ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Business & Pleasure!

Αδιαμφισβήτητα, αν η ερώτηση είναι “που είναι το γραφείο σου?”, η αυτόματη απάντηση μου είναι “στο Il Barretto!”. Κατά τη διάρκεια της θερινής μου ραστώνης η απάντηση αναδιαμορφώνεται “στο Ποσειδώνιο…”, αλλά επειδή τα επαγγελματικά ραντεβού πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον εκτός διακοπών, ναι, το “Il Barretto” στο ισόγειο του Golden Hall και ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του attica, είναι το meeting point των μεγαλύτερων επαγγελματικών συναντήσεων, διαπραγματεύσεων και επιτυχιών μου. Τόπος έμπνευσης και υλοποίησης, πολλάκις τόπος που βγάζω επιτόπου το pc μου και γράφω αρκετά από όσα διαβάζεις σε αυτές εδώ τις σελίδες.


Το υπέροχο προσωπικό του παλαιού στιλ Ιταλικού καφέ, γνωρίζει -εννοείται- τις προτιμήσεις μου και την παραγγελία που θα κάνω, ανάλογα με την ώρα της ημέρας (epresso σκέτο το πρωί, καπνιστό Σολωμό με λίγο μαύρο ψωμί το μεσημέρι, ένα ποτήρι σαμπάνια και λίγες φράουλες αργά το απόγευμα), ενώ από το ύφος μου, μπορεί να αναγνωρίσει εύκολα την έκβαση του ραντεβού μου, αν είναι εύκολο ή περίπλοκο, αν είμαι ευχαριστημένη, εκνευρισμένη ή ακόμη χειρότερα αν βαριέμαι ήδη και αδημονώ, με ευγένεια πάντα, να το ολοκληρώσω.


Τα περισσότερα από αυτά τα ραντεβού τα κάνω μαζί με το parter-aki μου, την Ιλεάνα Ισμυρίδη και αφορούν -τι άλλο- το επόμενο Project μας, συνήθως με την υπογραφή του The Pop Up Project. Με την οποία Ιλεάνα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνδυάσουμε business & pleasure, μιας και μετά από τόσα χρόνια, μετά από τόσες χαρές, επιτυχίες, αλλά και αγωνίες και άγχη που έχουμε μοιραστεί, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ συνεργασίας και φιλίας είναι τόσο αχνή, που είναι σχεδόν δυσδιάκριτη.


Το Il Barretto λοιπόν, αποτελεί το γραφείο μου -θα με βρεις σε ένα από τα τραπέζια του τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας- για πολλούς και εύλογους λόγους, που μπορεί εύκολα να τους μαντέψει κάποιος, το ότι βρίσκεται στην καρδιά του Golden Hall, αγαπημένο σημείο συνάντησης έτσι και αλλιώς, καθώς η αισθητική και το ατμοσφαιρικό σκηνικό του αλλά και η ποιότητα της εκλεκτής ποικιλίας Ιταλικού καφέ και τσαγιού, από Ιταλικά κρασιά, σαμπάνιες και cocktails, αλλά και αγαπημένες και κάθε εβδομάδα διαφορετικές ολόφρεσκες σαλάτες και λαχταριστά Panini που ετοιμάζει ο σεφ που είναι πάντα πρόθυμος να ικανοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμία μας, το τοποθετεί χρόνια τώρα κορυφαίο προορισμό της καρδιάς και της καθημερινότητας μας.

Τα εν λόγω επαγγελματικά ραντεβού σε ένα από τα αριστοκρατικά μαρμάρινα τραπέζια του Il Barretto, προηγούνται ή ακολουθούν -σχεδόν πάντα- από ψώνια από τα κομψά καταστήματα του luxury Εμπορικού Κέντρου, ενώ όταν μας το επιτρέπει η ώρα, η επίσκεψη στο Golden Hall, ολοκληρώνεται με lunch με τις φίλες μας, σε ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του δεύτερου ορόφου, όπως χθες, που συναντηθήκαμε στο Pastis.


Η αγαπημένη brasserie που τόσα και τόσα έχει φιλοξενήσει στις μεγάλες ροτόντες της… Έτσι χθες, αμέσως μόλις ολοκληρώσαμε την συνάντηση μας με την Ιλεάνα στο Il Barretto, -και με μία γρήγορη αλλά απόλυτα επιτυχημένη στάση σε κάποια αγαπημένα καταστήματα του πρώτου ορόφου-, ανεβήκαμε στο Pastis όπου είχαμε ραντεβού με την Μαρία Στρατή για light lunch, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για το Capri, για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα ως γενική διευθύντρια του JK Place Capri.

Ρενάτα και Ιλεάνα

Μαρία Στρατή, Φαίη Μπέη, Ιλεάνα Ισμυρίδη

Βέβαια, τα εν λόγω… light lunch, συνήθως μετατρέπονται σε λουκούλλεια γεύματα γευσιγνωσίας, μιας και η μετρ του αγαπημένου Pastis, μόλις μας βλέπει πάντα φροντίζει να μας στέλνει και κάποιο καινούργιο πιάτο από το ανανεωμένο μενού της Brasserie, όπως χθες, που για ένα ψητό Σολωμό πήγαμε, και ξαφνικά στο τραπέζι μας προσγειώθηκε μία σειρά από ευφάνταστες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας, με σαφείς Γαλλικές επιρροές.

Άλλες φορές προτιμάμε να κάτσουμε στην όμορφη βεράντα του στην οποία συχνά πυκνά απολαμβάνουμε ένα απογευματινό cocktail, όμως χθες έβρεχε, και απολαύσαμε την άνεση της μεγάλης μαύρης ροτόντας, αγαπημένο τραπέζι και της Ρενάτας Τσαούση, η οποία βρήκε λίγο χρόνο να ξεκλέψει από τα δικά της back to back ραντεβού, για να γευματίσει μαζί μας.


Να, κάτι τέτοιες ημέρες σαν την χθεσινή μου είχαν λείψει κατά την διάρκεια του lockdown, που σε εμένα τουλάχιστον μοιάζει τόσο μακρινό.

Μία επιτυχημένη επαγγελματική συνάντηση, ένα δώρο στον εαυτό σου από ένα από τις υπέροχα καταστήματα του Golden Hall, και ένα γεύμα που θα ακολουθήσει με τις φίλες σου, είναι η καλύτερη επιβράβευση για όσα στερηθήκαμε τόσο καιρό.

error: Content is protected !!