Δεν είναι άκαιρη. Έχει όλη τη νοστιμιά της Μαγειρίτσας, χωρίς τα εντόσθια, το συκώτι, και τη χοληστερίνη τους. Είναι η Μαγειρίτσα-Θρύλος της Σοφίας, που μπορεί να την φτιάχνει παραδοσιακά κάθε Μεγάλο Σάββατο για την οικογένεια και τους φίλους της (αλλά προφέρει και σε όλους όσους τρώνε στα διπλανά τραπέζια στου Ορλώφ, στο Παλιό Λιμάνι), αλλά τρώγεται με όρεξη όλο το χρόνο. Πολλά τα αρώματα…
Έως και η πιο – περίεργη- με- τις- γεύσεις- δεν- γίνεται κόρη μου έφαγε δύο πιάτα, στου Ορλώφ όπου κουβαλούσαμε τις κατσαρόλες το βράδυ της Ανάστασης. Μου την ζητήσατε, και εγώ την έφτιαξα σήμερα για να δείτε την πανεύκολη συνταγή step by step…
Υλικά:
Ενάμισι κιλό μοσχάρι, Ελιά
3 Μαρούλια
4 φρέσκα κρεμμύδια
2 ματσάκια άνηθο
2 κύβους λαχανικών
για το αυγόκομα:
2 αυγά
4 λεμόνια -ή όσα θέλετε
Συνταγή:
Κόβουμε το Μοσχάρι μας σε πολύ μικρές μπουκίτσες.
Σε Extra Virgin Olive Oil, διαλύουμε τους κύβους λαχανικών. Χρησιμοποιήστε το καλύτερο λάδι που διαθέτετε ή μπορείτε να βρείτε. Είναι κρίμα όλα αυτά τα αρώματα να εξαφανιστούν από ένα κακής ποιότητας και οξύτητας λάδι. Εγώ χρησιμοποιώ το Organic Extra Olive του The Kotsonis Estate που προμηθεύομαι από τον Θανόπουλο.
Σοτάρω ελάχιστα τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο, και προσθέτω το κρέας, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες.
Μόλις σοταριστεί, προσθέτω όλα τα μαρουλόφυλλα, ολόκληρα.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, αυγοκόβω…
Η Σοφία δεν προσθέτει ούτε πιπέρι ούτε καν αλάτι. Ακολουθώ τη συνταγή της, μιας και το αποτέλεσμα της το δοκιμάζω χρόνια τώρα….
Tataahh!!!!!