
Ναι, είσαι κιόλας στην μέση της εβδομάδας και νιώθεις ήδη κουρασμένος και τους ώμους σου να λυγίζουν από τις πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να διεκπεραιώσεις. Δεν παραπονιέσαι, απεναντίας.
Αλλά είναι Τετάρτη βράδυ, μόλις έχω επιστρέψει από δεκάδες ραντεβού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αύριο το πρωί έχω έξι -μπορεί και επτά- φωτογραφίσεις στο Golden Hall, αμέσως μετά την έκθεση Women in Design+Creation, τα εγκαίνια της οποίας διοργανώνουμε εμείς στο Mavriki & Co. , ενώ το ίδιο βράδυ θα δειπνήσουμε όλες οι μαμάδες της Τάξης του Σχολείου της Ελμίνας στο διπλανό DeCounti. Και το δίλημμα είναι το εξής: να πάω σπίτι να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για όλα τα παραπάνω της αυριανής ημέρας ή να δω τους φίλους μας και να δειπνήσουμε όλοι παρέα στο άκρως festive και Χριστουγεννιάτικο Brown’s?
Τι θα έκανε ένας νορμάλ άνθρωπος? Φυσικά το δεύτερο…
Follow me…
Για κάποιον -περίεργο- λόγο δεν γνώριζα την ύπαρξη του εστιατορίου Brown’s μέχρι πέρυσι, όπου πήγα πρώτη φορά με την ευκαιρία ενός fnl event προς τιμήν του Jonathan Phang. Και λέω “για κάποιον περίεργο λόγο” όχι επειδή ξέρω όλα τα εστιατόρια της πόλης, όμως όταν ένα από αυτά ξεχωρίζει για το elegant setting του, για την british αισθητική του, για τις αυστηρές αποχρώσεις του που ταιριάζουν απόλυτα στο Cigar Room που προηγείται, αλλά και στην so festive διάθεση του κάθε Χριστουγεννιάτικη περίοδο, ε τότε, θα έπρεπε όχι μόνο να το γνωρίζω, αλλά και να έχει γίνει ήδη στέκι μου.
Ποτέ δεν είναι αργά όμως, και με την ευκαιρία του νέου του menu, η Νίκη Φωτίου μας καλεί σε δείπνο. Ναι, το Brown’s φοράει κιόλας τα Χριστουγεννιάτικα του, ναι η βραδιά προβλέπεται σπουδαία… Η κούραση έχει φύγει ήδη…
Από την πρώτη κιόλας ματιά στο περιεκτικό χωρίς πολυλογίες menu, καταλαβαίνεις πως το Brown’s ξέρει τι θέλει και κυρίως ποιους θέλει να φιλοξενήσει στους αισθητικά υπέροχους του.
Ναι, για όποιον δεν το γνωρίζει, το Brown’s βρίσκεται στην αγκαλιά του ξενοδοχείου Caravel.
Η συντροφιά μας αποτελείται από τον Πάνο Δεληγιάννη και την Εύη Φέτση, και φυσικά τους οικοδεσπότες μας, την Νίκη Φωτίου, Marketing & PR Manager του Divani Collection Hotels, και τον Κωστή Κατσακιώρη. Ο Πάνος Δεληγιάννης επιλέγει το κρασί, η Νίκη μας μιλάει για την φιλοσοφία του menu. Τίποτα ιδιαίτερα περίπλοκο, είναι όμως σίγουρα εκλεπτισμένο…
Επιλογές άλλες κλασικές άλλες ευφάνταστες που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα όπως Γαρίδες Κοκτέιλ με Καυκαλήθρες, πούλπα Φράουλας, ζελέ Σέλερυ & Ταρτάρ κόκκινης Πιπεριάς, ή Μπισκ Αστακού, Ραβιόλι με ραγκού Πάπιας, φουα γκρα, ζωμό από μανιτάρια Shitake, γλάσο Σύκου & Πεκορίνο Τρούφας, δείχνουν ξεκάθαρα πως ο chef Γιάννης Πηλός δεν στερείται έμπνευσης…

Ραβιόλι με Ραγκού Πάπιας, Φουα Γκρα, Ζωμό από Μανιτάρια Shitake, Γλάσο Σύκου & Πεκορίνο Τρούφας. Μαγικό…

Για κυρίως επιλέγω την Ταλιάτα Black Angus με Πουρέ Σελινόριζας, μικρά λαχανικά ατμού, Μοτσαρέλλα με Τρούφα & Sauce Porto…

Αυτό είναι το μέρος κάθε βραδιάς όταν βγαίνουμε παρέα με τον Πάνο Δεληγιάννη, όπου απολαμβάνω περισσότερο: Όταν έρχεται ο σεφ στο τραπέζι μας ώστε να μάθει την γνώμη του και να ακούσει με προσοχή την κριτική του. Και αυτό γιατί κάθε, μα κάθε φορά, ενώ έως εκείνη την στιγμή συνήθως όλοι συφωνούμε πως απλώς το φαγητό είναι υπέροχο, ακούγοντας τον Πάνο συνηδειτοποιούμε πόσο δύσκολο πράγμα είναι η εύστοχη κριτική. Και πόσες αποχρώσεις μπορεί να διαθέτει η απλή δήλωση “υπέροχο δείπνο”. Και κάθε, μα κάθε φορά έχει δίκιο. Από το πόσο λεπτό “οφείλει” να είναι η πάστα του ραβιόλι όσο κατά πόσο οφείλει ένα μενού να έχει φρέσκες πατάτες τηγανιτές ως επιλογή… Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Πηλός είναι ικανοποιημένος από όλα όσα ακούσει σήμερα τόσο από τον Πάνο όσο από εμάς…

Με την ίδια προσοχή που ακούει ο σεφ την κριτική του Πάνου Δεληγάννη, ο Κωστής Κατσακιώρης και η Νίκη Φωτίου

Σε αυτούς εδώ τους υπέροχους και so British χώρους του Brown’s θα πραγματοποιηθεί και το Tea Party της Ευούλας τν άλλη Κυριακή. Και τα πάντα είναι φροντισμένα έως την τελευταία τους λεπτομέρεια…

Ενώ η Νίκη με ξεναγεί στα μυστικά του Aperitivo που με τόση επιτυχία λανσάρει σε after office hours, το Divani…
Love & Kisses xxx