ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Early September…

Το γραφείο Sissy Feida Interiors ανέλαβε και ολοκλήρωσε την διακοσμητική μελέτη δύο ακόμα πανέμορφων και πολυτελών καταλυμάτων στο καταπράσινο τοπίο της Καρδαμύλης στη Μεσσηνιακή Μάνη.
Βασικός στόχος της μελέτης ήταν να δημιουργηθεί μια αισθητική, πλήρως εναρμονισμένη με τα αρχιτεκτονικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως πέτρα και ξύλο, κρατώντας την υψηλή αισθητική και κομψότητα που χαρακτηρίζει το γραφείο.
Η επιλογή γήινων αποχρώσεων, τα ρουστίκ μοτίβα στα δάπεδα αλλά και σε διακοσμητικές λεπτομέρειες, σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα στα custom – made έπιπλα, δημιουργούν τέλεια ισορροπία παραδοσιακού και μοντέρνου ύφους. Τα jacuzzi και η προσεγμένη επίπλωση στους εξωτερικούς χώρους με την υπέροχη θέα, συμπληρώνουν την κομψή αισθητική και προσφέρουν άνεση και χαλαρή ατμόσφαιρα στον επισκέπτη ενώ εναρμονίζονται και συμπληρώνουν το καταπράσινο και φυσικό τοπίο της Μεσσηνιακής Μάνης.

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι μαγική εμπειρία όμως οι φθινοπωρινές διακοπές στην Αττική μπορούν να προσφέρουν την ομορφιά και την ηρεμία που αποζητούμε.
Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο δροσερός, χάνετε η ένταση του καλοκαιριού, τα τοπία γλυκαίνουν, οι ορδές των παραθεριστών αραιώνουν και παρόλα αυτά οι θάλασσες παραμένουν ζεστές για βουτιές και χαλάρωση.
Αν αναζητάτε μία ακόμα ευκαιρία για χαλάρωση δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψετε μακριά ή ακόμα και να βγείτε εκτός Αττικής. Το Somewhere Boutique Hotel στη Βουλιαγμένη σας προσκαλεί και σας προκαλεί με τις νέες φθινοπωρινές προσφορές για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Προγραμματίστε τις διακοπές σας στο Somewhere Boutique Hotel για το φθινόπωρο του 2021 και επωφεληθείτε με δώρο μία επιπλέον βραδιά! Κάντε κράτηση ανάμεσα στις ημερομηνίες 23/08/2021 έως 23/09/2021 για το διάστημα 05/09/2021 έως 05/11/2021 και αποκτήστε τις ακόλουθες προσφορές:
Η πρώτη και η δεύτερη διανυκτέρευση με έκπτωση 15% μαζί με δωρεάν upgrade στην επόμενη κατηγορία δωματίων αλλά και check-in από νωρίς και check-out αργότερα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η προσφορά συμπεριλαμβάνει καθημερινό πλούσιο πρωινό και δωρεάν W-Fi.
Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες ημέρες διαμονής, το ξενοδοχείο σας προσφέρει έκπτωση 25% για την τρίτη διανυκτέρευση, 50% έκπτωση για την τέταρτη διανυκτέρευση και εντελώς δωρεάν την πέμπτη διανυκτέρευση! Από την έκτη διανυκτέρευση και έπειτα η έκπτωση αναδιαμορφώνεται στο 15%.

Ο Τσέζαρε Παβέζε, κλασσικός Ιταλός εμβληματικός λογοτέχνης, υποστήριζε πως «ότι αξίζει αληθινά, είναι πολυτέλεια, και αρχίζει η απόκτησή της για πρώτη φορά, τη στιγμή που έρχεσαι σε αυτόν το κόσμο». Παραφράζοντας αυτό το στοχασμό, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι «Η πολυτέλεια αρχίζει από τη στιγμή που βρίσκεσαι στο νησί του ανέμου!». Έτσι, η Μύκονος, ταυτισμένη με τον απόλυτο κοσμοπολίτικο προορισμό, υποδέχεται κάθε καλοκαίρι κορυφαίες προσωπικότητες του διεθνούς και εγχώριου jet set.
Αποτελεί πλέον γεγονός, ότι φέτος οι περισσότεροι επώνυμοι και προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, των media ή των επιχειρήσεων, επιλέγουν στη βραδινή τους έξοδο να επισκεφτούν την HUBLOT Boutique και το κοσμηματοπωλείο GOFAS, πριν το δείπνο στο Ceresio7 Mykonos. Το εστιατόριο φέρει την υπογραφή του chef Elio Sironi, προσφέρoντας μια μοναδική σύγχρονη ερμηνεία της ιταλικής κουζίνας όπου η απλότητα είναι συνώνυμη με την αυθεντικότητα.
Στην περίφημη οδό Ματογιάννη, εκεί όπου για 45 χρόνια η GOFAS Jewelry φιλοξένησε τα μεγαλύτερα ονόματα της υψηλής ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, εγκαινιάστηκε πρόσφατα η δεύτερη Mono-brand HUBLOT Boutique, ενώ το κοσμηματοπωλείο GOFAS, μας υποδέχεται πλέον λίγα μέτρα μακρύτερα, στην οδό Καλογερά «μονοπάτι- σύμβολο» του Art and Design, ισχυρών brands και ονομάτων από το χώρο της τέχνης, της εστίασης και της ένδυσης. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η νέα δημιουργική – αισθητική ιδέα των Dean και Dan Caten, του αρχιτεκτονικού γραφείου Storage Milano σε συνεργασία με τον Γιάννη και Γρηγόρη Γκόφα, το εστιατόριο Ceresio7 Mykonos.
Στη φωτογραφία:  Ο Nikita Mazepin, ο Γιάννης Γκόφας, ο Γιώργος Ασημακόπουλος και η Μελίνα Κάππη στο Ceresio7 στη Μύκονο.

Οι Dean & Dan Caten με τον Nikita Mazepin και μοντέλο του οίκου Dsquared στο Ceresio7 στη Μύκονο.

Στην ατμοσφαιρική και πανέμορφη Κέρκυρα θα συναντήσεις το εστιατόριο που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κλέβει τις εντυπώσεις με τις υπέροχες γεύσεις και την απαράμιλλη ποιότητα του.
Ο λόγος, φυσικά για τη «Κόμισσα» στον γραφικό όρμο Γαρίτσας η οποία με τη θέα της στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας και τα πεντανόστιμα πιάτα της φιλοξένησε και φέτος το καλοκαίρι τον καλύτερο κόσμο.
Συγκεκριμένα, στη «Κόμισσα» βρέθηκε ο Γιώργος Ντάβλας, όταν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις τον έφεραν στο νησί των Φαιάκων, για να δειπνήσει με τη παιδική του φίλη Καλομοίρα Μιχαλά αλλά και να γνωρίσει τους ιδιοκτήτες, Στέφανο Νεδέλκο, Δημήτρη Κατέχη αλλά και τον Κώστα Μωραΐτη που είναι και ο σεφ της «Κόμισσας».

Στο 5 αστέρων Wyndham Loutraki Poseidon Resort του Ομίλου COMER GROUP, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα, η ημερίδα με θέμα «AHEPA – 99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα» στην οποία παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, η πρόξενος του Καναδά και ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ κ. Κώστας Βαρσάμης.
Στη φωτογραφία: Ο Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Κώστας Βαρσάμης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα κ. Δημήτριος Μουτούσης, ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς.

Η Iαπωνική κουζίνα δεν αρχίζει και τελειώνει με το sushi. Είναι κάτι πολύ περισσότερο και αυτό ακριβώς θα μας αποδείξει ο φημισμένος chef Νίκος Πολιτάκος που έρχεται να ενισχύσει την ομάδα του Δειπνοσοφιστήριον αναλαμβάνοντας το menu του Senta, του νέου ιαπωνικού εστιατορίου του ομίλου, που θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
Το Δειπνοσοφιστήριον catering από την ίδρυσή του, το 1996 από τον Τάκη και τον Δημήτρη Χριστοφιλέα, και τον Διομήδη Καψάλη, προάγει τις αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, φροντίζοντας πάντοτε να έχουν στον πλευρό τους τους κορυφαίους στο είδος τους επαγγελματίες, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με συνεργασίες που αντέχουν στον χρόνο. Φίνα υλικά, επιλεγμένα από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, σμίγουν με το υψηλό αισθητικό κριτήριο & την πρωτοποριακή τεχνογνωσία, συνθέτοντας εμπνευσμένη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών.
O Νίκος Πολιτάκος μαθήτευσε δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες. Ως γνήσιος πολίτης του κόσμου ταξίδεψε πολύ και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ασιατική και ιδιαίτερα την ιαπωνική κουζίνα τον οδήγησε ως εκεί, όπου μυήθηκε στην αυθεντικότητα και τη γευστική διαύγεια της ιαπωνικής γαστρονομίας. Στο Senta, το νέο ιαπωνικό εστιατόριο του Δειπνοσοφιστήριον που πολύ σύντομα πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κέντρο της πρωτεύουσας θα δημιουργεί ιαπωνικά πιάτα με αναφορές από άλλες διεθνείς κουζίνες, παρασύροντας τον επισκέπτη σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που παντρεύει Ανατολή και Δύση.

Με τεχνογνωσία αλλά και διαρκή δίψα για νέους γευστικούς συνδυασμούς, ο Νίκος Πολιτάκος διδάσκει τα μυστικά του sushi, μας μυεί στη fusion ιαπωνική κουζίνα και δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Και το Δειπνοσοφιστήριον, παραμένοντας πιστό στη φιλοσοφία της αριστείας, επιλέγει πάντα τους καλύτερους για συνοδοιπόρους στο ταξίδι της απόλυτης γαστρονομικής απόλαυσης.

Τέλος, αλλά για το Δειπνοσοφιστήριον πάντα ο λόγος, το οποίο ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και προσφοράς, ανταποκρίθηκε και συνέδραμε άμεσα τη δράση της Περιφέρειας Αττικής, προσφέροντας 1.000 μερίδες φαγητό ημερησίως από τις 10 Αυγούστου και για επτά ημέρες σε πυρόπληκτους, σώματα ασφαλείας, κλιμάκια και ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που επλήγησαν στη Βορειοανατολική Αττική. Τα γεύματα διανεμήθηκαν από τα επτά κέντρα τροφοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του κώδικα αξιών του Δειπνοσοφιστηρίου. Ενός κώδικα με επίκεντρο τον άνθρωπο, το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία που στοχεύει στη στήριξη των συμπολιτών μας.

error: Content is protected !!