ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Half term, Winter break, Λευκή εβδομάδα, όπως θέλετε πείτε το, εγώ θέλω να φύγω!

Τρία χρόνια φοίτησης της Ελμίνας σε βρετανικό σχολείο, ήταν υπέρ αρκετά για να μου αποδείξουν το αυτονόητο: καλό το half term αλλά αν δεν συγχρονίζεται με το πρόγραμμα και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του μπαμπά και της μαμάς, τι να το κάνεις; Πόσες φορές βλέπαμε με τον Νικόλα να φτάνουν οι ημερομηνίες των “διακοπών” και μου έλεγε με λίγη στεναχώρια και αρκετή τσαντίλα “ναι, αλλά εγώ δεν έχω half term!”

 

Και μπορεί οι βορειοευρωπαίοι να έχουν εξοικειωθεί με τα winter breaks -τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι;- όμως εμείς με το ομορφότερο καλοκαίρι του κόσμου, που κρατάει πάνω από μισό χρόνο, και πάλι να μην μας φτάνει, θέλει μεγάλη μαεστρία να εφαρμόσουμε επιτυχώς μία συνήθεια σαν και αυτή…Και όταν μέχρι μία γενιά πριν, ακούγανε “Halloween” και …σιάχνονταν, τρομάζω και στην σκέψη μίας κατά τα άλλα “αθώας” ολόλευκης εβδομάδας….

second
Anyways, ποιος δεν θέλει-χρειάζεται μία ανάπαυλα εν μέσω μακρύ χειμώνα; Προσωπικά, την περίοδο των γιορτών προτιμάω να την περνάω εδώ. Το σπίτι μας είναι στα ομορφότερα του, τα πάρτι είναι πολλά, το χιόνι δεν είναι έτοιμο για σκι. Η αλήθεια είναι πως όποιος αγαπάει το σκι, προτιμάει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο για να απολαύσει το άθλημα του. Και επειδή η κόρη μου το αγαπάει πολύ, της ετοιμάζουμε μία εβδομάδα γεμάτη σκι-όσο μας το επιτρέπουν οι “αδικαιολόγητες” απουσίες της Α’ Δημοτικού…
Ναι, ο μπαμπάς και η μαμά φέτος έχουν half term!!!! Και προγραμματίζουν ταξίδι στο Μέτσοβο. Και όχι τυχαία. Καταρχήν, ήταν η επιλογή μας για τα πρώτα Χριστούγεννα της κόρης μας, όταν αυτή ήταν μόλις δύο μηνών! Επίσης, πριν ένα μήνα, άνοιξε το Grand Forest Metsovo! Το πεντάστερο στα προάστια του γραφικού Μετσόβου, χτισμένο στους πρόποδες του Εθνικού Πάρκου Πίνδου, Βάλια Κάλντα. Tattaahhh!!!!!

hotel2hotel3hotel

Δεκαπέντε λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο με τις δύο πίστες 1000 και 1200 μ. σε υψόμετρο 1350 και 1520 μ. αντίστοιχα, με ανατολικό προσανατολισμό. Μια χαρά! Το οποίο Grand Forest Metsovo, πέρα από το -θέλω να πάω τώρα- Spa με τις δύο πισίνες, τα γυμναστήρια και τα apres ski power steam, πέρα από τα δωμάτια του που σε “υποχρεώνουν” να χουζουρεύεις όλη μέρα σε αυτά- αφήνοντας στην άκρη το ski-με την υπογραφή του –i love!!!!Έκτορα Μποτρίνι, με απόλυτο σεβασμό στην τοπική γαστρονομική παράδοση και με μία πλούσια γκάμα φρέσκων τοπικών προϊόντων ανάλογα με την εποχή, επιμελήθηκαν τα μενού όλων των γευμάτων με στόχο το εστιατόριο “Μέτσοβο 1350μ.” να είναι ένας ιδιαίτερος γευστικός προορισμός, προσιτός και για τον φιλοξενούμενο και για τον εξωτερικό επισκέπτη.
Θα πάω και θα σας τα πω όλα με καθημερινές ανταποκρίσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω κανέναν λόγο να προτιμήσω να κάνω χειμερινές διακοπές εκτός Ελλάδας…
Πάρτε μερικές πρώτες εικόνες, συνεχίζεται…

THE KEYmetsovo snowwoodsroom4room3room2roomroom5barbar2cheese foodfood3foodfood2food4kitchenvillagemetsovo ekklisia

error: Content is protected !!