ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Back to the roots SS’21: Το εικονικό ταξίδι της Δάφνης Βαλέντε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο!

Ψάχνοντας την έμπνευση της συλλογής ‘Back to the roots’ για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, η Δάφνη Βαλέντε πάει ένα εικονικό ταξίδι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τη θάλασσα που ανέθρεψε τόσους πολιτισμούς, αναζητώντας την αίσθηση γείωσης και ασφάλειας που παρέχει η επιστροφή στις ρίζες μας. Κυρίαρχο στοιχείο της συλλογής, εκτός από τη σύγχρονη Ελληνικότητα, είναι η άνεση, αυτή η γλυκιά αίσθηση που νιώθουμε όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στην άμμο, όταν μας φυσάει η θαλασσινή αύρα, η όταν βουτάμε στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Τις απολαύσεις που μας προσφέρει απλόχερα η υπέροχη πατρίδα μας, που δυστυχώς θεωρούμε δεδομένες γιατί ξεχνάμε ότι στη γη είμαστε απλά φιλοξενούμενοι και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να την καταστρέφουμε.


Η Δάφνη δανείζεται από τα ψηφιδωτά της Δήλου τη σπείρα, σύμβολο πνευματικής ανάπτυξης και το ρόμβο, σύμβολο ισορροπίας. Συνθέτει τα ανάγλυφα πλισέ της με επαναλήψεις των δύο αρχέγονων σχημάτων, σε μια παλέτα από χρώματα γήινα και θαλασσινά, όπως αυτά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στις Αγιογραφίες.


Την εμπνευσμένη, δυναμική και διαχρονική αυτή συλλογή πλαισιώνουν πλισέ τσάντες, πέδιλα και εντυπωσιακά κοσμήματα από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ τα υφάσματα που χρησιμοποιεί έχουν την επικύρωση OEKO-TEX STANDARD 100 που εγγυάται ότι είναι κατασκευασμένα με οικολογικές προδιαγραφές.


It’s good to know: Η συλλογή ‘Back to the roots’, λόγω του θέματος της, είναι φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ, παρουσιάζοντας για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μια σύγχρονη, minimal έκφραση του Ελληνικού design.

Photography: Christos Predoulis
Styling, Makeup, Hairstyle: Thalia Tzanetis (Thalia Tzanetis Lab)
Model: Angeliki Tsionou (ACE Models)
Video & Original Music: Raphael Samaras
Graphic Design: Sophia Apostolopoulou

error: Content is protected !!