ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ICC Women Hellas: Δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Πιερρακάκη!

Σε καθιστό δείπνο στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, το ICCWH ανακοίνωσε τη «FINDIS – πλατφόρμα» των απανταχού αξιόλογων Ελληνίδων 140 μέλη του ICC WOMEN HELLAS που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη με τίτλo : «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός : Το Παράδειγμα της Ελλάδας».

Κυριάκος Πιερρακάκης-Μαρίνα Γιαβρόγλου

Ο προσκεκλημένος Υπουργός στην εκδήλωση – δείπνο του ICC Women Hellas παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του ψηφιακού επιτεύγματος gov.gr, επισημαίνοντας: «Ξεκινήσαμε με 501 υπηρεσίες gov.gr το Μάρτιο του 2020, τώρα έχουμε περίπου 1300, αρκεί κανείς να κάνει τη διαίρεση με τις ημέρες, για να δει την ταχύτητα με την οποία προστίθενται οι υπηρεσίες. Το δεύτερο νούμερο το οποίο είναι πολύ σημαντικό είναι ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών, το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, δηλαδή χωρίς να πάμε σε γκισέ, λόγω των ψηφιακών συστημάτων, το 2019 ήταν 34 εκατομμύρια, το 2020 ήταν 94 εκατομμύρια και το πρώτο εξάμηνο του 2021 είναι 150 εκατομμύρια. Άρα θα περάσουμε εύκολα, τα 300 εκατομμύρια. Αυτή είναι μία κλασσική εκθετική καμπύλη, όπως λέμε στα μαθηματικά, είναι η πολύ μεγάλη αλλαγή που έχει αντανάκλαση στις ζωές μας και αλλάζει με ραγδαία ταχύτητα. « Κερδισμένος χρόνος, κερδισμένη ζωή και εν τέλει, σεβασμός».

Λούκα Κατσέλη-Ειρήνη Νικολοπούλου -Αννα Διαμαντοπούλου

Μαρίνα Γιαβρόγλου-Εφη Τριτοπούλου- Πέτρος Δούκας -Αγγελική Μπούρα

Γιώργος Νικέζης, Αντωνία Καρρά, Πέτρος Δούκας, Ιωάννα Μάτσα

Εβίτα Τσάκα-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Ηλέκτρα Τσάκα

Mερικά ακόμη αποσπάσματα από την εξαιρετικά κατατοπιστική ομιλία του κύριου Κυριάκου Πιερρακάκη που ξεχωρίσαμε: «Η πληροφορική είναι ανολοκλήρωτη επανάσταση, έχει νόημα όταν υπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες και η αξία μιας τεχνολογίας εν τέλει, έγκειται στη χρήση της», «Συμβολικά ξεκινήσαμε από τη γέννηση των παιδιών, που αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όταν γεννιέται ένα παιδί, ο γονιός λαμβάνει 2 sms, ένα με τον ΑΜΚΑ του παιδιού και ένα δεύτερο, που λέει αν το επίδομα πιστώθηκε και είναι το πρώτο επίδομα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το οποίο πιστώνεται αυτόματα, δεν υπάρχει άλλο στην πορεία», «Το αμερικάνικο σύστημα εμβολιασμού δεν δούλεψε εγκαίρως όπως σε εμάς που το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμού δούλεψε το επόμενο πρωί, αλλά για να δουλέψει το επόμενο πρωί, χρειάστηκε ο ιδρώτας, ο κόπος, η προσπάθεια και η προσήλωση δεκάδων ανθρώπων και σε αυτούς αξίζουν τα πολλά συγχαρητήρια.»

Αντωνία Καρρά-Μαρίνα Γιαβρόγλου

Σε ότι αφορά συνολικά τη συμμετοχή των γυναικών, στο Υπουργείο εργάζονται πάνω από 100 γυναίκες σε ρόλους κλειδιά, σε σχέση με την ανάπτυξη ψηφιακών Συστημάτων και στα ψηφιακά συστήματα.

Εμη Λιβανίου

Μαρίλια Βαζαίου

Αλίκη Κελαϊδή

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι : «Προτιθέμεθα να στηρίξουμε το ICCWH σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να συνεργαστούμε, γιατί σε τελική ανάλυση είναι ένας χώρος που πέρα από ηθικά και αξιακά, υπάρχει και ένα πάρα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον οικονομικό αποτύπωμα, σε σχέση με τη χαμηλότερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στην Ελλάδα συμμετέχουν το 60% των ανδρών στην αγορά εργασίας, ενώ μόνο το 43% των γυναικών. Αυτό το 17%, λένε οι μελέτες, ότι αν μπορούσε να καλυφθεί από γυναίκες, η Ελλάδα θα είχε ΑΕΠ πάνω από 25%».

Ντίνα Νικολάου, Μαρίνα Γιαβρόγλου

Χριστίνα Ταχιάου-Μαριαλένα Σωτηροπούλου

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δέσποινα Πορτοκάλη

Ειρήνη Βενιάμη, Μενέλαος Μακρυγιάννης

Μάχη Σταυρίδου-Νανώ Κουγιουμτζόγλου

Τελειώνοντας τόνισε ότι : «για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε το κράτος με τους όρους που θέλουμε και είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να έχεις ομάδα, σχέδιο και βούληση και υπό αυτήν την έννοια, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι, το οποίο ίσως, είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για κάθε τομέα, για κάθε κομμάτι που αφορά τη χώρα».

Ειρήνη Νικολοπούλου-Ζέφη Δημαδάμα-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Δανάη Μπεζεντάκου-Γιώτα Σταθάκου

Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ICC HELLAS Πέτρος Δούκας και η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου με θερμούς χαιρετισμούς. Ο Πέτρος Δούκας, είπε : «Καλωσορίζω έναν διακεκριμένο επιστήμονα που ως Υπουργός, επιτελεί το γιγάντιο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας και τον ευχαριστώ, γιατί απόψε μοιράστηκε μαζί μας, τόσο σημαντικές και ολοκληρωμένες πληροφορίες για το μέλλον της Ελλάδας. Χαίρομαι που θα είναι κοντά στο ICC WOMEN HELLAS για να συμβάλουμε από κοινού στην μεγαλύτερη συμμετοχή Ελληνίδων στην αγορά εργασίας και στην αύξηση του Α.Ε.Π.»

Ηλέκτρα Καλούδη-Ματίνα Μέγκλα

Κατόπιν έλαβε τον λόγο, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου χαιρετώντας θερμά τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για την στήριξή του στο Σύνδεσμο και παρουσίασε την οργανωτική δομή του ICCWH, το οποίο υπέρ-αναπτύχθηκε μέσα σε 24 μήνες με τη συμμετοχή Ελληνίδων από όλο τον πλανήτη και με όραμα να συμβάλουν καθοριστικά στην επόμενη ημέρα της χώρας μας.

Μαριλένα Κουτσούκου-Μαρίνα Γιαβρόγλου-Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου

Όπως τόνισε στην ομιλία της: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την ηλεκτρονική πλατφόρμα FINDIS όπου θα παρουσιάζονται όλα τα μέλη μας με τα βιογραφικά τους και τα contact details τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων για πρώτη φορά, με τις αξιόλογες απανταχού Ελληνίδες, εν δυνάμει κατάλληλες για διοικητικά συμβούλια ή οπουδήποτε στην κοινωνία απαιτείται ισότιμη συμμετοχή».

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Μιμή Ντενίση-Κυριάκος Πιερρακάκης-Μαρίνα Γιαβρόγλου

Το όνομα της πλατφόρμας είναι ένα λεκτικό λογοπαίγνιο του αγγλικού “FIND IS” με το Αρχαίο Ελληνικό όνομα «ΦΥΝΤΙΣ», μιας γυναίκας του 6ου π.χ. αιώνα που έμεινε στην ιστορία ως εμπνεύστρια της ισότητας, κόρη του Καλλικράτη και μαθήτρια του Πυθαγόρα. Η πλατφόρμα αυτή, θα αποτελέσει φυσικά και το flagship εργαλείο μας για διεθνές lobbying . Επιλέξαμε την ελληνική εταιρεία ΒΕWISE που καθόλου τυχαία έχει μότο της και ταυτότητα το «DIGITAL TRANFORMATION SPECIALISTS» με την οποία δρομολογούμε τον σχεδιασμό του portal FINDIS. Η Πρόεδρος Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των μελών του ICCWH, την BEWISE για την ευγενική τους χειρονομία να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία του portal.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!