ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

C. Tsoclis Catalogue Raisonné 1953-2022

Η συλλεκτική έκδοση κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα.
Περιλαμβάνει το βιβλίο, που φέρει χειροποίητο εξώφυλλο δια χειρός Κώστα Τσόκλη, μοναδική κασετίνα από πλέξι γκλας και ειδική χάρτινη θήκη με την υπογραφή του καλλιτέχνη.
Η έκδοση, σε επιμέλεια της Χρυσάνθης Κουτσουράκη, διευθύντριας του Μουσείου Κώστα Τσόκλη περιλαμβάνει συνομιλία του Κώστα Τσόκλη με την επιμελήτρια και κείμενο του Ιστορικού Τέχνης Τάκη Μαυρωτά, ο οποίος αναλύει και εξηγεί το έργο ενός από τους σημαντικότερους διεθνώς εκπροσώπους της Σύγχρονης Τέχνης και καλύπτει την καλλιτεχνική του διαδρομή από το 1953 έως σήμερα.
Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει ένα ή και περισσότερα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της κάθε περιόδου της πορείας του. Έτσι ο φιλότεχνος μπορεί να περιδιαβεί συνοπτικά τους εικαστικούς δρόμους που εκείνος ακολούθησε και τα μονοπάτια που χάραξε.

Το δεύτερο μέρος περιέχει εικόνες έργων που βασίστηκαν στις πρώτες δημιουργίες, και που, στην πλειονότητά τους, βρίσκονται στην κατοχή συλλεκτών. Υπάρχει και ένα τρίτο μέρος αυτού του Catalogue Raisonné, που είναι ηλεκτρονικό και περιλαμβάνει το σύνολο των δημιουργημάτων του, που κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν.


Το βιβλίο των 550 σελίδων εμπλουτίζεται με 990 έργα του. Το εξώφυλλο του λευκώματος, αποτελεί ουσιαστικά ένα πολλαπλό έργο τέχνης, δημιουργημένο δια χειρός Κώστα Τσόκλη, ο οποίος μέσω αυτού, αναλύει τους τρόπους και τα υλικά με τα οποία συντίθεται το έργο τέχνης.

error: Content is protected !!