδρεψαν τα θετικά σχόλια όσων παραβρέθηκαν.


Μια πολύ πλούσια έκθεση που έχει αναδρομικό χαρακτήρα και αποτελεί πανόραμα της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού, από τα πρώτα του χρόνια ως σήμερα, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και τα πιο πρόσφατα έργα του ζωγραφικής και γλυπτικής που δείχνει για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 400 ζωγραφικά έργα και 60 γλυπτά παρουσιάζονται στην έκθεση, σε μια αρμονική συνύπαρξη, που αποκρυπτογραφούν την πορεία του Κωστή Γεωργίου.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

Το καλωσόρισμα στη λαμπρή αυτή έκθεση έκανε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία σημείωσε ότι «η έκθεση αυτή με πάνω από 400 γλυπτικά και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με το σημαντικό έργο του Κωστή Γεωργίου».

ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Στη συνέχεια, κάλεσε στο βήμα την εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, η οποία επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «ευτυχώς, το έργο του Κωστή Γεωργίου δεν είναι γνωστό μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κίνα και στην Ευρώπη και στην Αμερική», ενώ απευθυνόμενη στον καλλιτέχνη του είπε ότι «είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε να μας καταπλήσσετε και να μας εντυπωσιάζετε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία απευθυνόμενη, επίσης, στον καλλιτέχνη τον καλωσόρισε στην Αθήνα μετά από μια μακρά περιήγηση στο εξωτερικό και σε άλλους τόπους όπως η Θεσσαλονίκη: «Είναι έλευση και αποκρυπτογράφηση του αινίγματος, του ENIGMA 2», είπε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για έργα που ταξιδεύουν τη σκέψη αλλά κυρίως την υπερηφάνεια που νιώθουμε, όταν ένας δημιουργός με τέτοιο βεληνεκές, όπως ο Κωστής Γεωργίου, έχει πραγματικά τιμήσει την Ελλάδα, με την πορεία του στο εξωτερικό».

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΙΡΑΛΗΣ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από την πλευρά του καλωσόρισε τον καλλιτέχνη στην Αθήνα και μίλησε για τρία χαρακτηριστικά του έργου του ονομάζοντας τον Κωστή Γεωργίου «πρώτον, πρέσβη της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού. Δεύτερο χαρακτηριστικό του η αναγνωρισιμότητα του έργου του και τρίτο ότι είναι εξόχως διαδραστικό και επιδραστικό. Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη των Αθηνών να φιλοξενεί αυτή την έκθεση».

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΡΙΚΑΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΛΙΚΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΣΑΜΟΪΛΗ, ΣΟΦΙΑ ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΜΥΡΤΩ ΣΑΜΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ

ΑΛΚΗΣ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗΣ, ΝΕΛΥ ΦΙΛΗ, ΚΟΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗ

ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΜΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΤΣΑΚΟΣ, ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ

ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΤΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ

ΠΩΛΙΝΑ ΣΑΠΟΥΝΑ, ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΒΑΛΛΥ ΚΑΤΖΙΛΙΕΡΑΚΗ, ΤΖΙΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ, ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ

ΦΛΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

Για το εύρος και τη δεινότητα του έργου του Κωστή Γεωργίου μίλησε ο Τάκης Μαυρωτάς, διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο οποίος τον ονόμασε «αισθαντικό και τολμηρό, με το χάρισμα της επιμονής και υπομονής, της εργατικότητας και μεθοδικότητας, ο οποίος αποκαλύπτει στην τωρινή του έκθεση ENIGMA 2 τον οραματικό του κόσμο».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!