Μία συλλογή εμπειριών. Μία ατέρμονη συλλογή εμπειριών είναι η ζωή μας, όπου από την συχνότητα που εμπλουτίζεται εξαρτάται και το ενδιαφέρον της περίληψης της. Και σε αυτή την συλλογή ως εμπειρία προστίθεται ένα δείπνο με τον Phang. Αλλά και η γεύση ενός απολαυστικόυ Remy Martin VSOP, με σιρόπι ζάχαρης εμπλουτισμένο με μελλισόχορτο, υβίσκο, bitters Peychaud και κόλιανδρο…
Ο Jonathan Phang, ο σεφ και παρουσιαστής των φημισμένων Gourmet Trains στο Travel Channel, ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το FnL Guide στο πολύ ιδιαίτερο και πολυτελές Brown`s του Divani Caravel.
“Πάνε δυο χρόνια από εκείνη την συνέντευξη, έτσι δεν είναι;”. Έτσι καλωσορίζει τον Πάνο Δεληγιάννη ο πάντα πληθωρικός Jonathan Phang στο μπαρ του υπέροχου Brown`s λίγο πριν τις εννιά. Όντως, περίπου πριν από δυο χρόνια στο Divani Apollon εκείνη τη φορά, είχανε κάνει μια ζεστή κουβέντα για το FnL Guide με τον ίδιο, για την ζωή του, το μεγάλο πέρασμα του ως αντζέντης σπουδαίων μοντέλων όπως η Naomi Cambell και την πολύ επιτυχημένη ασφαλώς σειρά που παρουσιάζει στο Travel Channel, το Gourmet Trains.
Ο ίδιος, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή του FnL Guide και ήρθε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει στα fnl members ένα μενού τεσσάρων πιάτων, εμπνευσμένο από τα ταξίδια του και τις παιδικές του μνήμες. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Ξενοδοχείων Διβάνη λοιπόν και την Νίκη Φωτίου, ο Πάνος Δεληγιάννης διοργάνωσε άλλο ένα προεόρτιο δείπνο στο πλαίσιο των FnL Events, με τιμώμενο πρόσωπο τον πολυταξιδεμένο chef και παρουσιαστή Jonathan Phang.
Follow me…
Το Brown`s, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Divani Caravel, είναι στολισμένο χριστουγεννιάτικα ενώ στις ροτόντες του η κλασάτη art de la table προΐδεάζει αυτά που θα ακολουθήσουν. Λάθος. Δεν είναι στολισμένο Χριστουγεννιάτικα, είναι η ίδια η προσωποποίηση των Χριστουγέννων. Σκέφτομαι πως αν ήταν εδώ μαζί μου η Ελμίνα θα μου έλεγε παρασυρόμενη από την φαντασία και τον αυθορμητισμό των 8 χρόνων της “Μαμά, εδώ θέλω να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα”! Και δεν θα είχε άδικο…
Αφήνω λίγο πίσω μου την σκέψη της Ελμίνας, και εστιάζω στο menu των cocktail, το οποίο εντυπωσιάζει και τον “πιο-ταξιδεμένο-και-από-το-Gourmet-Trains”! Εδώ αξίζει να κάνουμε μια αναφορά στον πολύ ταλαντούχο Σίμο Ταγαρά από το Spiti στο Χαλάνδρι, ο οποίος μαζί με τον Νέαρχο Γκίκα ετοιμάζουν τα cocktails της βραδιάς αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, αυτή την φορά από τους αναγνώστες του FnL Guide, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε αυτό το δείπνο μαζί μας.
Εμπνευσμένο από το πέριφημο Sazerac, ένα απολαυστικό Remy Martin VSOP, με σιρόπι ζάχαρης εμπλουτισμένο με υλικά που ανοίγουν την όρεξη, όπως το μελλισόχορτο και ο υβίσκος, bitters Peychaud και κόλιανδρου είναι η ιδανική αρχή αλλά και ένα άψογο συνοδευτικό ποτό για την κολοκυθόσουπα με τα θαλασσινά που προσγειώνεται μετά από λίγα λεπτά στο τραπέζι.
Το πρώτο ταξίδι πραγματοποιείται με το Canadian Silver Bullet Train και το πιάτο έχει την μνήμη του από τα κίτρινα και κόκκινα δάση της περιοχής και τις κολοκύθες που του σέρβιραν εκεί σε διάφορες μορφές.
Με το προσεγμένο μοσχαρίσιο carpaccio σε κρούστα μυρωδικών και σαλάτα ρόκας ο γοητευτικός Μr. Phang μας ταξιδεύει τώρα με το απίθανο The Royal Scotchman μέχρι τα Highlands…
Το cocktail που συνοδεύει αυτό το πιάτο είναι ένα long drink με βάση το Μetaxa 12*. Μας το σερβίρουν εμφιαλωμένο, ενώ η σπιτική σόδα από Manzanilla Sherry Romate και το σπιτικό σιρόπι από Pilsner, μοσχολέμονο και χυμό από παντζάρι, πλαισιώνουν με αρμονία το Metaxa 12, κάνοντας ένα cocktail που καίει πολλές καρδιές. Και σίγουρα την δική μου…
Το δείπνο κορυφώνεται με το αγαπημένο πιάτο του Jonathan Phang που δεν είναι άλλο από το Beef Stew, ένα μοσχαράκι Καραϊβικής που του ετοίμαζε η μητέρα του όταν έκανε διακοπές εκεί…
Μια εξαιρετική παραλλαγή του περίφημου El Presidente, εμπλουτισμένο με Mount Gay Black Barrel, Cointreau, κόκκινο vermouth infused για πέντε ημέρες με δεντρολίβανο, μπαχάρι, ροζ πιπέρι, celery και angostura bitters, στέκεται επάξια δίπλα του, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επιδόρπιο…
Το μυθικό Venice Orient Express που έχει ταξιδέψει αρκετές φορές ο Phang και η αγάπη του ασφαλώς στην σοκολάτα, ευθύνεται για την σφαίρα σοκολάτας με ρούμι και παγωτό βανίλιας με σταφίδες! Σκέφτομαι πως αυτή τη στιγμή γεύομαι τα Χριστούγεννα…
Μια αξιόλογη παραλλαγή του αγαπημένου Old Fashiοned με Glenrothes Select Reserve και σπιτικό σιρόπι ζάχαρης, αρωματισμένο με tonka, μαχλέπι και αρωματικά angostura bitters είναι και το τελευταίο cocktail της βραδιάς από τους εξαιρετικούς Σίμο Ταγαρά και Νέαρχο Γκίκο.
Κατά κοινή ομολογία, το σέρβις του εστιατορίου είναι υψηλού επιπέδου και εξυπηρετικό όπως αρμόζει σε ένα ξενοδοχείο σαν το Divani Caravel και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Ο chef de cuisine του Brown`s, Γιάννης Πήλος και η ομάδα του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκτελώντας όσον το δυνατόν καλύτερα ένα φαινομενικά απλό, αλλά στην βάση του, ένα μενού με απαιτήσεις.
Στο τέλος, όπως συνηθίζεται στα events του FnL, όλοι γινόμαστε μια παρέα. Είμαστε μία παρέα, μία αναπαυτική διαπίστωση που επικυρώνεται κάθε φορά που μοιραζόμαστε εμπειρίες σαν την σημερινή…
Στο διακριτικό Cigar Lounge του Brown`s παίρνουν φωτιά πούρα, τσιγάρα και κουβέντες, παρέα με τον κύριο Phang ο οποίος συνομιλεί εγκάρδια με τους πάντες, αφήνοντας μας με την πιο γλυκιά επίγευση μιας ακόμα υπέροχης FnL βραδιάς.
Βρίσκομαι μόλις δύο μήνες και μία εβδομάδα μετά την διακοπή μου από το κάπνισμα και αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να φύγω από αυτό το υπέροχο Cigar Lounge που μου θυμίζει έντονα το 45 Park Lane. Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι ήδη πολύ μετά τα μεάνυχτα…Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά στις 13 Δεκεμβρίου τα οποία φέτος αναμένονται συναρπαστικά, και αποχαιρετούμε με φιλί τον υπέροχο και άκρως γοητευτικό Mr. Phang.
Φωτογραφίες: Panos Smyrniotis, Fay’s Control