ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H Αλεξάνδρα Κούμπα εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα και συμμετέχει στο The Pop Up Project: Christmas at the Museum!

Αρκεί ένα κόσμημα για να αλλάξει όλο το στυλ σου και να σε κάνει να νιώσεις σαν αρχαία Ελληνίδα θεά. Η Αλεξάνδρα Κούμπα εμπνέεται από πριγκίπισσες, αρχαίους μύθους και θρύλους και σχεδιάζει μοναδικά κοσμήματα που σε μαγνητίζουν και κυρίως προσφέρουν την πινελιά που ψάχνεις για μια ιδιαίτερη εμφάνιση στους γάμους του χειμώνα.
Headbands με πετράδια, τιάρες -όπως αυτή που λάτρεψε η Kendall Jenner-, body pieces και statement βραχιόλια γίνονται τα must have αξεσουάρ για να ολοκληρώσεις τις εμφανίσεις σου. Με τους γάμους αλλά και τα ρεβεγιόν να έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή, συγκεντρώσαμε τα κοσμήματα που πρέπει να δεις οπωσδήποτε -και να αποκτήσεις– πριν επιλέξεις τι θα φορέσεις.

alex 88178

​Αντλώντας έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα, η Αλεξάνδρα Κούμπα παίζει με το χρυσό και το ασήμι, δημιουργώντας μοναδικά κοσμήματα. Βλέποντας τις γυναίκες σαν σύγχρονες πολεμίστριες, η σχεδιάστρια αποδίδει την κληρονομιά της χώρας της σε statement κοσμήματα, όπως ιδιαίτερα body και head pieces, oversize βραχιόλια, αλλά και κομψά δαχτυλίδια.

alex 88116

alex 88128

alex 88147

alex 88153

Lace, Botanica, Spine are the current themes in Alexandra's designs for Fall Winter, inspired by the ethereal,supernatural and the vintage nostalgia found in the handknit crochet Lace...

Lace, Botanica, Spine are the current themes in Alexandra’s designs for Fall Winter, inspired by the ethereal,supernatural and the vintage nostalgia found in the handknit crochet Lace…

Η Αλεξάνδρα  Κούμπα αποφοίτησε από το Boston University με πτυχίο BSc στην  Eπιχειρησιακή Επικοινωνία, μετέπειτα ολοκλήρωσε το πτυχίο της  στο Interior design στο Parsons New School for Design στη Νέα Υόρκη και τέλος αποφοίτησε από το ΜΒΑ πτυχίο του Bocconi School of Management στο Μιλάνο.

alex 88224

alex 88249

alex 88267

alex.k TEST 105871 copy

alex.koumba 105871

Η Αλεξάνδρα Κούμπα είναι  ελληνίδα σχεδιάστρια τρισδιάστατων χώρων και αντικειμένων. Το 2008 δημιούργησε την “Myi4d”, εταιρείας διακόσμησης εσωτερικών χώρων και η οποία περιλαμβάνει και το χώρο έκθεσης που κατοχυρώθηκε ως η πρώτη Γκαλερί Διακοσμητικών Τέχνών 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Η Αλεξάνδρα με την Myi4d ήταν η κύρια εταιρεία σχεδιασμού των Κοσμημάτων και Αξεσουάρ των Special Olympics Παγκόσμιοι Αγώνες  Αθήνα 2011. To 2013 συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια Tia Cibani στο fashion week SS13 της Νέας Υόρκης.

alex.koumba 105905

alex.koumba 105940

alex.koumba 105947

Επίσης σχεδιάζει αντικείμενα για Μουσεία όπως το Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη  και το 2014 για το Μητροπολιτικο Μουσείο της Νέας Υόρκης.

alexFRST

Ολοκληρωμένη την Συλλογή της Αλεξάνδρας Κούμπα μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project: Christmas at the Museum, αυτό το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

error: Content is protected !!