ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του του Δημήτρη Γέρου!

Παρά την διάχυτη ανησυχία του κόσμου για τον κορονοϊό πολλοί ήταν οι φιλότεχνοι που δεν δίστασαν καθόλου και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Δημήτρη Γέρου που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ, στο Κολωνάκι.
Ο διεθνούς φήμης εικαστικός Δημήτρης Γέρος έως τις 11 Απριλίου 2020, εκθέτει 30 έργα ζωγραφικής στην κεντρική Αίθουσα του Εικαστικού Κύκλου ΔΛ, έργα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 27 χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική. Πρόκειται για ακουαρέλες σε χαρτί σε μικρά και μεγάλα μεγέθη, που τα διακρίνει μια λεπτομερής και ρεαλιστική γραφή. Όλα τα έργα είναι πολύχρωμα, αφού αφορούν παλαιότερες ζωγραφικές περιόδους του και όχι ασπρόμαυρα, σαν τα έργα που έδειξε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα τα οποία είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με την θεματολογία τους.

Ελένη Παπαγιαννίδου, Κωνσταντίνος Φραγκουδης

Λίζα Κόμη, Πέτρος Παπαϊωάννου

Δημήτρης Γέρος, Ελένη Ατσικμπάση και ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας

Στα περισσότερα από τα έργα της έκθεσης επικρατεί το γνωστό ανθρωπάκι των πινάκων του, που λειτουργεί και ως ετεροπροσωπία του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη, και το οποίο, αενάως κινούμενο, ανάμεσα στο πραγματικό και το μεταφυσικό, συνεχίζει να αφηγείται με αινιγματική κριτική και αφυπνιζόμενη συνείδηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

O Δημήτρης Γέρος η πρόεδρος του 7ου διαμερίσματος Δανάη Μιχελάκου-Βορίδη και ο υπουργός Μάκης Βορίδης

Ντίνα Κόμη, Πέτρος Παπαιωάννου, Λίζα Κόμη

H Μαρία Ξανθάκου και ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος

Παράλληλα, η οικολογική ευαισθησία του καλλιτέχνη, σ’ αυτά όπως και στα προηγούμενα έργα του, παραμένει ακόμα προφητική. Λόφοι, αχανή τοπία, πουλιά, δέντρα, σύννεφα σαν σπερματοζωάρια, λεκέδες, ηφαίστεια συνυπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι σουρεαλιστές ονομάζουν «Θείο Τέχνασμα».

Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, Βίκυ Λυμπεροπούλου

Δημήτρης Κόμης, Αγγελική Ξυλάκη

Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Λουκάς Στενός, Βίκυ Λυμπεροπούλου

Ο στυλίστας Ηλίας Μιχαλόλιας, ο Δημήτρης Γέρος, ο ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος και ο φωτογράφος Γιώργος Καλφαμανώλης

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!