ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

17 Κλειδιά για να δώσετε νόημα στο 2017!

Από την Τζίνα Θανοπούλου

1. Αποδεχτείτε το «Εδώ και Τώρα», όπως είναι! Όπως είπε και ο Eckward Tolle στο βιβλίο του « H Δύναμη του Τώρα». Το να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είστε είναι το βασικό βήμα για να κτίσετε αυτογνωσία, αυτοσεβασμό και αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε κάθε κομμάτι της ζωής & του εαυτού σας, όπως είναι αυτή τη στιγμή, αλλά ταυτόχρονα να πάρετε την απόφαση να βελτιώσετε με ειλικρινή και ρεαλιστικό τρόπο τυχόν αδυναμίες σας. Μόνο τότε θα πραγματοποιηθούν !
2. Σταματήστε να αναλώνεστε στα λάθη και στις αδυναμίες του παρελθόντος. Εστιαστείτε στο παρόν&βάλτε ουσιαστικούς στόχους για το μέλλον. Συνειδητοποιήστε ότι ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένη Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q.), πρώτα πρέπει να αποδέχεται τον εαυτό του με αγάπη, να εστιάζεται στις επιθυμίες και τα θέλω του, να βελτιώνεται και να προσπαθεί να τα υλοποιήσει με τόλμη, αγάπη και θέληση.
3. Πιστέψτε στην αξία της Μοναδικότητα σας. Κτίστε μέσα σας το «πιστεύω» ότι αξίζετε να έχετε όσα επιθυμείτε.Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι από τις μεγαλύτερες παγίδες! Με αυτοαποδοχή, αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση πείτε στον εαυτό σας: «Αξίζω να βιώσω την καλύτερη έκδοση του εαυτού μου». Και τολμήστε το.
4. Πιστέψτε στις μοναδικές ικανότητες σας και τολμήστε να τις βιώσετε τώρα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν αποκτήσετε: Πίστη, Θέληση, Σταθερότητα, εσωτερική Δύναμη και ικανότητα να βάζετε συγκεκριμμένους Στόχους& να αγωνίζεστε να τους πραγματοποιήσετε !
5. Πιστέψτε ότι αξίζετε και ότι μπορείτε να βιώσετε όλα όσα επιθυμείτε και αξίζετε να γίνετε! Προσπαθήστε να εστιάσετε το μυαλό και θέληση σας στην πραγματοποίηση των ονείρων σας, όσο και τολμηρά να είναι αυτά. Αυτό μπορεί να γίνει εάν υιοθετήσετε Θετική Σκέψη, αποβάλλετε την αρνητικότητα και τον πεσιμισμό και ακολουθήσετε με Πάθος& Ενθουσιασμό τα όνειρα σας.

01aee55c8c1a163c1f070d22f6f7c629
6. Αποφασίστε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ανακαλύψτε και τοποθετήστε ένα αληθινό και πραγματοποιήσιμο στόχο και αγωνιστείτε με πάθος και θέληση να το πραγματοποιήσετε, με το μοναδικό, ξεχωριστό σας τρόπο.
7. Συγχωρέστε όσους δεν σας καταλαβαίνουν. Αλλά ταυτόχρονα απομακρυνθείτε και προφυλάξτε το εαυτό σας από «τοξικούς» ανθρώπους γιατί μπορεί να σας εμποδίσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.Όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα «Η συγχώρεση απελευθερώνει την ψυχή, πρώτα την δική σας !»
8. Μάθετε να έχετε ευγνωμοσύνη ακόμα και για τα πιό μικρά πράγματα στη ζωή. Ιδιαίτερα εκφράστε ευγνωμοσύνη και για τα μεγάλα, όπως η υγεία,η αγάπη, η καλοσύνη, η τρυφερότητα, κλπ. Θυμηθείτε ότι τα πιό σημαντικά πράγματα στη ζωή σας έχουν δοθεί δωρεάν, όπως η αναπνοή, η ίδια μας η ζωή, η φύση κτλ. Σκεφτείτε ακόμα ότι και τα χειρότερα βιώματα της ζωής μπορούν να κρύβουν ένα σημαντικό μάθημα που θα σας δώσει δύναμη και γνώση για τον εαυτό σας.

a47960b63a73a337db70eb2bed87995f
9. Μάθετε να χαμογελάτε και να χρησιμοποιείτε το χιούμορ ακόμα και στις πιό δύσκολες εμπειρίες της ζωής σας. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά, ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα σας, να σας δώσει αισιοδοξία και έτσι να γίνετε «καθρέπτης» για τους άλλους ανθρώπους.
10. Δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός ουσιαστικού διαλείμματος. Μέσα στην έντονη καθημερινότητα, με τις πολλές απαιτήσεις ξεχνάτε να δώσετε στον εαυτό σας το δικαίωμα ενός διαλείμματος για να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας, με ασχολίες που σας ευχαριστούν, για να χαλαρώσετε ουσιαστικά, για να ξανασκείτε, να αναδιοργανωθείτε και να δείτε τα προβλήματα και τους άλλους ανθρώπους με άλλα ματιά.

af5d9f96eff4d0f84f742187ca7390cd
11. Μιμηθείτε και υιοθετήστε τη «μέθοδο» των παιδιών. Τα παιδιά μπορεί να γίνουνοι καλύτεροι δάσκαλοι για τους μεγάλους σχετικά με την απόλαυση ουσιαστικών χαρών της ζωής. Τα παιδιά γνωρίζουν να απολαμβάνουν τη στιγμή, το “τώρα”, και χαίρονται με τα λίγα και τα ουσιαστικά.
12. Επενδύστε στις πιο ουσιαστικές φιλίες και σχέσεις στη ζωής σας. Παρόλο που η ζωή έχει πολλές απαιτήσεις και πιέσεις, προσπαθήστε να βρείτε την αληθινή χαρά με επαφή με ουσιαστικούς ανθρώπους και φίλους. Επικοινωνήστε με την καρδιά σας και συνδεθείτε μαζί τους.
13. Απομακρυνθείτε όσο μπορείτε από τα αρνητικά μηνύματα, ειδήσεις, ανθρώπους!Παρόλο που ακούγεται δύσκολο στην εποχή μας, μια ακόμα αρνητική είδηση δεν θα σας προσφέρει τίποτα, αντίθετα θα σας γεμίσει άγχος, πανικό και αρνητικότητα και θα αποδυναμώσει ψυχικά και πνευματικά. Μάθετε να απομακρύνεσθε από το αρνητικό !

0e40820e52b4f9d45abc0dc83d527553
14. Υιοθετήστε τη φετινή χρονιά καλύτερες συνήθειες στην καθημερινότητα σας. Όπως καλή υγεία, ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση κλπ. Αποφασίστε να φροντίσετε τον εαυτό σας με καλές συνήθεις για το καλό το δικό σας και αυτών που σας αγαπούν.
15. Κάντε σαν καθημερινή συνήθεια την επαφή με τη φύση. Είτε με το περπάτημα, το τρέξιμο, την επαφή γενικά, με την ενέργεια, το οξυγόνο και την υγεία της φύσης.
16. Κάντε «τυχαίες, αλλά ουσιαστικές» Πράξεις Καλοσύνης στην καθημερινής σας ζωή. Παρατηρήστε ότι όσα περισσότερα δίνετε τόσο καλύτερα νιώθετε. Έστω και μια μικρή πράξη καλοσύνης θα σας «φτιάξει» την ημέρα ακόμα και την ζωή.
17. Επιλέξτε να υιοθετήσετε επαναλληπτικές θετικές Πεποιθήσεις, δηλώσεις και λέξεις. Η αντικατάσταση αρνητικών λέξεων με θετικές και η υιοθέτηση της ενσυναίσθησης και της ενσυνειδητότητας (Μindfulness), καθώς και η χρήση θετικών προβολών και τη εξάσκηση στον διαλογισμό θα σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας ζωή να αυξήσετε τις όμορφες στιγμές και να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και θα σας δώσουν αυτοπεποίθηση, καλύτερη διάθεση και θα σας ανοίξουν το δρόμο στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Εαν επενδύσετε δώσετε σε αυτές τις αξίες θα δημιουργήσετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για εσάς και την κοινωνία.

ΤΖΙΝΑ Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ed.M., M.A., HARVARD University
Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Ψυχολογία Υγείας, Επαγγελματικός Προσανατολισμός,
Υπεύθυνη Ψυχολογικού Τμήματος LIFE CLINIC GROUP, Συμβουλευτική & Coaching Services, Ανδριανού 4, N.Ψυχικό, 154 51, 210 6772222, Αθήνα, Ελλάδα
Tel: 210 – 6838241 / 210- 6834639
Email: ginagthanopoulou@gmail.com ginathanopoulou@post.harvard.edu gina@lifeclinicgroup.com
Website: http://ginagcounseling.com
Κιν: 00 30 6945541188

error: Content is protected !!