ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Οι καλύτερες -αλλά και οι χειρότερες- εμφανίσεις!

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Κάποια αλλά ενδεικτικά ονόματα είναι και αυτό της Αναστασίας Μήλιου. Πρόκειται για τη Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στους καλεσμένους συναντάμε επίσης τον Δημήτρη Κοντοπίδη, επίτιμο Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και αντιπρόεδρο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe. Πρόσκληση έλαβε και ο Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις. Ο συγκεκριμένος τιμήθηκε από τον ΟΗΕ για τη νεοφυή επαγγελματική σχολή αλιείας ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία εκπαιδεύει, ενισχύει και παρέχει κίνητρο στην τοπική αλιευτική κοινότητα να συλλέξει τα πλαστικά από τη θάλασσα, επιτρέποντας έτσι στα αποθέματα ψαριών και στο οικοσύστημα να ανακάμψουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΜΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

ΝΟΝΗ ΔΟΥΝΙΑ

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ

Παρούσα στον εορτασμό θα είναι και η Φανή Μπαχαρίδου, προεδρος του Συλλόγου Γυναικων Ν. Βυσσας Έβρου. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον σύλλογο που έφτιαχνε μάσκες και τις διένειμε στους υγειονομικούς της περιοχής και στα σώματα ασφαλείας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Μια προσθήκη που ξεχωρίζει είναι αυτή του Μανόλη Κουσλόγλου, καθηγητή Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας. Όταν ξεκίνησε η καραντίνα και τα σχολεία έκλεισαν σκέφτηκε να υποστηρίξει τους συναδέλφους του που δεν γνώριζαν νέες τεχνολογίες. Δημιούργησε την σελίδα στο Facebook «Eξ αποστάσεως εκπαίδευση», για την υποστήριξη εκπαιδευτικών σε θέματα e-learning και Πληροφορικής. Σήμερα η ομάδα του αριθμεί περισσότερα από 45.500 μέλη.

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στους καλεσμένους συναντά κανείς και τον 36χρονο Παύλο Τσακίρη, τον Ευρωπαίο Αγρότη της Χρονιάς (στην κατηγορία Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Γεωργία) και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Tsakiris Family» με έδρα τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Σπανούλης που πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε από την ενεργό δράση επίσης θα δώσει το παρών.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΟΜΨΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑΣ ΠΕΛΩΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ TOTAL OUTFIT THE ARTIANS BY KONSTANTINA

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Επίσης προσκλήθηκαν διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες. Η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΘΗΚΕ ΠΟΙΚΙΛΙΤΡΙΟΠΩΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΤΗΣ

Σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

H ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο προεδρικό επίσης προσκλήθηκε η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2021, αριστούχος μαθήτρια Σοφία Βάγια, που συγκέντρωσε 19.866 μόρια, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και ο αριστούχος μαθητής Δημήτρης Καρακώστας, που έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό δύο μήνες πριν τις Πανελλήνιες, αλλά κατάφερε να αριστεύσει συγκεντρώνοντας 18.700 μόρια.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΛΒΑ ΑΚΡΙΤΑ

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ

Η εκδήλωση θα πλαισιώθηκε μουσικά από τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!