ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

A Jewel Made In Greece: Ten Years Celebrating!

Ένα όνειρο  που ξεκίνησε από την ιδιαίτερη και πολυσήμαντη γοητεία του σύγχρονου  Ελληνικού Kοσμήματος, έγινε μεγαλεπήβολη ιδέα και όχημα τέχνης, επιχειρηματικότητας και διαλόγου, ταξίδεψε και αγαπήθηκε σε 4 Ηπείρους, 9 χώρες και περισσότερους από 50 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει πανηγυρικά στην 9η ετήσια συνάντηση δημιουργών στο Ζάππειο επισφραγίζοντας μία σημαντική συμφωνία με τα πολυκαταστήματα attica. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2023, το AJMIG θα βρίσκεται στο attica City Link στην καρδιά της πόλης, προβάλλοντας 17 επιλεγμένους – επώνυμους Έλληνες δημιουργούς, με κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων.

A JEWEL MADE IN GREECE, η πολυεπίπεδη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη πλατφόρμα προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος με την συμμετοχή των πιο εμπνευσμένων Ελλήνων δημιουργών και Brands.

Πυξίδα της επαγγελματικής διοργάνωσης, που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς και πραγματοποιείται στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, είναι να δώσει τη δυνατότητα και το πεδίο στους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων να περιγράψουν με άνεση και ευελιξία το όραμά τους, να παρουσιάσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια τη δουλειά τους σε επιχειρηματίες, καταστήματα, artshop Μουσείων, γκαλερί, εμπόρους χονδρικής, αλλά και σε ιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν, να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να αποκτήσουν τις δημιουργίες.

Έκπληξη αυτή τη χρονιά θα είναι η φιλοξενία της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής που διοργανώνει  η γκαλερί Athens Contemporary με τίτλο “Aισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις”. «Η έκθεση “Αισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις”, παρουσιάζει δεκατέσσερις καλλιτέχνες που υπερασπίζονται τις αισθήσεις και δημιουργούν τους μύθους ενός κόσμου που ακόμα και τα «βαθύτερα» είναι παρόντα σε κοινή θέα» όπως έγραψε για το περιεχόμενο της έκθεσης ο Θανάσης Λάλας. Παράλληλα, σ’ ένα περιβάλλον διάδρασης και αλληλεπίδρασης έμποροι και κοινό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αμέτρητα στυλ και τεχνικές, καθώς και την ιστορία του Eλληνικού Kοσμήματος.

Ο έγκριτος γεμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG, κ. Γιώργος Σπυρομήλιος, θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο συναρπαστικό και πάντα ελκυστικό κόσμο των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ θα παρέχει στους επισκέπτες την ευκαιρία εκτίμησης των κοσμημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σύντομες διαλέξεις από τους καταξιωμένους γνώστες του χώρου:
Ίρις Κρητικού: Η διαχρονία της ελληνικής παράδοσης ως εξακολουθητική πηγή έμπνευσης στο σύγχρονο ελληνικό κόσμημα.
Δημήτρης Γραμματικογιάννης: Πώς να δημιουργήσεις μία ethical campaign  για το brand σου.
Γιώργος Σπυρομήλιος: α) Πιστοποίηση διαμαντιών, β) Χρώμα, χροιά και καθαρότητα διαμαντιού, γ) Συνθετικά διαμάντια.
Πάνος Περιστερόπουλος: Think Digital!!!
Μαρίνα Αλυσανδράτου: Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα του digital marketing.

Τhis Year Be like a Bee

Η διοργάνωση, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από λάμψη και δημιουργικότητα, αυτή τη χρονιά στέλνει ένα μήνυμα: Υιοθετεί την ιδέα της μικρής μέλισσας εργάτριας και μας προτρέπει να δουλέψουμε ομαδικά, οργανωμένα, με μοναδικότητα, με στόχο και επιμέλεια. Δίνει το έναυσμα για να επαναφέρουμε στη ζωή, στη σκέψη, στο περιβάλλον, στις σχέσεις και τα όνειρά μας, την ζωντάνια και την ορμή των χρωμάτων επιλέγοντας σε όλες τις εικόνες τρία λουλούδια, την αμυγδαλιά, το κυκλάμινο και την ανεμώνη. Κλείνοντας την περίοδο που όλοι αφεθήκαμε στους περιορισμούς του γκρίζου, το AJMIG επιλέγει να γιορτάσει τα χρώματα και την ζωτική τους δύναμη, κάνοντας συμβολικά ένα νέο, χαμογελαστό άνοιγμα στην εξωστρέφεια.

Το ΑJMIG, το οποίο είναι πρωτοβουλία και διοργάνωση της Μαίρης Σαμόλη, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από μία δεκαετία, με γνώμονα τη διάδοση και αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο.
Ήδη μετρά δεκάδες παρουσιάσεις, συμμετοχές και επιτυχημένες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανά την υφήλιο.
Σύμβουλός του είναι η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Μαίρη Σαμόλη, Ίρις Κρητικού

Η τετραήμερη γιορτή Ελληνικής έμπνευσης, δημιουργικότητας, καινοτομίας και αμέτρητων επιλογών από μοναδικές limited edition συλλογές πρωτότυπων κοσμημάτων, θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των νικητών των θεσμοθετημένων ετήσιων βραβείων του που δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από κάθε κατηγορία κοσμήματος να προωθήσουν περαιτέρω το brand και τις δημιουργίες τους με βάση ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο ενεργειών για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βραβεία είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά και ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης από τους επισκέπτες.

Για μία ακόμη χρονιά, η ζωντανή συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, υψηλής αισθητικής, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, που μετέτρεψε τo “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος, επιστρέφει μεταφέροντας μηνύματα ουσίας, πολιτιστικού διαλόγου, επανεκκίνησης και αισιοδοξίας.

Μαίρη Σαμόλη

It’s good to know: Επί σειρά ετών ασχολήθηκα με τον κινηματογράφο στον χώρο της Παραγωγής ταινιών. Ανέπτυξα κοινωνική δραστηριότητα ασχολούμενη με τα κοινά στον Δήμο Φιλοθέης στον οποίο υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, και Πρόεδρος  επί 8 συνεχόμενα χρόνια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Η περιπλάνησή μου στην τέχνη ξεκίνησε το 1998, όταν πειραματίστηκα με την ιδέα της ανακύκλωσης. Αξιοποιώντας ευτελή, πολύτιμα, ημιπολύτιμα, αλλά πάντοτε σημαίνοντα υλικά, δημιούργησα στεφάνια με «ξεχασμένα» αντικείμενα που προορίζονταν για άλλο σκοπό. Αθηναΐς, Νοέμβριος 2003, «Εκεί που η ύλη γίνεται πνεύμα». Το επόμενο ταξίδι πέρασε μέσα από το νερό. Η θάλασσα έγινε η χρωματική μου παλέτα. Διάλεξα για μουσαμά το γυαλί, δανείστηκα βότσαλα, κοχύλια, ξύλα και σίδερα από διαλυμένα καΐκια, και σμίλεψα με αυτά καθρέφτες. Αθηναΐς, Μάιος 2006, «Αποθαλάσσια Αισθήματα». Το 2009, αποτολμώντας ένα ακόμα βήμα, συμμάχησα με δύο από τα πολυτιμότερα στοιχεία της φύσης: τον χρυσό και τον ορείχαλκο. Μόνο που αυτή τη φορά αποφάσισα να πλάσω μόνη μου τα πρωτόλεια, δημιουργώντας κοσμήματα και γλυπτά. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αθηναΐδας, Δεκέμβριος 2009, «Shine». Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβα μέρος στην έκθεση LOOT@ΜΑD στο Μουσείο Art & Design (MAD) της Νέας Υόρκης, μαζί με άλλους 50 καλλιτέχνες από 30 χώρες του κόσμου. Παράλληλα από το 2013 έχω ιδρύσει την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE. με σκοπό την  προώθηση της εικόνας του Σύγχρονου Δημιουργικού Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο Κόσμο καθώς και την στήριξη και ανάδειξη της μοναδικότητας του κάθε δημιουργού, με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά. Μέσω αυτής  για 10 συνεχή χρόνια ταξιδεύω το Ελληνικό κόσμημα Το World Trade Center στο Ντουμπάι, το εμβληματικό κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το Μuseum of Αrts & Design -ΜAD- στη Νέα Υόρκη, το Las Vegas, η Σανγκάη, το Παρίσσι, ήταν κάποιοι από τους έως σήμερα σημαντικότερους σταθμούς μας.

AJMIG
Ζάππειο Μέγαρο
13,14,15,16 Ιανουαρίου 2023
Ώρες Λειτουργίας
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 16.00 μμ -22.00 μμ
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιανουαρίου 10.00 πμ – 21.00 μμ
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 10.00 πμ – 19.00 πμ.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Η Μαίρη Σαμόλη και η Φαίη Μπέη στην έκθεση A Jewel Made In Greece, στις Σπέτσες.

error: Content is protected !!