ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Teens Alert: Ο καθαρισμός -της επιδερμίδας- είναι η μισή αρχοντιά!

Το θέμα είχε αρχίσει να μας απασχολεί από το καλοκαίρι, λίγους μήνες πριν τα 11α γενέθλια της, όπου εμφανίστηκαν δύο τρία σπυράκια στην βελούδινη -σαν British rose- επιδερμίδα της. Μικρά μεν, εμφανίστηκαν δε.
“Άσε το αλάτι και το ιώδιο της θάλασσας να κάνουν την δουλειά, και το βλέπεις από το φθινόπωρο” ήταν η σύμφωνη συμβουλή δερματολόγου, αισθητικού, έμπειρων-μαμάδων και γιαγιάς-παιδιάτρου, μετά από τις ανήσυχες ερωτήσεις μου, έστω κι αν τα εν λόγω σπυράκια δεν ήταν από αυτά με πύον.

Χθες το απόγευμα, δύο ημέρες μετά τα γενέθλια της, βρεθήκαμε στον αγαπημένο και οικείο χώρο της Νατάσας Μπρεζάτη, να εξετάσει για πρώτη φορά την επιδερμίδα της, να της κάνει έναν απαλό καθαρισμό προσώπου, δίνοντας μας συγχρόνως συμβουλές για την περιποίηση της ενδεκάχρονης επιδερμίδας της. Διόλου τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης ειδικού, εκτός ότι περιποιείται και την δική μου επιδερμίδα χρόνια τώρα, έχει και η ίδια μία κόρη στην ίδια ηλικία -συμπτωματικά και στο ίδιο σχολείο- με την Ελμίνα, και ξέρει πολύ καλά πως να αντιμετωπίσει τόσο την ψυχολογία όσο και την επιδερμίδα αυτών των ηλικιών. To make a long story short, της εμπιστεύομαι την κόρη μου τυφλά.

Χθες το απόγευμα, αμέσως μετά το σχολείο, μαμάδες και κόρες, στον αγαπημένο χώρο της Νατάσας Μπρεζάτη στα βόρεια προάστια.
Φαίη & Ελμίνα, Νατάσα & Τάνια!

“Δυστυχώς στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό μας οδηγείται με τρόμο στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου, κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας απαιτούμενης περιόδου “ανάρρωσης”.
Με σιγουριά ‘όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται σε καμία περίπτωση στην παραπάνω διαδικασία. Επομένως ο σωστός καθαρισμός δεν αφήνει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες, όπως σοβαρές μολύνσεις, στο πρόσωπο” μας λέει η Νατάσα, ενώ συγχρόνως εξετάζει προσεκτικά την επιδερμίδα της κόρης μου.


“Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες, ανάλογα τον τύπο του δέρματος του κάθε ατόμου. Ένα δέρμα για παράδειγμα, χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από αυτό με ακμή, το οποίο πιθανόν να βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή” καταλήγει, ενώ έχει ήδη κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της κόρης μου.

Τι είναι όμως ο βαθύς καθαρισμός προσώπου; Βαθύς καθαρισμός ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία ο ειδικός, με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων αλλά και καλλυντικών προϊόντων, απομακρύνει και εκκενώνει πλήρως κάθε πόρο του δέρματος από την περίσσεια του σμήγματος, τα μικρόβια, τους ρύπους και τα μαύρα στίγματα που δημιουργούνται από την ατμόσφαιρα. Ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας αναπνέει καλύτερα, οι πόροι μας είναι καθαροί τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε διεισδύουν καλύτερα και το πρόσωπό μας είναι φρέσκο και λαμπερό.

Στα New Laser Natassa Brezati, που διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο και καινοτόμο εξοπλισμό, η διαδικασία του καθαρισμού πραγματοποιείται με το εξελιγμένο μηχάνημα ATS 1, το οποίο διαθέτει επίσης η κλινική La Prairie, στο Montreux της Ελβετίας, με αναμονές που μπορεί να φτάσουν κ τους 4 μήνες!

Ο καθαρισμός του προσώπου μας σε καθημερινή βάση, αλλά και ο βαθύς καθαρισμός από τα χέρια του ειδικού είναι η πιο σημαντική περιποίηση του δέρματος μας!

Στα New Laser Natassa Brezati, επίσης, το βασικότερο όλων είναι ότι η θεραπεία καθαρισμού προσώπου με το μηχάνημα ATS 1, είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη, χωρίς δηλαδή καμία περίπτωση επιμολύνσεων και τραυματισμού των ιστών του δέρματος. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα λιγότερο για τον πρώτο καθαρισμό του προσώπου της Ελμίνας, που δίνει τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον της επιδερμίδας της.

?Λοιπόν εφηβάκια ακούστε καλά πως έχει η όλη διαδικασία, η οποία αποτελείται από τα εξής στάδια: ?  (Εννοείται πως ισχύει και για εσάς αγόρια! Μην πούμε, ιδίως για εσάς…)

 

Πρώτο στάδιο: απομάκρυνση των ρύπων με ειδικό προϊόν καθαρισμού.

Δεύτερο στάδιο: πίλινγκ προσώπου το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προάγει αφενός την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και αφετέρου την καλύτερη διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.

Τρίτο στάδιο: εφαρμογή του ATS 1 με το οποίο επιτυγχάνουμε την διάνοιξη των πόρων και την αφαίρεση του σμήγματος. SOS: χρησιμοποιώντας το ATS 1 παραλείπουμε το επώδυνο στάδιο της διάνοιξης των πόρων με πιέσεις που προκαλεί έντονους ερεθισμούς και (συχνά) ιδιαίτερα σοβαρές μολύνσεις.

✔Τέταρτο στάδιο: προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο

✔Πέμπτο στάδιο: χρησιμοποιούμε μια μάσκα με καλμαντικούς ορούς που συντελεί στη φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος.

Τι πρέπει όμως να κάνετε και εσείς εφηβάκια μου, με την σειρά σας!

❤μετά από ένα καθαρισμό απαραίτητο είναι να αποφύγετε το μακιγιάζ (μεγαλύτερα κορίτσια) για 24-48 ώρες, και να δεχτείτε ηλιακή ή άλλου τύπου ακτινοβολία (πχ Laser)
❤δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων
❤χρειάζετε να αποφύγετε την σωματική άσκηση για 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση μπορούν να μολύνουν και να ερεθίσουν το δέρμα. (Η Ελμίνα χθες έκανε προπόνηση τένις στις 10 το βράδυ!)
❤sos : ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας!!! καθαρίζετε απαραιτήτως κάθε βράδυ το πρόσωπό σας με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού (ανάλογα τον τύπο του δέρματος και την ηλικία σας) και στη συνέχεια εφαρμόστε ειδική κρέμα για την ακμή (στην περίπτωση εμφάνισης της). ? Ξεχάστε την πετσέτα προσώπου, που είναι γεμάτη βακτύρια, και σκουπίζετε το πρόσωπο σας με χαρτομάντηλα.
❤ sos Ενημερώστε τον ειδικό για τυχόν ευαισθησίες η / και αλλεργίες του δέρματος σας.

Μια σωστή συνεργασία θα δώσει και ένα σωστό αποτέλεσμα!

Τέλος μην ξεχνάτε ότι οι παραπάνω συμβουλές αφορούν αγόρια και κορίτσια καθώς ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών και λειτουργεί βοηθητικά ιδιαίτερα τους έφηβους που παρουσιάζουν ακμή.
Η λιπαρή επιδερμίδα τείνει να παράγει περισσότερο σμήγμα απ’ ό,τι χρειάζεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: Η γενετική προδιάθεση, το στρες, οι ορμονικές μεταβολές και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής διεγείρουν τους σμηγματογόνους αδένες και δημιουργούν ρυπαρότητα στην επιδερμίδα.


Tips?
Τα συμπτώματα που αποτελούν ενδείξεις λιπαρής επιδερμίδας
Γυαλάδα: το σμήγμα δημιουργεί μια λιπαρή μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα.
Διευρυμένοι πόροι: όταν η επιδερμίδα παράγει υπερβολική ποσότητα σμήγματος, τα τοιχώματα των πόρων διαρκώς διευρύνονται.
Ωχρότητα: η λιπαρή επιδερμίδα δεν έχει καλή κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το δέρμα συχνά να φαίνεται ωχρό.

?Tip: η επιδερμίδα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι είναι πιο επιρρεπής στη συσσώρευση σμήγματος

Μανούλες, μιας και πολλές φορές αναρωτιόμαστε μεταξύ μας για το ποια είναι η σωστή ηλικία για να φροντίσουμε για τον καθαρισμό του προσώπου του παιδιού μας, από προσωπική -πλέον- εμπειρία, θα σας πω πως θα το καταλάβετε μόνες σας, ίσως σας το ζητήσει και το ίδιο το παιδί πως θέλει πλέον το δικό του σαπούνι, μία ήπια κρέμα, και οπωσδήποτε έναν ειδικό, που θα του δώσει σωστές συμβουλές, για την σωστή και προσεκτική καθαριότητα του. Μετά από τόσες ώρες στο σχολείο και τόσες δραστηριότητες, ίσως τελικά η καθαριότητα να μην είναι απλά, η μισή αρχοντιά, αλλά ολόκληρη…

Σε ευχαριστώ Νατάσα για την υπέροχη εμπειρία!

Αν θέλετε και εσείς να απευθυνθείτε στην Νατάσα κλείστε το δικό σας ραντεβού στο 21 0805 0877, και εμπιστευτείτε την τυφλά! Γιατί το πότε φτιάχναμε την κρέμα για να φάνε και πότε την αγοράζουμε για το πρόσωπο και την ακμή τους, ούτε που το καταλαβαίνουμε…   ?

error: Content is protected !!