ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Keep on being a woman. Keep on creating the world you want to live in…”

Πέμπτη μεσημέρι και ετοιμάζομαι για το καθιερωμένο μας τετραήμερο ski break στον Παρνασσό, με ισόποσες δόσεις χαράς και τύψεων. Με κάθε χοντρό πουλόβερ που πετάω βιαστικά μέσα στα sac de voyage, και μία υπενθύμηση να μου χτυπά κακότροπα το δάχτυλο στον ώμο: “Αφήνεις πολλές υποχρεώσεις πίσω σου, κάθε βουνοπλαγιά που θα διασχίζεις και μία υπενθύμιση που πρέπει να διευθετήσεις…”
Αν και ενοχλητικό, δεν έχει και άδικο το χτύπημα στον ώμο. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες έχω να διεκπερεώσω τέσσερα Pop Up Projects, μία εκλογική αναμέτρηση για Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, την καθημερινή ροή του Fay’s Control, τις ανάγκες μίας 11χρονης που ζει την ολάνθιστη άνοιξη της, αυτές ενός 14χρονου Labrador, που βιώνει καθημερινά την αξιοπρεπή ανημποριά της δύσης του, και όλα αυτά, πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί που πρέπει με χειρουργική μαεστρία να κινώ, να προλαβαίνω, να καθοδηγώ, να κατευθύνω, να τολμώ.
Όλα αυτά, δίπλα στα “θέλω” μου για στιγμές προσωπικές και ολοδικές μας με τον άντρα μου, χαράς με τις φίλες μου, συντροφιάς με τους γονείς μου, δημιουργίας με τους συνεργάτες μου.
“Θέλω” και “πρέπει” να συνυπάρχουν και να κοντοροχτυπιούνται και στην μέση η ζωή μου, που περνά με φρενήρεις ρυθμούς, και προορισμός-μονόδρομος, η πολυπόθητη επιτυχία, με καλοδεχούμενες στάλες ευτυχίας.
Ενοχές τώρα πακετάρονται δίπλα στις χοντρές κάλτσες του σκι και κάπου από το βάθος, ακούω το κουδούνι να χτυπά “Αυτό το μπουκέτο είναι για την κυρία Μπέη…”

Είναι το ολόφρεσκο μπουκέτο που μου στέλνει η αγαπημένη μου Αντουανέτα Κουτσουράδη για να μου υπενθυμίσει την αυριανή “Ημέρα της Γυναίκας”.

“Keep on being a woman. Keep on creating the world you want to live in…” το ιδιόχειρο σημείωμα της.

Βάζω με προσοχή τα λουλούδια στο βάζο να ξεδιψάσουν και κρύβω την κάρτα της φίλης μου, μέσα στην ατζέντα μου, σε μια τυχαία ημερομηνία. Αύριο είναι η “Ημέρα της Γυναίκας”, μα σε αυτή την κάρτα θα ρίχνω καθημερινές κλεφτές ματιές. Δεν πρέπει να ξεχάσω την συγκεκριμένη ευχή. Ανεξαρτήτου ημέρας… Αυτό είναι και το νόημα της…

Παίρνεις δύναμη από ένα μπουκέτο λουλούδια. Πόσω μάλλον όταν συνοδεύεται από μία αντίστοιχη ευχή. Στείλτε και εσείς το δικό σας μπουκέτο αύριο.

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και κάθε γυναίκα το αξίζει! 

error: Content is protected !!