ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το μεγαλύτερο και καλύτερο Spetses mini Marathon έρχεται!!!!!

Το Spetses mini Marathon διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο μαγευτικό νησί των Σπετσών μεταξύ 10-12 Οκτωβρίου 2014. Η μεγάλη περσινή επιτυχία, όταν περισσότεροι από 3.000 δρομείς και 6.000 επισκέπτες έδωσαν το «παρών» στο νησί του Αργοσαρωνικού, καθιέρωσε τον Αγώνα ως το σημαντικότερο εκτός αστικών κέντρων στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα στην Ευρώπη. Φέτος αναμένονται περισσότερα από 10.000 άτομα!

6

Η περσινή διοργάνωση πρόσφατα απέσπασε μια μεγάλη, διεθνή τιμητική διάκριση. Τα διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards) ανέδειξαν τον Spetses mini Marathon Πρωταθλητή Ελλάδας για την περίοδο 2014/15 στην κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year Award ανάμεσα σε περισσότερες από 24.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες.

1

Για τη φετινή διοργάνωση έχουν προγραμματιστεί 8 αθλήματα, προσθέτοντας το Σάββατο τη δημοφιλή απόσταση των 10km, καθώς και το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς. Ο Κολυμβητικός Αγώνας του Διάπλου των Σπετσών με βάση τις συμμετοχές είναι ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ευρώπη.

2

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία και με τους φορείς του νησιού, μεταξύ των οποίων ξεναγήσεις στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας και στην φημισμένη Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, που θα φιλοξενήσει και την Τελετή Έναρξης του 4ου Spetses mini Marathon (SMM), καθώς και τα ιδιαίτερα δημοφιλή «Σπετσιώτικα Κεράσματα» στην κεντρική πλατεία του νησιού όπου θα προσφέρονται δωρεάν σπιτικές πίτες από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών. Μέσω του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, οι αθλητές και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ειδικές τιμές στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων, που έμπρακτα στηρίζουν το σημαντικό αυτό γεγονός για το νησί.

5

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη λέει στο Fay’s Control: “To απαράμιλλο φυσικό κάλλος του νησιού αλλά και η θερμή υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων που συμμετέχουν έμπρακτα και ενεργά μέσω του θεσμού των εθελοντών, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία του αγώνα. Είναι συγκλονιστικό το θέαμα να τερματίζουν χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στην πλατεία Ποσειδωνίου, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι πιασμένοι χέρι – χέρι, άλλοι με τα μωρά στην αγκαλιά τους και να τους χειροκροτούν εκατοντάδες άνθρωποι πρεσβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας”. Το μότο του Spetses mini Marathon είναι «Νίκη Είναι η Συμμετοχή»!

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη

Η ιδιαιτερότητα του Spetses mini Marathon είναι ότι δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να αγωνιστούν κορυφαία ονόματα που αθλητισμού, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα που θα παρευρεθούν και φέτος καθώς και Παραολυμπιονίκες όπως ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς, αλλά παράλληλα συγκεντρώνει πλήθος ερασιτεχνών που απολαμβάνουν τον καταπληκτικά οργανωμένο αγώνα στο πανέμορφο νησί των Σπετσών. Όλες οι διαδρομές έχουν επιλεγεί με γνώμονα την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, όπως τα βοτσαλωτά σοκάκια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πευκόφυτη διαδρομή των 25Κm που αποτελεί τον πλήρη γύρο του νησιού.

7

Εν όψει του τέταρτου Spetses mini Marathon, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ Παναγιώτης Λυράκης, μας είπε: «Το Spetses mini Marathon είναι η τρανή απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει μια τοπική κοινωνία όταν όλοι της οι παράγοντες, είτε από την όποια θεσμική τους θέση είτε από τη σκοπιά του ενεργού πολίτη, συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο. Το νησί αγκάλιασε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και τη βλέπει κάθε χρόνο να μεγαλώνει με περηφάνεια. Προσμένουμε και τη φετινή διοργάνωση με διάθεση για φιλοξενεία και συμμετοχή».

8

Για περισσότερες πληροφορίες: www.spetsesmarathon.com και www.facebook.com/spetsesmarathon

3

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2014:
1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού
2. 10 χλμ. Run – Νέο αγώνισμα!
3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης
4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)
5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)
6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5ετών) – My 1st Spetses mini Marathon
7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)
8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. (ηλικίες 8-12)

error: Content is protected !!