ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Girl’s night in!

Οποιαδήποτε άλλη χρονιά τέτοια εποχή -και με τέτοια ζέστη μάλιστα- θα ήμουν ήδη στο νησί. Θα είχα αρχίσει τις μικρές αποδράσεις μου από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κατά την διάρκεια του Πάσχα θα περνούσα εκεί δύο ολόκληρες απολαυστικές εβδομάδες, και σιγά σιγά θα ξεκινούσα τα long weekends έως ότου φτάσει η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, η εποχή της θερινής ραστώνης.
Όμως δεν έχουν νόημα ούτε οι αναπολήσεις για την προ coronavirus εποχή ούτε η ανυπομονησία για την ημέρα που θα “ανοίξει” ξανά η ζωή μας.
Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, και το μόνο που έχει σημασία είναι να αναδιοργανώσουμε την καθημερινότητα μας πάνω στα νέα δεδομένα.
Ένα από αυτά, είναι τα μικρά after quarantine dinners με τους φίλους μας. Όχι μεγάλα καλέσματα όπως συνηθίζαμε, αλλά εξίσου -ίσως και πιο- επιτυχημένα και ουσιαστικά.
Κάποιες ήσυχες βραδιές στην βεράντα με ένα ή δύο φιλικά ζευγάρια, άλλες με τη Ναλίτα, την Έμη και την Μαίρη -όπως πριν τρεις μέρες- για ριζότο με σπαράγγια και μαραθώνιο μπιρίμπας, και άλλες, για δύο φίλες αγαπημένες, όπως προχθές που προσκάλεσα τη Ρενάτα και την Μαρία σε casual dinner.


Την Ρενάτα Τσαούση και την Μαρία Στρατή, φίλες παλιές και αγαπημένες, αρπάζοντας την καλύτερη ευκαιρία να τα πούμε οι τρεις μας ήσυχα στο μεγάλο τραπέζι της βεράντας, ανάμεσα στα αγριολούλουδα της Αντουανέτας Κουτσουράδη που ξεδιψούσαν μέσα στις κρυστάλλινες καράφες, λίγο πριν μας απορροφήσουν οι υποχρεώσεις της νέας πραγματικότητας.

Πόσο, μα πόσο αγαπώ αυτά τα μικρά after quarantine dinners…

Ανάμεσα στις συνθέσεις από αγριολούλουδα της Αντουανέτας Κουτσουράδη

Πριν μας απορροφήσει το new normal μιας και την  Δευτέρα- δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί- θα ανοίξουν εκ νέου και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα , στο κορυφαίο των οποίων, στο Golden Hall, Γενική Διευθύντρια είναι η Ρενάτα.

Η Ρενάτα Τσαούση, φίλη αγαπημένη και Γενική Διευθύντρια του Golden Hall, που ανοίγει εκ νέου την Δευτέρα

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως βρισκόμουν τόσο εγώ με το restart του Fay’s Control και του The Pop Up Project, όσο και η Μαρία Στρατή, η οποία καθώς ερχόταν σπίτι μου έλαβε τηλέφωνο από την Ιταλία, πως τον επόμενο μήνα πρέπει να ταξιδέψει στο Capri για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως Γενική Διευθύντρια ενός από τα πιο elegant ξενοδοχεία του κόσμου, του ultra chic JKCapri.

Η Μαρία Στρατή, φίλη παλιά και αγαπημένη, έως πολύ πρόσφατα Γενική Διευθύντρια του Ποσειδωνίου στις Σπέτσες, και πλέον Γενική Διευθύντρια του JKCapri. “Πέρυσι σαν σήμερα πίναμε το aperitif μας κάτω από τον φοίνικα….” μου υπενθυμίζει τις μαγικές Μαγιάτικες βραδιές μας, κάτω από τα φοινικόδεντρα του λατρεμένου Ποσειδωνίου…

Και με αυτά και με τα άλλα, φτάνουν τα μεσάνυχτα, και χτυπάει το τηλέφωνο η Ιωάννα Σακελλαρίου, η οποία μόλις ολοκλήρωσε το δικό της dinner στο δικό της σπίτι “Είστε ακόμα εκεί? Έρχομαι! Να φέρω παγωμένη σαμπάνια?” και σε πέντε λεπτά της ώρας βρίσκεται στην βεράντα μου, και άλλα νέα, και άλλα γέλια, και άλλες αναμνήσεις, και πόσα καλοκαίρια, και τι δεν είπαμε για άλλη μία φορά.

Η Ιωάννα Σακελλαρίου είναι τόσα χρόνια μία από τις καλύτερες φίλες μου, και μαζί έχουμε γελάσει πολύ, κλάψει πολύ, ταξιδέψει πολύ, έχουμε ζήσει πολλά μαζί στο πολύ….

Μαρία Στρατή, Ρενάτα Τσαούση, Φαίη Μπέη, Ιωάννα Σακελλαρίου

Και ναι, μπορεί να μην σφιχταγκαλιαστήκαμε ή να πνίξαμε η μία την άλλη στα φιλιά, όμως η χαρά και η αγάπη εκδηλώνεται με χίλιους άλλους τρόπους.

Και κάπου εκεί, στις 4 το πρωί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις αρχές του Ιουνίου, αυτή τη φορά να δειπνήσουμε στο νέο American bistrot που ανοίγει στη Βουλιαγμένη, ο Σταμάτης Μαρμαρινός.

Λίγο πριν φύγει το Μαράκι για το Capri, και εγώ βρω την πρώτη ευκαιρία να πάω να την βρω.
Πόσο, μα πόσο αγαπώ αυτά τα μικρά after quarantine dinners.

error: Content is protected !!