ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δείπνο στη Γαλλική Πρεσβεία προς τιμήν της Randa Ghandour και του Οργανισμόυ ΜΑΝΑ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως τον Οκτώβριο, ως Μήνα Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα τίμησε σε μια ζεστή εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 το μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ για το έργο που επιτελεί ακούραστα εδώ και 3 και πλέον χρόνια.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης του καρκίνου του Μαστού, σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου που “έφυγε” η Φώφη Γεννηματά. Αφήνω πίσω μου το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την Ελληνική Σημαία αναρτημένη μεσίστια κατευθύνομαι προς την Γαλλική πρεσβεία, όπου ο Γάλλος πρέσβης με αφορμή την Ημέρα και με όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει,  διοργανώνει δείπνο προς τιμήν της Randa Ghadour και του έργου του ΜΑΝΑ, με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα, οι σκέψεις όλων μας σε όλες τις Γυναίκες που δίνουν τον δικό τους αγώνα, σε “Εκείνη” τη Γυναίκα, που πάλεψε με τόση γενναιότητα και αξιοπρέπεια, και μας άφησε σήμερα, αφήνοντας μας συγχρόνως τόσα πολλά πολύτιμα μηνύματα.

Follow me…

O Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave, η σύζυγος του και μορφωτική ακόλουθος πρεσβείας, Nadia Sartawi και το ζεύγος Randa Ghandour και Ghassan Ghandour

Στο πλαίσιο της φημισμένης καμπάνιας γαστρονομικής δημιουργίας «Goût de France-Good France» , ο κύριος Patrick Maisonnave, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα παρέθεσε δείπνο στην Πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, προσκαλώντας την Πρόεδρο του «ΜΑΝΑ», κυρία Randa Ghandour, καθώς και μέλη του ΔΣ, εθελοντές και Κυρίες του ΜΑΝΑ.

Patrick Maisonnave, Ghassan Ghandour, Randa Ghandour, Μελέτιος Α Κ Δημοπουλος Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας Αιματολογίας

Οι Κυρίες του «ΜΑΝΑ» με την κυρία Ghandour

Randa Ghandour Πρόεδρος «ΜΑΝΑ», Ιζόλδη Χατζηγιάννη Διευθύντρια «ΜΑΝΑ»

Ελίνα Σμπώκου, Μαρίνα Κουταρέλλη

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες βασισμένες στις αξίες της γαλλικής κουζίνας από τον ταλαντούχο chef της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, υπό τη συνοδεία πιάνου.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης κ. Maisonnave, θέλοντας να εξάρει την προσφορά του ΜΑΝΑ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό: «Απόψε τιμούμε την εξαιρετική δουλειά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Οργανισμός ΜΑΝΑ, με πνεύμα αλληλεγγύης, αρμονίας και φιλίας, αξίες που διέπουν άλλωστε και τη γαλλική γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά.»

Ανάμεσα στους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς και η Κατερίνη Λαλαούνη

Patrick Maisonnave

Η Πρόεδρος του ΜΑΝΑ, κα Ghandour, συγκινημένη δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΜΑΝΑ και εμένα προσωπικά το σημερινό κάλεσμα εκ μέρους της Γαλλικής Πρεσβείας με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας στήριξης. Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθούμε να προσφέρουμε αγάπη, υποστήριξη και θετική ενέργεια σε όλες τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά και βγαίνουν «νικήτριες». Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές ,τους υποστηρικτές μας και τις Κυρίες που μας εμπιστεύθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΜΑΝΑ.»

Randa Ghandour

Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κύριος Μελέτιος Α Κ Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας Αιματολογίας, ο οποίος ευχαριστώντας την κυρία Ghandour για τη γενναιόδωρη κίνηση δωρεάς 50 γενετικών τεστ BRACA, δήλωσε: «Η προσφορά του ΜΑΝΑ να καλύψει το κόστος πραγματοποίησης γονιδιακών ελέγχων για BRACA έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ασθενείς με τέτοιες μεταλλάξεις μπορεί να ωφεληθούν από συγκεκριμένες θεραπείες.»

“Τραγική ειρωνία ή άλλο ένα τελευταίο μήνυμα, λίγο πριν «φύγει»? Η ημερομηνία που επέλεξε να κλείσει απαλά την δική της αυλαία η Φώφη Γεννηματά, είναι η Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, είναι η Ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στη σωστή ενημέρωση. Έτσι, σήμερα το βράδυ, αποχαιρετώντας άλλη μία σπουδαία γυναίκα που έδωσε την δική της μάχη με τον καρκίνο, είμαστε εδώ στην οικία του Γάλλου πρέσβη κ. Patrick Maisonnave και μαζί με την αεικίνητη Randa Ghandour @randoulla τιμάμε το έργο του @manaorg , την αγωνία αλλά και την γενναιότητα όσων γυναικών δίνουν ακόμα τον δικό τους αγώνα. Με την ευχή να βγουν όλες νικήτριες…” γράφω το ίδιο βράδυ post στο Instagram μου.

 

It’s good to know: Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ παρέχει από τον Ιανουάριο του 2018, δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια, στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, 250 και πλέον γυναίκες όλων των ηλικιών, έχουν περάσει το κατώφλι του λαμβάνοντας 10.500 ώρες δωρεάν υπηρεσιών (και διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας) .
O Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Δημιουργήθηκε το 2017 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο.
Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:
– Βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.
– Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.
Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Fay’s Control

error: Content is protected !!