ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Crossing Rivers: Η συνάντηση του νερού με το φως μέσα από τον χρωστήρα της Λάρας Σταφυλοπάτη!

“Αν αναζητάς να βρεις την εσωτερική σου αρμονία μέσα από την τέχνη, τότε οι πίνακες της Λάρας Σταφυλοπάτη θα σε ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο φως και ύδωρ”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης Crossing Rivers της Λάρας Σταφυλοπάτη στην όμορφη Πάρο η Gallery Art Space Studio 265 γέμισε φως με την παρουσία μοναδικών φίλων της τέχνης. Οι πίνακες της Λάρας Σταφυλοπάτη εντυπωσίασαν τους φιλότεχνους επισκέπτες με την χρωματική αρμονία και ευμορφία. Η υπεύθυνη της Gallery Άννα Κοντολέων και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Γιαγιάννου, υποδέχτηκαν με θέρμη όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Μαρία Γιαγιάννου, Λάρα Σταφυλοπάτη, Άννα Κοντολέων

Είκοσι πίνακες που αφηγούνται την ιστορία του νερού και της συναρπαστικής του συνάντησης με το φως αποτελούν τη νέα εικαστική δουλειά της Λάρας Σταφυλοπάτη. Τα υδάτινα τοπία της – βαθιά ροζ, ταξιδιάρικα μπλε, εκτυφλωτικά κίτρινα, με χειρονομίες άλλοτε περιπετειώδεις κι άλλοτε καθησυχαστικές – αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του θεατή όπως η μυθολογική λίμνη καθηλώνει το είδωλο του Ναρκίσσου. Στους τοίχους της έκθεσης θα παρακολουθήσουμε καρέ-καρέ το βλέμμα του φωτός, να διαθλάται στην επιφάνεια του καμβά και εντέλει να ενσωματώνεται στο έργο τέχνης.

Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Μιλένα Στεφανίδου, Γιάννης Λυμπερόπουλος

Ποτάμια ζωγραφικής διασταυρώνονται μεταξύ τους και διασχίζονται από τη ματιά του θεατή, ο οποίος μοιάζει να ατενίζει από το κατάστρωμα ένα επιτοίχιο νησιωτικό σύμπλεγμα, εντυπωσιακό στην γαλήνια ομορφιά του.

Λάρα Σταφυλοπάτη, Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος

Μπλε ροές που κυματίζουν, κίτρινες αμμοθύελλες, υγρά πρασινοκίτρινα βότσαλα, υαλώδη ροζ λιμάνια την ώρα του σούρουπου. Το βάθος μιας εσωτερικής ισορροπίας αντανακλάται στην σαγηνευτική επιφάνεια των πινάκων, που θυμίζουν νησιά λουσμένα στο ελληνικό καλοκαίρι των Κυκλάδων.


It’s good to know: Η Λάρα Σταφυλοπάτη σπούδασε Fine Arts στο Boston University και στο Massachusetts College of Art. Ακολούθησαν σπουδές Ναυτιλιακών στο Λονδίνο (Shipping Trade and Transport, London Metropolitan University), όπου και εργάστηκε σε ναυλομεσιτικούς οίκους. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2001 για να αναλάβει τη διαχείριση της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης Byzantine Maritime Corporation. Παράλληλα με την πορεία της στον χώρο της Ναυτιλίας συνέχισε να καλλιεργεί τη σχέση της με την τέχνη. Από τις 9 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2021 παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο «Things we don’t see» στο Baraka Art Space στις Σπέτσες, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου και από τις 19 μέχρι τις 30 Αυγούστου 2021 παρουσιάζει την ατομική της έκθεση «Crossing Rivers» στο Studio 265 στην Πάρο, σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε ΗΠΑ, Μεξικό, Ισραήλ, Ελβετία, Αργεντινή, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.
Εκθέσεις: 2018 Yaleh Fabica, San Cristobal de las Casas, Mexico, 2018 Vassaltis Vineyards, Santotini, Greece, 2019 (ongoing) Saatchi online, 2020 Artion Gallery, Spetses, Greece, 2021 Sophart Mexico City, 2021 Baraka Art Space, Spetses, 2021 Studio 265, Paros.

error: Content is protected !!