ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Απόβραδο Μαΐου με άρωμα Αγιόκλημα και γεύση Mousse au Chocolat!

Και το lockdown τελείωσε, και τα mixer σίγησαν, και ο ενθουσιασμός της απόκοσμης νέας ρουτίνας υπό το hashtag #StayHome κράτησε όσο ένα session online διαλογισμού. Μα όσο το new normal μας ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα νερά, κάποιες συνήθειες Μαγιάτικων βραδιών παραμένουν πάντα ίδιες, για να μας υπενθυμίζουν πως ό,τι μα ό,τι κι αν γίνει, η απόλαυση της προετοιμασίας ενός εξαίσιου Mousse au Chocolat που θα προσφέρεις σε αυτούς που αγαπάς, στο στρωμένο με κεντημένα λινά τραπέζι του κήπου, πλάι στα αγαπημένα σου κεριά και στα αρώματα του αιγοκλήματος που σκαρφαλώνει στη πέτρινη μάντρα, και θα σερβίρεις μαζί με τη κρυστάλλινη καράφα γεμάτη γενναιόδωρα κομμάτια πάγου και αρωματισμένο με λεμόνι νερό, συγκρίνεται μόνο με την ηδονική γεύση της συνταγής του Στέλιου Παρλιάρου, άντε και με τα φιλιά που θα εισπράξεις από τους δικούς σου εκλεκτούς. Αν θέλεις να φτιάξεις την καλύτερη Mousse του κόσμου με την πιο βελούδινη σοκολάτα που μπορείς να ονειρευτείς και την πιο αφράτη μαρέγκα που θα πετύχεις ποτέ, αυτή είναι η μαγική συνταγή, φτιάξτην σήμερα κιόλας!

Yλικά: 400 γρ κουβερτούρα 55% κακάο, 200 γρ κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla, 200 γρ βούτυρο Lurpak, 7 ασπράδια αυγών, 80 γρ ζάχαρη

Διαδικασία: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο Lurpak (να μη βράσει).
Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο Lurpak και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα.
Xτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει.
Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπώλ με τη μους σοκολάτα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί

Σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο Lurpak (να μη βράσει). Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο Lurpak.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα.

Xτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα αφρίσει και ασπρίσει.

Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μπώλ με τη μους σοκολάτα.

Ζεστό βράδυ Παρασκευής Μαΐου…

Γιατί κάποιες αξίες παραμένουν πάντα ίδιες…

error: Content is protected !!