ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι Dolphin Capital Partners και Kerzner International ανακοινώνουν τη δημιουργία του “One&Only Kea Island”!

Ξενοδοχείο και κατοικίες θα επαναπροσδιορίσουν το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν στο Αιγαίο!

Η Kerzner International Holdings Limited (“Kerzner”) και ο όμιλος Dolphin Capital υπέγραψαν τις τελικές συμφωνίες για τη επενδυτική συνεργασία τους στη δημιουργία του “One&Only Kea Island” στην Ελλάδα.
Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε χθές, την 1η Νοεμβρίου σε κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία πολλών αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης και της ΑΕ Mohammed Ι. Al Shaibani, Διευθύνοντος Συμβούλου της Investment Corporation of Dubai, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Dubai, και βασικού μετόχου της Kerzner.
Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές brand “One&Only” ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners. Το ξενοδοχείο, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη Δυτική πλευρά του νησιού που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο One&Only στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Τα ξενοδοχεία της One&Only προσφέρουν μία εμπειρία απόλυτης πολυτέλειας που αναδεικνύουν πάντα τον προορισμό στον οποίο αναπτύσσονται και η Ελλάδα και η Κέα δεν θα αποτελούν εξαίρεση. Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί και οι συνεργάτες μας στην Dolphin Capital Partners κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων και κατοικιών», σχολίασε ο Philippe Zuber, President and Chief Operating Officer, One&Only Resorts. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο και είμαι βέβαιος ότι το One&Only Kea Island θα τηρήσει με αξιώσεις την υπόσχεση της One&Only. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους απαιτητικούς επισκέπτες μας για να ανακαλύψουμε αυτό τον νέο προορισμό και να αναδείξουμε παγκοσμίως τον παραδοσιακό Κυκλαδίτικο χαρακτήρα του».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Kerzner, μια εταιρεία που έχει καταστεί συνώνυμη με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς, για να δημιουργήσουμε μαζί το One&Only Kea Island, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στο χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων στις Κυκλάδες αλλά και την Ελλάδα γενικότερα», σχολίασε ο Μίλτος Καμπουρίδης, Founder and Managing Partner της Dolphin Capital Partners. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ένα υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο που θα φιγουράρει μαζί με το Amanzoe στην κορυφή των Μεσογειακών θερέτρων αναβαθμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της Ελληνικής φιλοξενίας».

Στέργιος Πιτσιόρλας, Μίλτος Καμπουρίδης, Έλενα Κουντουρα, ΑΕ Mohammed al Shaibani, ΑΕ Sultan Mohammed al Ali

Μίλτος Καμπουρίδης, ΑΕ Mohammed al Shaibani, Philippe Zuber.

Έμπνευση για το One&Only Kea Island, θα αποτελέσει η γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη Ελληνική κομψότητα αναδεικνύοντας τα πανέμορφα φυσικά στοιχεία των Κυκλάδων και της Ελλάδος. Όπως όλα τα ξενοδοχεία της συλλογής, έτσι και το One&Only Kea Island, δίνει έμφαση στην ιδωτικότητα, προσφέροντας επιλογές δωματίων αλλά και βίλλες ιδανικά σχεδιασμένες για ζευγάρια ή μεγαλύτερες οικογένειες. Το ξενοδοχείο θα φιλοξενεί ένα επιβλητικό SPA, ενώ αναμένεται να αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό για το νησί, περιλαμβάνοντας τρία εστιατόρια και δύο μπαρ και Beach Club. Το One&Only Kea Island, προσβάσιμο με ιδιωτικό σκάφος ή με ελικόπτερο, θα είναι το ιδανικότερο καταφύγιο για να απολαύσει κανείς τον ελληνικό ήλιο και θα διαθέτει πλήρες κέντρο δραστηριοτήτων και καταδυτικό κέντρο.

One & Only Kea Island

It’s good to know:
 Το One&Only στην Κέα, είναι το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα (ΣΤΚ) που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.
 Το συνολικό κόστος επένδυσης υπολογίζεται να ανέλθει σε €150 εκ.
 Στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner και αποτελεί την πρώτη επένδυση της στην Ευρώπη.
 H Kerzner εδρεύει στο Dubai, και οι βασικοί της μέτοχοι είναι το Investment Corporation of Dubai (ICD), η Goldman Sachs και η Colony Capital.
 To ΙCD είναι το Sovereign Wealth Fund του Dubai, με επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, βιομηχανίας, ακινήτων και κατασκευών, τουρισμού, εμπορικών κέντρων, μεταφορών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τραπεζών με περιουσιακά στοιχεία πάνω των 1 τρις δολάρια. Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο της ανήκουν οι Emirates Airlines, το Burj Khalifa, το Dubai Mall, το Atlantis Palm Jumeirah, η τράπεζα με τα υψηλότερα πάγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, NBD; η πρώτη Ισλαμική τράπεζα του κόσμου Dubai Islamic Bank; η εταιρία που της ανήκουν τα δύο χρηματιστήρια στο Dubai με ποσοστό συμμετοχής και στο Nasdaq Dubai και Borse Duba κ.α.
 Η Α.Ε. Mohammed Al Shaibani, διατελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου του ICD, ενώ παράλληλα διευθύνει τη Βασιλική Αυλή, είναι Πρόεδρος του Dubai Islamic Bank, Αντιπρόεδρος του Dubai Expo 2020, ενώ μετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών Κυβερνητικών και μη οργανισμών και εταιριών. Θεωρείται ένας από τους 10 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Congrats Dolphin Capital Partners & Miltos Kambourides!!!

error: Content is protected !!