ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γούρια, Τάματα & Ζωγραφιές από τον Τάσο & την Χριστίνα Μαντζαβίνου!

Φύλακες Άγγελοι, Τάματα και Γούρια… Ο κόσμος της Χριστίνας Μαντζαβίνου, γεμάτος ευχές και καλή αύρα. Την αύρα της…
Και σήμερα το πρωί, Δευτέρα πρωί, με το που μπήκα στο The Pop Up Project Store βρήκα στο γραφείο μου ένα πακέτο με την υπογραφή της. Το είχε αφήσει εκεί για εμένα. Και μία υπέροχη αφιέρωση “Φαίη! Συνέχισε ό,τι κάνεις! Το κάνεις καλά! Καλές γιορτές…”
Και μόνο αυτή η αφιέρωση θα ήταν αρκετή, θα ήταν ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές, για εμένα αφιερωμένο με αγάπη από την φίλη μου. Κι όμως, όταν το ανοίγεις αντικρίζεις το πιο όμορφο Φυλαχτό για το 2018! Με ένα Τάμα με καρδιές από ασήμι και με γαλάζιες χάντρες, και με κεντήματα και με μαργαριτάρια σαν άλλα μάτια! Είναι η νέα της αγάπη. Και της πάει πολύ… Και το πανέμορφο αυτό έργο τέχνης, συνοδευόταν από ένα άλλο.

Πολύτιμο. Σημαντικό. Με υπογραφή βαριά και αγαπημένη. Αυτή του άντρα της, του Τάσου Μαντζαβίνου.
Ο οποίος αυτή την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Το Παιχνίδι, Το Φιδάκι”, στην Γκαλερί Σκουφά.
Μέσα από την αγάπη του για τα λαϊκά υφαντά, ο Τάσος Μαντζαβίνος δείχνει για πρώτη φορά στην Γκαλερί Σκουφά ζωγραφική σε μια σειρά από μετωπικούς, κρεμασμένους από την οροφή καμβάδες, δίνοντάς τους πλέον θέση στο χώρο και όχι απλώς στην επιφάνεια του τοίχου. Όλη η διαδικασία της ζωγραφικής πράξης στο έργο του Μαντζαβίνου μοιάζει με άσκηση, που προϋποθέτει την εσωστρέφεια, την ερήμωση. Για να το δείξει αυτό ο ζωγράφος, κάνει αντιβολή με το κλασικό παιχνίδι της νιότης του, το φιδάκι.

Τι ωραία να ξεκινάει με τέτοιες εικόνες και τέτοια ερεθίσματα η εβδομάδα σου…
Να’σαι καλά Χριστινάκι! Εσύ και η τέχνη σου… Θα σε δω την Πέμπτη! 

error: Content is protected !!