ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Fundraising Artwork Sale: Hope is Art!

Αρωγός στην προσπάθεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας HOPEgenesis στέκεται η γκαλερί Kapopoulos FINE arts, η οποία παραχώρησε 105 αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες, του έργου «HOPE», ειδικά σχεδιασμένες γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, από τον Γάλλο καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας Aiiroh. Ένα μοναδικό εικαστικό γεγονός που λαμβάνει κοινωνικές διαστάσεις, καθώς οι μεταξοτυπίες θα διατεθούν διαδικτυακά, προκειμένου να υποστηριχτεί ο κοινωφελής σκοπός της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Aiiroh, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της γκαλερί Kapopoulos FINE arts, με την οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα, ώστε δημιούργησαν 105 αριθμημένες και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες του έργου «ΗΟPE», σε τρεις εκδοχές, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της HOPEgenesis,  με στόχο να ενισχυθούν οι σκοποί της οργάνωσης και να συγκεντρωθούν χρήματα για τη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της.


Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, έχουμε δίπλα μας , έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που μας τιμά με το ταλέντο του και μας παραχωρεί ένα έργο με ένα ουσιαστικό μήνυμα την ελπίδα, στηρίζοντας τους σκοπούς της HOPEgenesis. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Gallery Kapopoulos FINE arts, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση της ιδέας, επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς». Ο ιδρυτής της γκαλερί Kapopoulos FINE Arts κ. Βαγγέλης Καπόπουλος επισήμανε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Χανδακά και το θώρησα χρέος μου να συμβάλλω στο σημαντικό έργο που έχει αναπτύξει η HOPEgenesis και στις λαμπρές πρωτοβουλίες που λαμβάνει. Σε συνεννόηση με τον κορυφαίο καλλιτέχνη της διεθνούς εικαστικής σκηνής Aiiroh, ο οποίος εξίσου έδειξε θετική ανταπόκριση και ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα, προσφέραμε 105 μεταξοτυπίες που δημιουργήθηκαν ειδικά και αποκλειστικά για την ενίσχυση των κοινωφελών σκοπών της HOPEgenesis».

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς

H HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 350 απομακρυσμένες περιοχές, 317 τοπικές κοινότητες στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Άρτας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Θεσπρωτίας και 40 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους. Το χρονικό διάστημα που διανύουμε από τον Μάρτιο 2020 έως και σήμερα – που πιθανόν να συνεχιστεί αρκετά ακόμη- αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που οδήγησε σε μια νέα κανονικότητα. Ωστόσο η ομάδα της HOPEgenesis, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, κατόρθωσε να εξελίξει και να προσαρμόσει τις δράσεις της, διατηρώντας το θέμα της υπογεννητικότητας στην επικαιρότητα . Σε αυτό το πλαίσιο, και μέσα σε αντίξοες συνθήκες και πολλούς περιορισμούς οι τοκετοί το 2020 ανήλθαν έως και σήμερα στους 138, οι αναμενόμενες γεννήσεις στις 34, ενώ οι συνολικοί τοκετοί του προγράμματος στους 340.

It’s good to know: Ο AIIROH Γεννήθηκε το 1987στη Narbonne, της Γαλλίας και αποφοίτησε με πτυχίο Art & Design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη. Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση που έχουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητική μας. Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «pop art» την οποία αναμιγνύει με επιρροές από street art. Τα πρώτα έργα του ήταν εμπνευσμένα από Γαλλο-Βελγικά κόμικς όπως «Lucky Luke» «Τεντέν» «Αστερίξ» κλπ. Για το θέμα αυτό, δημιούργησε μια σειρά που ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και ονομαζόταν “Mixed n Pop”. Τα υλικά ήταν πολύ διαφορετικά, χωρίς κολλάζ μόνο ζωγραφική και κολλάζ με αληθινές πέτρες Swarovski. Σύμφωνα με τους προκατόχους καλλιτέχνες της pop τέχνης, ο Aiiroh χρησιμοποιεί μικτές και σύγχρονες τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α Τα τελευταία τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εκ νέου ερμηνεία γνωστών φιγούρων και pop χαρακτήρες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, τη Μασσαλία, Λυών, Τουλούζη, Narbonne, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι. Είναι ιδιαίτερα γνωστός καλλιτέχνης στη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!