Είναι να μην μάθω πως κάτι γίνεται στην πόλη, πρώτη τρέχω. Ιδίως σε μία πόλη που δεν γίνονται και πάρα πολλά… Όταν όμως ο Executive chef της Μεγάλης Βρετανίας, Αστέριος Κουστούδης, δημιουργεί ένα ξεχωριστό menu με απολαυστικά ταρτάρ από ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με άρωμα Μεσογείου, τότε ξέρεις εκ των προτέρων πως η βραδιά θα είναι μαγική. Στο ομορφότερο μπαλκόνι της Αθήνας, με τους δύο πιο αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο.
Χθες βράδυ, την πρώτη Δευτέρα που η Ελμίνα δεν είχε σχολείο. Ένα δείπνο για τρεις, σε μία βραδιά που δεν θα μας ένοιαζε τι ώρα είναι, τι υποχρεώσεις έχουμε αύριο… Μία βραδιά αφιερωμένη στην σχολική χρονιά που αφήσαμε πίσω μας και στις καλοκαιρινές διακοπές που έχουμε μπροστά μας…
Το δείπνο μας ξεκινάει με τα τέσσερα ταρτάρ του μενού, με το Ταρτάρ από μπαρμπούνι, πιπεριές Φλωρίνης κονφί, κουκουνάρι, σταφίδες και κάππαρη. Με το Ταρτάρ από Αιγαιοπελαγίτικο λαυράκι, αυγοτάραχο, σιρόπι ψητής τομάτας και μαρμελάδα ελιάς. Το ταρτάρ από πέστροφα Ορχομενού, σάλτσα αρακά, γάλα καρύδας και σορμπέ μοσχολέμονο-τζίντζερ. Και το Ταρτάρ καραβίδας με εξωτικά φρούτα, κροκέτα καβούρι και κρέμα τυριού.
Κάντε μου την χάρη και ελάτε ο-πωσ-δή-πο-τε να δοκιμάσετε αυτά τα τέσσερα συγκλονιστικά Ταρτάρ από τα χέρια του βραβευμένου με αστέρι Michelin, σεφ! Ο Νικόλας (που ευκολάκι δεν τον λες) δήλωσε -σχεδόν συγκινημένος- πως ήταν το καλύτερο δείπνο της χρονιάς!
Η βραδιά μας συνεχίζει με Γαρίδες Ταμπουλέ και Τόνο, καθώς και Ψητά Χτένια…
Θα σας συμβούλευα να πάτε σήμερα κιόλας -αν και είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε τραπέζι- που είναι η μεγαλύτερη ημέρα όλου του χρόνου!
Καλό Καλοκαίρι! xxx