Πάνω από 300 παραγωγοί -2.000 προϊόντα- περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες , σε μόλις 4 μέρες!
Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που για 6η συνεχή χρονιά συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών της χώρας. Χρυσός Χορηγός της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotel Brain, ενώ χορηγός εκπαίδευσης ήταν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Η μεγαλύτερη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες της, υποδεχόμενη σημαντικούς εκπροσώπους από την πολιτική σκηνή της χώρας και χιλιάδες λάτρεις των ποιοτικών και ντόπιων προϊόντων.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων, ετοίμαζαν και τις τέσσερις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Με την ενεργή παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι καταξιωμένοι σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Διονύσης Αλερτάς, ο Γιάννης Μπαξεβάνης καθώς και ο Χρήστος Βέργαδος, που δημιούργησαν ειδικά για το κοινό εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.
Photo credits:
Panorama press, www.inbulb.com