
Υπάρχουν κάποια “καθιερωμένα” που τείνουν αν γίνουν -αν δεν έχουν ήδη γίνει- “παραδόσεις” στην οικογένεια μας, όπως φαντάζομαι στις περισσότερες οικογένειες. Το που γιορτάζουμε κάποια σημαντική επέτειο. Που δειπνούμε ένα βράδυ πριν φύγει καθώς και το βράδυ που επιστρέφει η κόρη μας από το summer school. Που σβήνω τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας μου. Που γιορτάζουμε το Πάσχα και ούτω καθεξής. Μικρές ή μεγάλες χαρές που τις έχουμε συνδυάσει με συγκεκριμένες αναμνήσεις που χορεύουν ρυθμικά στην ψυχή μας, πάντα σε συγκεκριμένους χώρους. Να, χάζευα χθες στις σελίδες του Fay’s Control, και έπεσα πάνω στην βραδιά που ο Νικόλας, η Ελμίνα και εγώ δειπνήσαμε Fish Tartar στο Roof Garden της “Μεγάλης Βρετανίας”, την πρώτη Δευτέρα που τελείωσε το σχολείο για καλοκαίρι. Το πρώτο της “ξενύχτι” σε ένα fine restaurant χωρίς το άγχος του πρωινού ξυπνήματος την επόμενη ημέρα.
Και χθες βράδυ, την πρώτη Τρίτη της σχολικής χρονιάς, μπορεί την Ελμίνα να μην την είχαμε μαζί μας, μιας και βρισκόταν από ώρα στο κρεβάτι της, όμως δώσαμε με τον Νικόλα το “καθιερωμένο” μας after office ραντεβού, σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια του κέντρου -γιατί στα βόρια προάστια εξακολουθεί από πάντα και για πάντα να είναι το Blue Pine-, να δειπνήσουμε just the two of us, με εορταστική διάθεση για την επιστροφή μας από τις διακοπές, στην σεζόν που αυθάδικη και γεμάτη προκλήσεις, μόλις άνοιξε την δική της αυλαία….
Cheers Athens, I’m back!
Στο συνηθισμένο μας τραπέζι, ακριβώς ανάμεσα στην Ακρόπολη και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με το φεγγάρι στην αγκαλιά μας και τα φώτα της λεωφόρου Αμαλίας στα πόδια μας, μας συνοδεύει ο ευγενέστατος μετρ του GB Roof Garden, ο οποίος με το που αφήνει απαλά τις πετσέτες του φαγητού στα πόδια μας, μας ενημερώνει για τα Royal Botanic Cocktails, που “ευθύνονται” για το γεγονός που σύσσωμη η ελίτ του Αθηναϊκού κοινωνικού γίγνεσθαι βρίσκεται (και) σήμερα εδώ, ανάμεσα στους οποίους διακρίνω και τον Νικόλαο με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Καλούμαι να επιλέξω ανάμεσα στα πιο σπάνια και μοναδικά cocktail και στα πιο ευεργετικά βότανα της ελληνικής γης, μεταξύ των οποίων η Ρίγανη, το Θυμάρι, το Φασκόμηλο, το Χαμομήλι, τον Βασιλικό και την Λεβάντα.
“Από τις 5 Σεπτεμβρίου και έως τις 30 Νοεμβρίου το GB Roof Garden Bar θα σας ταξιδεύει μέσα από μυρωδιές και αρώματα που θα σας θυμίσουν περιπάτους στην εξοχή και θα σας προσκαλεί να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας γεύσεις από αρωματικά cocktails εμπνευσμένα από βότανα της Ελληνικής υπαίθρου, γνωστά για τις ιδιότητες τους από τα αρχαία χρόνια…” μου εξηγεί ο μετρ, ρωτώντας με συγχρόνως ποιο είναι το αγαπημένο μου βότανο. “Με βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου, δημιουργήσαμε μία συλλογή αρωμάτων, μέσα από την οποία μπορείτε να ξεχωρίσετε το cocktail που σας ταιριάζει…” καταλήγει και εγώ καλούμαι να επιλέξω ανάμεσα στα πιο σπάνια και unique cocktail και στα πιο ευεργετικά βότανα της ελληνικής γης, μεταξύ των οποίων η Ρίγανη, το Θυμάρι, το Φασκόμηλο, το Χαμομήλι, τον Βασιλικό και την Λεβάντα.
Ανάμεσα τους, και το cocktail “Rob Roy Odyssey”, ένα cocktail φτιαγμένο από Johnnie Walker Odyssey whiskey, Antica Formula, Angostura Bitters & Fresh Oregano, το οποίο κοστίζει 285 ευρώ!!! 🙂
Follow me…

To cocktail έρχεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό μαύρο κουτί με τα γνωστά χρυσά γράμματα της “Μ. Βρετανίας”, που μέσα του υπάρχει σε γυάλινο μπουκάλι η επιλογή μας. Το δικό μου cocktail, περιέχει Don Julio Anejo Tequila, Sage Liquor, Lime Juice, Agave Syrup, Salt Solution & Fresh Sage Leaves…

Η επιλογή του Νικόλα, το “Elixir”! Ciroc Vodka, Limoncello, Lime Juice, Thyme Liqueur & Fresh Thyme…

The so-called “herb” of immortality! Refreshing and antioxidant, it revitalizes the skin and offers wellness!

Των Royal Botanic Cocktails ακολουθεί το δείπνο μας, με πρώτο πιάτο το -to die for- Tuna Tartare with ginger, chilly & sesame oil! Το συνοδεύουμε με Μοτσαρέλα Burrata με σαλάτα caponata, σταφίδες και focaccia…

Το δείπνο μας ολοκληρώνεται στις μεγάλες βεράντες του GB Roof Garden, για να καπνίσει ο Νικόλας και για να απολαύσουμε το grand finale της βραδιάς…

Όσφρηση… Γλυκά αρώματα καραμέλας, βανίλιας, κακάου και βουτύρου, που συνδυάζονται με στρώματα γεύσης ενδεικτικά των διαφορετικών βαρελιών στη διαδικασία solera. To Zacapa 23 έχει δημιουργηθεί από ultra Premium rum, στο εύφορο ηφαιστειακό έδαφος της Γουατεμάλα, 2300m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δημιουργήθηκε το 1976 για να γιορτάσει την ίδρυση της πόλης της Zacapa. Ένα μείγμα από ρούμι που έχει αποσταχθεί μόνο από το πιο γλυκό παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου και έχει ωριμάσει για 6 έως 23 χρόνια με τη διαδικασία της Sistema Solera- βαρέλια, τα οποία έχουν προηγουμένως «φιλοξενήσει» καψαλισμένο bourbon ουίσκι, Olorosso sherry και το εξαιρετικό κρασί Pedro Ximenez. Καθώς το ρούμι ωριμάζει πιο αργά σε μεγαλύτερα ύψη, είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στο χρώμα, το άρωμα και τη γεύση να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται για να ωριμάσουν σε τέλεια αρμονία…

Γεύση… Υπέροχα περίπλοκη, γενναιόδωρη και γεμάτη με γλυκό μέλι! Παχύ σώμα, πολλά αρώματα και έντονες γεύσεις κακάο, καφέ, βανίλιας. Επιδεικνύει την πολυπλοκότητα της διαδικασίας γήρανσης του συστήματος solera. O δροσερός ορεινός αέρας επιβραδύνει τη γήρανση, επιτρέποντας στο Zacapa να ξεκουραστεί και να αναπτύξει χαρακτήρα.
Η γεύση του είναι τόσο υπέροχη που είναι το πρώτο ρούμι που έχει βρεθεί ποτέ στο «Rum International Hall of Fame»…
ΥΓ. Επειδή ξέρω πως θα με ρωτήσετε, τα cocktail της Συλλογής Royal Botanic κοστίζουν 20 & 21 ευρώ. Εκτός του Rob Roy Odyssey που κοστίζει 285 ευρώ…
Καλό Φθινόπωρο…xxx