ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εμφάνιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στα χρόνια της εφηβείας!

Όποιος έχει κορίτσι στην προεφηβική και εφηβική ηλικία το γνωρίζει. Μισούν έως και το παραμικρό χνούδι που μπορεί να εντοπίσουν πάνω από τα χείλη τους ή ανάμεσα στα φρύδια τους. Πόσο μάλλον τις πιο έντονες τρίχες που βλέπουν στις υπέροχες μακριές γάμπες τους ή στις λεπτεπίλεπτες μασχάλες τους. Ποιος τις αδικεί; Σαν χθες θυμάμαι τον τρόμο και την απέχθεια στα μάτια μου, κάθε φορά που έβλεπα να πυκνώνει η τριχοφυΐα, έστω κι αν ποτέ δεν είχα έντονο πρόβλημα. Όπως και η Ελμίνα. Όμως, δεν χρειάζεται να έχεις έντονο πρόβλημα για να σε ενοχλεί στα 12 και στα 13 ολάνθιστα χρόνια σου η κάθε τρίχα που φυτρώνει ως αποτέλεσμα των ορμονών που οργιάζουν σε αυτές τις ηλικίες. Το κουβεντιάζουν μεταξύ τους στο διάλειμμα του σχολείου και στα μηνύματα που ανταλλάσσουν στο Tik-Tok. To κουβεντιάζουμε και εμείς με τις δικές μας φίλες. Κρυφά από τις κόρες μας, για να μην ντραπούν ή μαζί τους συνήθως την άνοιξη που βγαίνουν από το πατάρι τα σορτσάκια. Το κουβεντιάζουμε μεταξύ μας, άρα το κουβεντιάζετε και εσείς με τις δικές σας κόρες, με τις δικές σας φίλες: Ποια είναι η σωστή ηλικία για λέιζερ; Ποιες είναι οι σωστές μέθοδοι αποτρίχωσης και ποια να προτιμήσουμε;

Η Ελμίνα χθες το απόγευμα στην πρώτη της επίσκεψη για αποτρίχωση στο New Laser και στην Νατάσα Μπρεζάτη

Προσωπικά, εμπιστεύομαι από πάντα και για πάντα το New Laser για τα μοναδικά μηχανήματα του και την Νατάσα Μπρεζάτη για την μεγάλη εμπειρία της και τις πάντα τεκμηριωμένες συμβουλές της. Ένας λόγος εμπιστοσύνης παραπάνω, μιας και έχει κόρη περίπου στην ηλικία της κόρης μου, και γνωρίζει και αυτή από πρώτο χέρι την αμηχανία της τριχοφυΐας στα ομορφότερα σου χρόνια. Έτσι, όταν πέρυσι τέτοια εποχή την είχα ρωτήσει για το ποια θα είναι η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για την Ελμίνα και ποια η εποχή για να ξεκινήσει λέιζερ για να απαλλαγεί μια για πάντα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα , η απάντηση της ήταν απόλυτη: “Αφήνουμε έναν χρόνο αφότου ξεκινήσει η περίοδος του παιδιού, να ισορροπήσει το ορμονικό του και μετά. Έως τότε, μπορεί να αρκεστεί σε μία αποτριχωτική κρέμα…”
Και έτσι και έγινε. Και χθες το απόγευμα, αμέσως μετά το τέλος των εξ αποστάσεως μαθημάτων της, η έφηβη κόρη μου, μετά τον καθαρισμό προσώπου με μεγάλη της χαρά, πρόσθεσε και άλλη μία θεραπεία στο beauty routine της, αυτή της αποτρίχωσης.


Follow her…

Ο όρος λέιζερ (laser) προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation που αποδίδεται στα ελληνικά ως ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας και καλύπτει τόσο τις συσκευές που την παράγουν όσο και την αντίστοιχη ακτινοβολία. Τα λέιζερ παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως (δηλαδή φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος & χρώμα), το οποίο διαδίδεται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σχηματίζοντας στενές δέσμες. Όμως…. Όμως υπάρχουν λέιζερ και λέιζερ. Γνωστό…
Με εξουσιοδότηση από τον αμερικανικό κρατικό οργανισμό FDA που εγγυάται την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, η πρωτοποριακή τεχνολογία που διαθέτει το κέντρο New Laser της Νατάσας Μπρεζάτη εξασφαλίζει την 0ριστική απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Γιατί στο New Laser Natassa Brezati? Υπήρχε ποτέ περίπτωση να εμπιστευτώ τίποτα λιγότερο για την κόρη μου?

Καταρχήν γιατί είναι ασφαλής! Η αυξημένη διεισδυτικότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και η ενσωματωμένη ψύξη που διαθέτει ο εξοπλισμός εξασφαλίζουν θεαματικό και ανώδυνο αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς.
Γιατί η μέθοδος είναι γρήγορη και αποτελεσματική,  με εγγυημένα από το FDA μηχανήματα που επιτυγχάνουν μόνιμη καταστροφή των τριχοθυλακίων.
Γιατί είναι ασφαλής και αποτελεσματική για κάθε χρωματότυπο δέρματος, κατά συνέπεια μπορεί να εφαρμοσθεί και τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός από μόνο του μοναδικό!
Επίσης, απευθύνεται για κάθε τύπο τρίχας από την μαύρη έως την ξανθιά !

It’s good to know: Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει μία έφηβη αποτρίχωση είναι ένας χρόνος αφού ξεκινήσει η περίοδος της. Θα μπορούσε και νωρίτερα αλλά χωρίς τα σωστά και μόνιμα αποτελέσματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος. Το laser επαναλαμβάνεται μία φορά τον μήνα, έως ότου εξασθενίσει και εξαφανιστεί τελείως η τριχοφυΐα, συνήθως 6-8 συνεδρίες είναι αρκετές. Ο όρος λέιζερ (laser)  προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation που αποδίδεται στα ελληνικά ως ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας και καλύπτει τόσο τις συσκευές που την παράγουν όσο και την αντίστοιχη ακτινοβολία. Τα λέιζερ παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως (δηλαδή φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος & χρώμα), το οποίο διαδίδεται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σχηματίζοντας στενές δέσμες.

Στα New Laser Natassa Brezati η αποτρίχωση με laser είναι εφικτή όλους τους μήνες του χρόνου. Τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτει το κέντρο παρέχουν φίλτρα προστασίας για τις ιδιαίτερα μαυρισμένες επιδερμίδες εως τα φυσικά σκούρα δέρματα. Επιπλέον, τα σύγχρονα μηχανήματα – πλατφόρμες- διαθέτουν πολλά μήκη κύματος τα οποία χρησιμοποιούνται ανάλογα το χρωματότυπο και προστατεύουν το δέρμα.
Το σημαντικότερο όλων όμως με το New Laser είναι άλλο… “Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουμε απευθύνεται σε όλα τα δέρματα, ακόμα και στα μαυρισμένα από τον ήλιο…” μου λέει η Νατάσα Μπρεζάτη σε ένα από τα αναπαυτικά κρεβάτια εργασίας του New Laser Natassa Brezati, καθώς προετοιμάζει σχολαστικά την κόρη μου για αποτρίχωση και συνεχίζει “Εν αντιθέσει με τα περισσότερα laser που απαιτούν μη μαυρισμένη επιδερμίδα…”.

Βλέπω την ανακούφιση και την χαρά της και χαίρομαι! Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη (η Ελμίνα είχε ακούσει από φίλες της πως πόνεσαν, αλλά η ίδια μου επιβεβαίωσε πως ο πόνος που ένοιωσε ήταν ανεπαίσθητος) και εξασφαλίζει μόνιμα αποτελέσματα με λίγες εφαρμογές. Ένας συνήθης μέσος όρος είναι 6-8 συνεδρίες, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Άρα τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσει  αποτρίχωση και η δική σας κόρη, και έως το καλοκαίρι θα έχει απαλλαγεί οριστικά από κάθε ανεπιθύμητη τρίχα!

Χρήσιμα Tips:

1. Πριν τη συνεδρία λέιζερ ξυριζόμαστε ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν προλάβουμε να ξυριστούμε, θα πρέπει ο ειδικός που θα μας εφαρμόσει τη θεραπεία να μας ξυρίσει εκείνος ώστε η συνεδρία μας να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα (το λέιζερ έχει συγκεκριμένο βάθος στο οποίο μπορεί να πάει – αν έχουμε αφήσει τις τρίχες μας αξύριστες, τότε απλά μειώνουμε το τελικό αποτέλεσμα)

2. Πριν τη συνεδρία λέιζερ δεν κάνουμε κερί ή χαλάουα. Το λέιζερ επιτίθεται στο χρώμα της τρίχας και αν δεν υπάρχει τρίχα μέσα στο θύλακα, τότε απλά κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

3. Αποτρίχωση με λέιζερ κοντά στα μάτια (πχ στα φρύδια) δεν γίνεται. Η ακτίνα του λέιζερ μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα το μάτι, για αυτό άλλωστε φοράμε πάντα τα ειδικά γυαλιά που θα μας δώσει ο ειδικός.

4. Το λέιζερ ενδείκνυται ΚΑΙ για μαυρισμένα δέρματα ΚΑΙ για σκούρες επιδερμίδες ΚΑΙ για ξανθιές ή λευκές τρίχες. Αρκεί το κέντρο να διαθέτει τα εξελιγμένα μηχανήματα που το επιτρέπουν!

Αφήστε την Νατάσα Μπρεζάτη να γίνει ο φύλακας-άγγελος του beauty routine και της δικής σας κόρης! Πάρτε τηλέφωνο στο New Laser Natassa Brezati  (21 0805 0877 & 6974920950)  και ξεκινήστε και εσείς να μετράτε μέρες έως το καλοκαίρι…

Υστερόγραφο: Ανάμεσα στα εκατοντάδες γράμματα που μου στέλνετε και που αποτελούν την μεγαλύτερη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, ήταν και αυτό που έλαβα -εντελώς συμπτωματικά χθες το πρωί στα Insta DM μου.

Το οποίο μήνυμα, μεταξύ άλλων μου εξηγούσε πως: “Γεια σας/σου Φαίη από την Αγγλική εξοχή (Cotswolds). Ως μαμά κόρης θέλω εδώ και πολύ καιρό να ρωτήσω την συμβουλή σου. Η κόρη μου είναι 9 χρονών και έχει αρκετό χνούδι στο πάνω χείλος και μεταξύ των φρυδιών, τι θα μπορούσα να κάνω? Αν υπάρχει μία σωστή συμβουλή για την ηλικία της; Θα με βοηθούσε πολύ…” 

Όπως ήταν φυσικό, μετέφερα αμέσως το μήνυμα στην Νατάσα και της ζήτησα εκ μέρους της αναγνώστριας του Fay’s Control μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση, η οποία φυσικά δεν μου χάλασε χατήρι.

Αγαπητή Αφροδίτη, αυτή η απάντηση είναι γραμμένη από την Νατάσα Μπρεζάτη για εσάς και για την κόρη σας:

“Αγαπητή φίλη του Fay’s Control, η ηλικία των 9 είναι μικρή για να προχωρήσει σε αποτρίχωση, μιας και δεν έχει ακόμη αδιαθετήσει , άρα το ορμονικό σύστημα δεν έχει σταθεροποιηθεί, οπότε το λέιζερ δεν θα έχει κάποιο μόνιμο αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης (χαλάουα, τσιμπιδάκι κτλ) χαλαρώνουν τους ιστούς του δέρματος και συχνά το ερεθίζουν. Ωστόσο, εάν η αρνητική ψυχολογία του παιδιού επιβάλει την επιλογή μίας μεθόδου, θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε τις κρύες ταινίες αποτρίχωσης, μέχρι να έρθει η κατάλληλη περίοδος και να ξεκινήσει την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης, δηλαδή το λέιζερ”

New Laser Natassa Brezati: Λακωνίας 24 Μαρούσι 15122, 21 0805 0877 & 6974920950

error: Content is protected !!