ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε με το μήνυμα του «ΕΛΙΖΑ», εσύ θα κοιτάξεις αλλού;

Μέσα από την κατανυκτική φωταγώγηση της πρόσοψης της Βουλής των Ελλήνων με το λογότυπο του ΕΛΙΖΑ και το μήνυμα για Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, διαδόθηκε το μήνυμα του Σωματείου, το ίδιο μήνυμα που βρίσκεται στην «καρδιά» των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως και ο Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες έχει διατυπώσει: «Ας δηλώσουμε όλοι μαζί, με μία φωνή: Δε θα ανεχτούμε κανέναν που θα διαπράττει ή θα παραβλέπει τη σεξουαλική εκμετάλλευση ή την κακοποίηση των παιδιών. Δε θα αφήσουμε κανέναν να καλύπτει αυτά τα εγκλήματα, κάτω από τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών… Ας κάνουμε τη Μηδενική Ανοχή στην Κακοποίηση των παιδιών μια πραγματικότητα».

Με τη χθεσινή φωταγώγηση, και η Βουλή των Ελλήνων στέλνει το μήνυμα της «Μηδενικής Ανοχής στην Παιδική Κακοποίηση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών.
Η φωταγώγηση της πρόσοψης του κτηρίου της Βουλής εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΕΛΙΖΑ», που «σκοπό έχει την πρόληψη, τον πρώιμο εντοπισμό και την αναγνώριση περιστατικών κακοποίησης σε παιδιά».


Η βία ενάντια στα παιδιά δεν γνωρίζει σύνορα πολιτιστικά, φυλετικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, κοινωνικά ή εθνολογικά. Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τουλάχιστον 55 εκατομμύρια παιδιά σε 49 ευρωπαϊκές χώρες κακοποιούνται ή παραμελούνται σε όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, με κάθε μορφή βίας -σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική- με αναρίθμητες επιπτώσεις στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας κάθε πέντε λεπτά.
Είναι ωστόσο ενθαρρυντικό ότι σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του σωματείου «ΕΛΙΖΑ», οκτώ στους δέκα Έλληνες θα αντιδρούσαν σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, ανεξάρτητα αν το παιδί που υποβαλλόταν σε αυτή ήταν συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο ή όχι.


It’s good to know: Σήμερα, 20 Νοεμβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης, το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την οποία έχει επικυρώσει και η χώρα μας.

error: Content is protected !!