ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δείπνο εργασίας για τις κυρίες Amal Alanuddin Clooney και Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

Χθες βράδυ, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η κυρία Amal Alamuddin Clooney, ο κύριος Norman Palmer, ο κύριος Geoffrey Robertson και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, κύριος David Hill παρακάθισαν σε δείπνο εργασίας στο ξενοδοχείο N.J.V Athens Plaza.

PAN_0078

Οι τρεις έγκριτοι νομικοί εκπρόσωποι του μεγάλου δικηγορικού γραφείου του Λονδίνου, του Doughty Street Chambers, που ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς δικαίου, πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα, είχαν ενημερωθεί από τον κύριο David Hill για την πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη να οργανώσει τη νέα εκστρατεία Επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα με τίτλο Return Parthenon Marbles, Restore Unity, Restart History, καθώς και για τη δράση της στην UNESCO, και είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να έρθουν σε επαφή μαζί της κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Έτσι ορίστηκε δείπνο εργασίας των πέντε, κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου η κυρία Βαρδινογιάννη συζήτησε μαζί τους για τον σημαντικό ρόλο της UNESCO στην υπόθεση της Επανένωσης των Μαρμάρων, για τη φιλία και τη συνεργασία που έχει με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, και για τις εισηγήσεις που έχει κάνει ώστε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα να αποτελέσει προτεραιότητα για τη Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO, η οποία χειρίζεται το θέμα. Επίσης τους ενημέρωσε για τα πορίσματα της διεθνούς ημερίδας για τον Παρθενώνα που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» τον περασμένο Ιούνιο στο Μουσείο της Ακρόπολης και για την εκστρατεία “Return, Restore, Restart” που ξεκίνησε. Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε, ακόμα, στη θετική ανταπόκριση που είχε στο παρελθόν η έκθεση για τον Παρθενώνα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της στην έδρα της UNESCO, καθώς και στο θετικό κλίμα που επικρατεί γενικά στο Σώμα των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO για την Ελλάδα και την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

PAN_0074

Η κυρία Clooney και οι συνεργάτες της έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νέα εκστρατεία του Ιδρύματος της κυρίας Βαρδινογιάννη και τη συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία της, ενώ ο κύριος Hill παρατήρησε ότι θα ήταν ευχής έργο δυο δυναμικές κυρίες όπως η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Clooney, να συνεργαστούν σε διεθνές πλαίσιο για τον μεγάλο σκοπό: την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Μετά τη συνάντηση η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τη χώρα μας και για εμένα προσωπικά, να έχουμε κοντά μας υπερασπιστές του ελληνικού πολιτισμού. Μέσα από τον θεσμικό μου ρόλο στην UNESCO, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και να στηρίζω κάθε προσπάθεια γι’ αυτόν τον μεγάλο εθνικό σκοπό».

error: Content is protected !!