ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η φωτογραφία του Μπάιντεν με την Αριστοτελία Πελώνη στον Λευκό Οίκο και το φόρεμα που αναγνώρισα!

Η φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τις στενές συνεργάτιδες του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κύρα Κάπη, διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού και την Αριστοτελία Πελώνη, αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, έχει τη δική της ιστορία, μιας και φωτογράφος ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που προσφέρθηκε να απαθανατίσει το γεγονός.

Πέρα από αυτό το χαριτωμένο γεγονός, εγώ αναγνώρισα αμέσως το φόρεμα της Αριστοτελίας Πελώνη, το οποίο, έστω και ειδική παραγγελία για την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, για εμένα ήταν εύκολα αναγνωρίσιμη η υπογραφή της σχεδιάστριας του, της Κωνσταντίνας Καμπισοπούλου για την The Artians by Konstantina, αλλά και την υπέροχη ιστορία της έμπνευσης για τη δημιουργία του. Η οποία ιστορία ξεκινάει με την δημιουργό Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου και το print που σχεδίασε για ένα φόρεμα με προορισμό την έκθεση στο Museum of London, που έκανε το Branding Heritage, βασισμένο στο μινωικό πολιτισμό, τον οποίο διαπραγματευόταν η έκθεση.

Το υπέροχο print που εμπνεύστηκε από τη Μινωική Μέλισσα και δημιούργησε η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου για την έκθεση στο Museum of London, και το τοποθέτησε σε νέο πατρόν για την εμφάνιση της Αριστοτελίας Πελώνη στον Λευκό Οίκο.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Branding Heritage ερευνά το νήμα που συνδέει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία σε τομείς όπως η μόδα, η Τέχνη, η γαστρονομία, η μουσική και το design, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύμπραξης της παράδοσης με το σύγχρονο επιχειρείν. Από το 2018 σχεδιάζει έργα και δράσεις με στόχο την προβολή της διαχρονικής επιρροής και ευρείας αποτύπωσης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού στην παγκόσμια σκηνή της δημιουργίας και στηρίζει δημιουργούς που αξιοποιούν πανάρχαιες τέχνες δημιουργώντας προϊόντα με πολιτισμική αξία. Έχοντας χρέος απέναντι στην πλούσια παράδοση του τόπου μας το Branding Heritage στοχεύει στη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, στην ενίσχυση της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου της χώρας παγκοσμίως.

Η έμπνευση της Κωνσταντίνας Καμπισοπούλου για το print είναι η Μινωική Μέλισσα, το χρυσό κόσμημα “Περίαπτο με μέλισσες”, ένα από τα σπουδαιότερα και πιο γνωστά έργα της μινωικής τέχνης, σε σχήμα δύο μελισσών ή σφηκών, οι οποίες αποθέτουν μια σταγόνα μέλι στην κηρήθρα. Όλα τα στοιχεία του κοσμήματος είναι κυκλικά διατεταγμένα γύρω από την κυκλική σταγόνα, η οποία αποδίδεται με σχηματικό τρόπο, σαν ένας κοκκιδωτός δίσκος. Τα δύο έντομα είναι αντικριστά, με τα πόδια ενωμένα επάνω στη σταγόνα, ενώ στους κορμούς και στα φτερά τους οι λεπτομέρειες αποδίδονται με εντυπωσιακή μικροσκοπική κοκκίδωση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Πρόκειται για αριστούργημα της μινωικής χρυσοχοΐας, που εντυπωσιάζει με τη φυσιοκρατική απόδοση των εντόμων, αλλά και με τη θαυμάσια εκτέλεσή του, παρουσιάζοντας σε όλο της το μεγαλείο την τελειότητα της τεχνικής στην παλαιοανακτορική εποχή.

Η δημιουργός Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου

Με έμπνευση από τα 70s λοιπόν, και τοποθετημένο σε ένα νέο Πατρόν από τη συλλογή Minoan Garden of Delights SS22, η δημιουργός της The Artians by Konstantina, δημιούργησε αυτό το φόρεμα για την επίσημη εμφάνιση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η Αριστοτελία Πελώνη στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου πέρυσι το καλοκαίρι, με την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Για άλλη μία φορά, η κα Πελώνη επέλεξε μία δημιουργία της Κωνσταντίνας Καμπισοπούλου για να φορέσει στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια για την εξαιρετική εμφάνιση της

Να υπενθυμίσουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Πελώνη επιλέγει δημιουργία της The Artians by Konstantina, μιας και πέρυσι το καλοκαίρι είχε κερδίσει όλες τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της στην Δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου, και την εξαιρετική επιλογή του φορέματος της από τη συλλογή Potnia.

error: Content is protected !!