ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έργα του Taki θα πρωταγωνιστήσουν στην Art Athina 2019

Φθινοπωρινή, σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, για 24η χρονιά παραμένει πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό. Από αύριο Σάββατο 14 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου. H έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30.
Στο πλαίσιο αυτό, η Mihalarias Art παρουσιάζει φέτος στην Art Athina μια επιλογή έργων του γλύπτη Τάκη.

“Η αρχική ιδέα που είχε συζητηθεί και με τον Τάκη τον Ιούνιο ήταν λόγω της παράληλλης έκθεσης στην Tate Modern και της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε, να εκθέσουμε και στην Art Athina  μια ενότητα λιγότερο γνωστή όπως οι πίνακες και μερικά γλυπτά από την συλλογή μας” λέει στο Fay’s Control η Mihalarias Art, σχετικά με την επιλογή των έργων για την φετινή εικαστική διοργάνωση.

Το  γεγονός όμως του θανάτου του καλλιτέχνη τον Αύγουστο ώθησε την Mihalarias Art στο να διευρύνει την συμβολική παρουσίαση με έργα αντιπροσωπευτικά από διαφορετικές εποχές και ενότητες του έργου του. Στον περιορισμένο χώρο της έκθεσης, ο επισκέπτης μπορεί να  έρθει σε επαφή με συμβολικά έργα όπως μεταξύ άλλων, Σινιάλα, Λουλούδια, Ερωτικά γλυπτά, Telelumieres,  που δείχνουν το πολύπλευρο, πρωτοποριακό και ευρηματικό ταλέντο ενός σημαντικού διεθνούς καλλιτέχνη όπως ήταν ο Τάκης.

Στο άμεσο μέλλον, η γκαλερί έχει σκοπό να οργανώσει μια μεγαλύτερη έκθεση – αφιέρωμα στον Τάκη με τον οποίο είχε μια συνεργασία 40 χρόνων, και να παρουσιάσει  πολλά και διαφορετικά έργα του καλλιτέχνη  από την Συλλογή του Σταύρου Μιχαλαριά.

error: Content is protected !!