ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μαριάννα Λάτση & Φίλιππος Κούρκουλος με δάκρυα συγκίνησης στον “Γυάλινο κόσμο”!

Τα μικρά υγρά …’διαμαντάκια’ που πλημμύρισαν από συγκίνηση τα μάτια της Μαριάννας Λάτση τη στιγμή που απένειμε το θεατρικό βραβείο “Νίκος Κούρκουλος” στην Κάτια Δανδουλάκη, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Φίλιππο Κούρκουλο -πιστό αντίγραφο κατά κοινή ομολογία στην όψη του αξέχαστου μεγάλου μας θεατράνθρωπου- προσέδωσαν στον “Γυάλινο κόσμο” του Τένεσι Ουίλιαμς, ξεχωριστή λάμψη στη θεατρική βραδιά.

Με δάκρυα στα μάτια η Μαριάννα Λάτση και παρουσία του γιου της Φίλιππου, απονέμει το θεατρικό βραβείο ‘Νίκος Κούρκουλος’ στην Κάτια Δανδουλάκη, τα λόγια της συγκίνησαν βαθιά το θεατρόφιλο κοινό.

Η στιγμή της απονομής του βραβείου ‘Νίκος Κούρκουλος

Τα παραπάνω συνέβησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Μενάνδρεια 2022 του Δήμου Κηφισιάς στο αίθριο του Δημαρχείου, ύστερα από μία ακόμη Αττική καλοκαιρινή καταιγίδα, που ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να πτοήσει το θεατρόφιλο κοινό.

Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση, Κάτσια Δανδουλάκη, Δημήτρης Αβραμόπουλος

Κατά εκατοντάδες έσπευσαν οι δημότες και όχι μόνο να τιμήσουν την παράσταση με τις καλύτερες ερμηνείες και κριτικές. Ούτε ψίθυρος δεν ακουγόταν στην διάρκεια της καθώς οι τετρακόσιοι θεατές σεβάστηκαν στο έπακρο σκηνή-σκηνή, λέξη-λέξη του έργου που αν και γράφτηκε το 1944 απεικονίζει σε πολλά σημεία του τη σημερινή πραγματικότητα καθώς πρόκειται για ιστορία βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, απέναντι στη σκληρότητα την οποία και τελικά νικά, με γνώμονα την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Στιγμιότυπο απ’ την παράσταση, Λένα Παπαληγούρα, Κάτια Δανδουλάκη στη σκηνή.

Μια παράσταση τόσο μακρινή μα παράλληλα και τόσο επίκαιρη. Βαθιά συγκινημένο το κοινό αποθέωσε την Κάτια Δανδουλάκη, όπως και τους Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Γιάννη Κουκουράκη, που την πλαισίωσαν επάξια αλλά και τον σκηνοθέτη Γιώργο Νανούρη.

Κάτια Δανδουλάκη στη σκηνή

Λένα Παπαληγούρα, Γιάννης Κουκουράκης στη σκηνή

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην κυρία Μαριάννη Λάτση, την ευχαρίστησε από καρδιάς για τη διαχρονική αρωγή του Ομίλου “Ιωάννης Σ. Λάτσης”, στις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις του Δήμου.

Μαριάννα Λάτση και Φίλιππος Κούρκουλος, Ζωή Μπελούκα, Νίνα Βλάχου

Γιώργος Καπουτζίδης, Γιώργος Κάζας στην Κηφισιά

Γιάννης Βασιλειάδης, Μάγδα Μπαλτογιάννη

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. “Δ.Βικέλας” Νίνα-Ασπασία Βλάχου, η οποία χαιρετίζοντας τη βραδιά θεατρικής μέθεξης, ύστερα από την καταιγίδα, τόνισε ότι ο πολιτισμός νίκησε και τον καιρό με την βοήθεια του θεού.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!