Ναι, είσαι κιόλας στην μέση της εβδομάδας και νιώθεις ήδη κουρασμένος και τους ώμους σου να λυγίζουν από τις πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώσεις. Δεν παραπονιέσαι, απεναντίας.
Αλλά είναι Τετάρτη βράδυ, μόλις έχω επιστρέψει από δεκάδες ραντεβού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αύριο το πρωί έχω έξι -μπορεί και επτά- φωτογραφίσεις στο Golden Hall, αμέσως μετά την έκθεση Women in Design+Creation, τα εγκαίνια της οποίας διοργανώνουμε εμείς στο Mavriki & Co. , ενώ το ίδιο βράδυ θα δειπνήσουμε όλες οι μαμάδες της Τάξης του Σχολείου της Ελμίνας στο διπλανό DeCounti. Και το δίλημμα είναι το εξής: να πάω σπίτι να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για όλα τα παραπάνω της αυριανής ημέρας ή να δω τους φίλους μας και να δειπνήσουμε όλοι παρέα στο άκρως festive και Χριστουγεννιάτικο Brown’s?
Τι θα έκανε ένας νορμάλ άνθρωπος? Φυσικά το δεύτερο…
Follow me…
Για κάποιον -περίεργο- λόγο δεν γνώριζα την ύπαρξη του εστιατορίου Brown’s μέχρι πέρυσι, όπου πήγα πρώτη φορά με την ευκαιρία ενός fnl event προς τιμήν του Jonathan Phang. Και λέω “για κάποιον περίεργο λόγο” όχι επειδή ξέρω όλα τα εστιατόρια της πόλης, όμως όταν ένα από αυτά ξεχωρίζει για το elegant setting του, για την british αισθητική του, για τις αυστηρές αποχρώσεις του που ταιριάζουν απόλυτα στο Cigar Room που προηγείται, αλλά και στην so festive διάθεση του κάθε Χριστουγεννιάτικη περίοδο, ε τότε, θα έπρεπε όχι μόνο να το γνωρίζω, αλλά και να έχει γίνει ήδη στέκι μου.
Ποτέ δεν είναι αργά όμως, και με την ευκαιρία του νέου του menu, η Νίκη Φωτίου μας καλεί σε δείπνο. Ναι, το Brown’s φοράει κιόλας τα Χριστουγεννιάτικα του, ναι η βραδιά προβλέπεται σπουδαία… Η κούραση έχει φύγει ήδη…
Από την πρώτη κιόλας ματιά στο περιεκτικό χωρίς πολυλογίες menu, καταλαβαίνεις πως το Brown’s ξέρει τι θέλει και κυρίως ποιους θέλει να φιλοξενήσει στους αισθητικά υπέροχους του.
Ναι, για όποιον δεν το γνωρίζει, το Brown’s βρίσκεται στην αγκαλιά του ξενοδοχείου Caravel.
Η συντροφιά μας αποτελείται από τον Πάνο Δεληγιάννη και την Εύη Φέτση, και φυσικά τους οικοδεσπότες μας, την Νίκη Φωτίου, Marketing & PR Manager του Divani Collection Hotels, και τον Κωστή Κατσακιώρη. Ο Πάνος Δεληγιάννης επιλέγει το κρασί, η Νίκη μας μιλάει για την φιλοσοφία του menu. Τίποτα ιδιαίτερα περίπλοκο, είναι όμως σίγουρα εκλεπτισμένο…
Επιλογές άλλες κλασικές άλλες ευφάνταστες που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα όπως Γαρίδες Κοκτέιλ με Καυκαλήθρες, πούλπα Φράουλας, ζελέ Σέλερυ & Ταρτάρ κόκκινης Πιπεριάς, ή Μπισκ Αστακού, Ραβιόλι με ραγκού Πάπιας, φουα γκρα, ζωμό από μανιτάρια Shitake, γλάσο Σύκου & Πεκορίνο Τρούφας, δείχνουν ξεκάθαρα πως ο chef Γιάννης Πηλός δεν στερείται έμπνευσης…
Love & Kisses xxx