Λένε, πως ό,τι βλέπουμε στο Instagram λίγη σχέση έχει με την αληθινή ζωή, λένε πως συνήθως όλα ωραιοποιούνται, πως τα βλέπουμε μέσα από παραμορφωτικά φίλτρα, κάποιοι αναρωτιούνται αν τα insta stories αποτυπώνουν την καθημερινότητα μας ή εμείς ζούμε σύμφωνα με όσα θέλουμε να δημοσιευτούν. #γουατέβα
Τα δικά μου Insta Moments αποτυπώνουν κατά γράμμα (ή καλύτερα κατά εικόνα) ό,τι ορίζει η ατζέντα μου, μπορεί και λίγο λιγότερα, ποτέ περισσότερα. Βαριέμαι την πολυλογία.
Ένα “ημερολόγιο” που αναδεικνύει επιλογές, τις πιο ενδιαφέρουσες προσκλήσεις που αποδέχθηκα, το bucket list που ελπίζω να προλάβω να επιτύχω.
Η χθεσινή ημέρα, είναι μία χαρακτηριστική σελίδα της συγκεκριμένης ατζέντας…
“Ανοίγω την ατζέντα μου με την πρώτη γουλιά καφέ της ημέρας και αντικρίζω μία ημέρα γεμάτη από σημαντικά ραντεβού αλλά και υπέροχες προσκλήσεις, πολύ γρήγορα ξεχωρίζω αυτή του Marks & Spencer για brunch στο 48 Urban Garden με αφορμή την ολοκαίνουργια collection του, το talk of the town party της Marina Raphael που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ενώ στέκομαι στην πρόσκληση του οίκου Jo Malone London, ο οποίος καλωσορίζει την άνοιξη με ένα ολοκαίνουργιο Pop Up Store μέσα στο GB Corner Gifts & Flavors του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία….” γράφω στο Fay’s Control, λίγο πριν ξεκινήσω για την Αθήνα…
Μετά από έναν γρήγορο espresso που μοιράζομαι με την μητέρα μου και με την Τέσσυ, επιστρέφω σπίτι ακριβώς την ώρα που επιστρέφει και η Ελμίνα από το σχολείο. Η ατζέντα μου είναι πάντα συγχρονισμένη πρωτίστως με την δικιά της…
Και να που υπάρχουν φορές που και οι ατζέντες μίας …guru μπορούν να κάνουν λάθος και να μπερδευτούν. Και εκεί που νόμιζα πως σήμερα θα πήγαινα στο super duper party της Marina Raphael, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το μήνυμα της Νίκης Φωτίου μου υπενθυμίζει το σημερινό καθιστό δείπνο στο JuJu Bar & Restaurant, την απολαυστική βραδιά γευσιγνωσίας, με το πολυβραβευμένο κτήμα Masciarelli. Όχι αγάπη μου, δεν το χάνω με τίποτα! Ένα γρήγορο shower, και μέσα σε μισή ώρα φεύγουμε με τον Νικόλα για το πολυαναμενόνενο δείπνο…
Η δοκιμή πλαισιώνεται από ένα menu τεσσάρων πιάτων, σχεδιασμένο ειδικά για τα εμβληματικά αυτά κρασιά.
Η βραδιά ξεκινά με Carpaccio Μυλοκόπι με Ξινόμηλο, Ketchup από Mango, Gel Τσίλι, Λάδι Κόλιανδρου και Πίκλες Κρεμμυδιού και συνοδεύεται από Trebbiano, Gianni Masciarelli, Bianco.
Το υπέροχο και ζουμερό αυτό trebbiano προέρχεται από Loreto Aprutino που βρίσκεται στην Pescara.
Το Ραβιόλι Γαρίδας με Μασκαρπόνε, Σάλτσα Vierge & Αφρό Αχινού, ταιριάζει απόλυτα με το
Marina Cvetic Τrebbiano Riserva, Bianco. Εδώ έχουμε την συμπυκνωμένη έκφραση της ποικιλίας με βαθύ χρώμα του λεμονιού, σύνθετα αρώματα ξηρών καρπών, πράσινου μήλου, αγριολούλουδα και νότες τροπικών φρούτων. Γεμάτο σώμα, θερμότητα από το αλκοόλ και εκχύλιση φρούτου αλλά και φρεσκάδα από την οξύτητα. Μεγάλη διάρκεια και στην παλέτα και στο κελάρι.
Συνεχίζουμε με Φιλέτο Μοσχαρίσιο Μπορντελαίζ, Πουρέ Παντζαριού με Φυστικοβούτυρο,
Μανιτάρια King Oyster & Échalotes και το συνοδεύουμε με ‘Villa Gemma’, Montepulciano d’ Abruzzo, Rosso. Το κορυφαίο κρασί του κτήματος, που έβαλε το montepulciano και το Abruzzo στον χάρτη των fine wines, με εκφραστικά και σύνθετα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, καφέ και μπαχαρικά, ζωντανή οξύτητα και ατελείωτη διάρκεια.
Η βραδιά κλείνει με Finger Σοκολάτας Valrhona Biskelia με Σάλτσα Πορτοκαλιού Sperone συνοδευόμενη από την εκλεκτή ετικέτα Moscato Spumante Rosé. Ένας γλυκός, ροζέ, αφρώδης οίνος με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση Moscato Bianco σταφυλιών. Εξαιρετικά ποιοτικό με αρώματα ροδάκινου, πορτοκαλιού και βατόμουρου που δένουν αρμονικά με τις χαρακτηριστικές γευστικές νότες εσπεριδοειδών στο στόμα.
Η ώρα είναι ήδη 12, μόλις συμπληρώθηκε άλλο ένα δωδεκάωρο, γεμάτο όμορφες εικόνες και ακόμη ομορφότερα πρόσωπα…
Για περισσότερα Insta Moments ακολουθήστε με εδώ… Πλάκα έχει! ???