ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος!

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του Προέδρου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ. David G. Horner, καθώς και των καθηγητών και των μαθητών που σχεδίασαν και ίδρυσαν την “Youthelp”*, την πρωτοποριακή, εικονική, κοινωνική, μη κερδοσκοπική επιχείρηση Social Crowdfunding – Συμμετοχικής Χρηματοδότησης, με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, David και Sue Horner

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε τον Δρ. David G. Horner και τη σύζυγό του, Δρ. Sue Horner, καθώς και την πολυμελή αντιπροσωπεία καθηγητών, μαθητών και μελών της διοίκησης του Pierce λέγοντας: «Η παρουσία σας στο νοσοκομείο μας εκφράζει την κοινωνική σας ευαισθησία και τη θέλησή σας να στηρίξετε τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στον καρκίνο, γεγονός που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Προσωπικά νιώθω χαρά και για έναν ακόμα λόγο: η παρουσία σας μου φέρνει στο νου όμορφες στιγμές: τις σπουδές μου στην Iστορία της Tέχνης που έκανα στο Deree, την τιμή που μου κάνατε να μου απονείμετε τον Τιμητικό Διδακτορικό Τίτλο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες καθώς και το βραβείο “Maria West Lifetime Acheivment”. Η σημερινή μας συγκέντρωση εδώ, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στα άρρωστα παιδιά και τους γονείς τους και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό, καθώς και για το Youthhelp, το πρωτοποριακό project της ομάδας μαθητών σας, το οποίο κατάφερε να «μετουσιώσει» ένα εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό πλάνο σε ανθρωπιστική πράξη η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την σχολική σας κοινότητα… Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετείτε».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Professor Katerina Thomas, Sue Horner

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς και για στην εκστρατεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Αμέσως μετά ο Dr. David G. Horner, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που κάνει στον ίδιο, στους συνεργάτες του και στους μαθητές του Κολλεγίου, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μεγάλο έργο που επιτελεί η «ΕΛΠΙΔΑ» και εν συνεχεία τέσσερις εκπρόσωποι των μαθητών πήραν τον λόγο και μίλησαν για το “Youthelp”, που όπως χαρακτηριστικά είπαν εμπνεύστηκαν μετά την επίσκεψή τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία από παιδιά για παιδιά, μια εταιρεία που όχι μόνο θα συγκεντρώνει χρήματα για έναν ιερό σκοπό αλλά και θα ευαισθητοποιεί τον κόσμο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άρρωστα παιδιά και οι οικογένειές τους.

Τζωρτζίνα Έλληνα, Αικατερίνη Μεταξωτού, Μαρία Χριστοδούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Sue Horner, David Horner, Μανώλης Παπασάββας, Αγάπη Ντούμου. Ανάμεσά τους ένα από τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στον κύριο Horner απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», στους μαθητές απονεμήθηκαν Τιμητικά Μετάλλια του Συλλόγου, ενώ στην κυρία Horner, στους καθηγητές και στους εκπροσώπους της διοίκησης του Κολλεγίου, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εκδήλωση οι 20 μαθητές του Κολλεγίου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση επισκέφτηκαν την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και έγιναν δοτές.

It’s good to know:

*YOUTHELP PROJECT
ΥΟU + HELP: Eσείς κάνετε το όραμά μας πραγματικότητα!
Youth + help: Μία επιχείρηση από παιδιά προς παιδιά! Μία εταιρεία νέων σχεδιασμένη μόνο για να προσφέρει!
Youthelp: Κάνε μία δωρεά, κάνε τη διαφορά! Η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη!
Όλες οι δωρεές σας καταλήγουν στο λογαριασμό «Κοινωνικό Ταμείο» του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται διατίθενται ολοκληρωτικά για την ενίσχυση των παρακάτω:
ιατρική κάλυψη των μικρών ασθενών,
εξασφάλιση εξειδικευμένων φαρμάκων, εξοπλισμού (π.χ. προσθετικά μέλη) και ιατρικών μεθόδων, απαραίτητων για την θεραπεία των παιδιών,
ικανοποίηση βασικών αναγκών, τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.
Αυτοί οι τρεις άξονες διακλαδίζονται γύρω από μια βασική ιδέα, τη βοήθεια των μικρών ασθενών, η οποία είναι ο στόχος και το έργο της Youthelp που φτιάχτηκε από παιδιά για παιδιά!
Για online δωρεές: http://www.youthelp.gr/donate/

photo credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!