ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

25 Συνήθειες για να αποκτήσετε ώστε να έχετε μία Ισορροπημένη & Ευτυχισμένη ζωή!

Aπό την Τζίνα Θανοπούλου

1.Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι είναι σωστό, τι νοιώθεις, και τι χρειάζεται να αλλάξεις. Επίσης να ανακαλύψεις τι θέλεις να πετύχεις και ποιος θέλεις να γίνεις, είτε με προσωπικό ψάξιμο ή με βοήθεια συμβούλου! Το μόνο άτομο που μπορείς πάντα να βασίζεσαι, είσαι εσύ. Αναζήτησε στην ψυχή σου την αλήθεια σου, την εσωτερική σου Φωνή, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να ξέρεις ποιος είσαι.
2. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά!
Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου. Να είσαι αληθινός σε σένα & Αλήθειες σου! Ακουσε και εξεφρασε τια αληθινες ανάγκες & εσωτερική σου φωνή! ‘Οποιος δεν το αντέχει, απομάκρυνε τον. Χρειάζεσαι θετικούς ανθρώπους διπλα σου, όχι πια τοξικούς! Επέλεξε τους με προσοχή!
3.Να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με θάρος και να τα βλέπεις σαν μαθήματα !
Δεν είναι τα προβλήματα σου που σε καθορίζουν, αλλά πώς αντιδράς σε αυτά. Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση.
Κάνε ό, τι μπορείς, όταν μπορείς, και αναγνώρισε τι έχεις ή δεν έχεις κάνει. Όλα σχετίζονται με το να κάνεις μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, σιγά-σιγά!
4. Να εκτιμάς τα μαθήματα που σε δίδαξαν τα λάθη σου.
Είναι ΟΚ! να κάνεις λάθη. Είναι βήματα προόδου. Εάν δεν πέφτεις κατά διαστήματα, δεν μαθαίνεις και δεν εξελίσσεσαι. Πάρε ρίσκα, πέσε αν χρειαστεί και μετά σήκω και προσπάθησε ξανά. Εκτίμησε ότι έχεις μάθει. Ετσι ο εαυτός σου μπορεί να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Τα σπουδαία επιτεύγματα τις πεςρισσότερες φορές πραγματοποιούνται μετά απο αποτυχιών.
5. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους!
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε εκτιμούν, και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που αγκαλιάζουν “αυτός που ειλικρινά είσαι με τα θετικά και αρνητικά σου” τη παρούσα στιγμή, αλλά και αγκαλιάζουν αυτό που θες να γίνεις. Μάθε να ξεχωρίζεις και να αποφεύγεις τους αρνητικους, τοξικους ανθρώπους! Συγχώρεσε τους και προχώρα χωρίς αυτούς!

c68ba545039f9ca44f8c7c1b6b4f89a2
6.Να κάνεις προτεραιότητα και την δική σου ευτυχία, όχι μόνο των άλλων!
Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν τις αξιολογήσεις και δεν προσέξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Θυμήσου ότι αν θέλεις, είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις και τις δικές σου ανάγκες, και ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. Και από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη πολύ καλύτερα.
7.  Να παρατηρείς και να ζεις το παρόν. “Η Δύναμη του τώρα” Eckward Tolle !
Αυτή η στιγμή, το “τώρα” είναι ένα θαύμα. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον μόνη εγγυημένη στιγμή για σένα. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Σταμάτα να σκέφτεσαι για το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα πράγματα στο μέλλον. Σταμάτα να σκέπτεσαι τι συνέβη ή δεν συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να είσαι στο εδώ και τώρα εκτίμησε την ζωή για αυτά που σου παρέχει αυτή την στιγμή.
8. Να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός με τον εαυτό σου!
Εάν είχες ένα φίλο ο οποίος σου μίλουσε με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές μιλάς εσύ στον εαυτό σου, αναρωτήσου για πόσο καιρό θα επιτρέπεις σε αυτό το άτομο να είναι φίλος σου. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου ορίζει τα όρια για τους άλλους. Πρέπει να αγαπάς αυτό που είσαι ειδάλλως κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Είσαι καθρέπτης!
9. Να απολαμβάνεις τα πράγματα που ήδη έχεις και να τα βλέπει με ευγνομωσύνη!
Το πρόβλημα με μερικούς από εμάς είναι ότι νομίζουμε ότι θα ευτυχίσουμε φτάνοντας σε ένα ορισμένο επίπεδο ζωής, συγκρίνοντας το εαυτό μας με τους άλλους! Δυστυχώς, σου παίρνει σχετικά λίγο καιρό έως ώσπου το κατανοήσεις ότι η ευτυχία βρίσκεται όταν μαάθεις να εκτιμάς αυτά που έχεις και αυτός που είσαι! Μην ξοδεύεις ολόκληρη την ζωή σου επενδύοντας, στο μέλλον, χωρίς ποτέ να σταματήσεις να απολαύσεις αυτά που έχεις τώρα. Όταν ξυπνάς το πρωί, εκτίμησε το που βρίσκεσαι και αυτά που ήδη έχεις.
10. Δημιούργησε την δική σου ευτυχία με απλούς & ουσιαστικούς τρόπους!
Εάν περιμένεις από κάποιον άλλο να σε κάνει ευτυχισμένο τότε έχασες! Επέλεξε την ευτυχία σου! Να είσαι η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο. Να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι τώρα, και άσε την αισιοδοξία να εμπνεύσει το ταξίδι σου στο αύριο.

11.Μην στέκεσαι στην αδράνεια. Νοιώσε ότι είσαι έτοιμος!
Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ, έτσι θα δημιουργήσεις ένα πρόβλημα εκεί που καν δεν υπάρχει! Αξιολόγησε τις καταστάσεις και να ανέλαβε αποφασιστική δράση. Η πρόοδος περιλαμβάνει ρίσκο, δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό. Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε πέρα από την ζώνη της ασφάλειας και άνεσης μας.
12. Σταμάτα να δημιουργείς σε σχέσεις “παθολογικές”, “τοξικούς” ανθρώπους & για τους λάθος λόγους!
Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά να είσαι με κακή παρέα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βιάζεσαι. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει – την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο.
13. Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις, επειδή οι παλιές δεν λειτούργησαν
Στη ζωή θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει ένας σκοπός, ένα μάθημα που συνάντησες τον καθένα. Μερικοί θα σε δοκιμάσουν, μερικοί θα σε χρησιμοποιήσουν και κάποιοι θα σε διδάξουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάποιοι θα βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτούς να ψαχνεις και να σε αυτούς να επενδύεις!
14.Σταμάτα να προσπαθείς να συναγωνίζεσαι τους άλλους!
Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσένα. Επικεντρώσου να κατακτάς τα δικά σου ρεκόρ καθημερινά. Η επιτυχία είναι μια μάχη μόνο ανάμεσα σε εσένα και τον εαυτό σου.

61f61684193e425fd89fdf196c456359
15.Σταμάτα να κρατάς κακίες!
Μην ζεις τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο από ό, τι τους ανθρώπους που μισείς. Συγχώρεση είναι όταν λες: «Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει την ευτυχία μου για πάντα». Η συγχώρεση είναι η απάντηση. Άστο να φύγει, βρες την γαλήνη, ελευθέρωσε τον εαυτό σου!
16.Σταμάτα να γκρινιάζεις και να διαμαρτύρεσαι και να στεναχωριέσαι για τον εαυτό σου!
Οι κακοτοπιές της ζωής συνέβησαν για κάποιο σκοπό, ίσως για να αλλάξουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που προορίζεται ειδικά για εσένα. Μπορεί να μην σου είναι εύκολο να το δεις αυτό και να το κατανοήσεις την ίδια στιγμή που σου συμβαίνει. Παρ’ όλα αυτά, ανακαλώντας τις παλίες αρνητικές κακοτοπιές, τελικά παρατηρείς ότι σε έχουν οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος, σε ένα καλύτερο άτομο, σε μια καλύτερη κατάσταση.

51dce2fe90e09f397f895fd2f3c5dc2b
17.Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ποιος είσαι!
Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα το πιστέψουν ούτως η άλλως. Κάνε λοιπόν αυτό ακριβώς που ξέρεις μέσα από την καρδιά σου και αυτό είναι το σωστό.
18.Σταμάτα να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, δίχως να κάνεις ένα διάλειμμα.
Ο χρόνος έχεται που πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο για αυτή. Εάν συνεχίσεις να κάνεις αυτά που έκανες, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτά που έπαιρνες. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από τον εαυτό σου και την ίδια τη κατασταση για να δεις τα πράγματα καθαρά.
19.Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών στιγμών
Απόλαυσε τα μικρά πράγματα, επειδή κάποια μέρα μπορεί να κοιτάξεις πίσω και να ανακαλύψεις πως τελικά αυτές ήταν οι μεγάλες στιγμές. Τα καλύτερα κομμάτια της ζωής σου είναι τα μικρά, είναι αυτές οι ανώνυμες στιγμές που περνάς χαμογελώντας μαζί με κάποιον που αξίζει για σένα.
20.Να είσαι ευγνώμων στη ζωή σου!
Ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιοι κάπου αλλού, απεγνωσμένα αγωνίζονται για την δική τους. Αντί να σκέπτεσαι τι χάνεις, προσπάθησε να σκέπτεσαι τι έχεις.
21.Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα τέλεια!!!
Ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς, ανταμείβει τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν, αυτούς που έχουν να κάνουν με τον “καλυτερο τρόπο” ότι μπορούν.

d64ea57b977111cd09c0ba66b33b1085
22.Σταμάτα να ακολουθείς “το Πολυταξιδεμένο μονοπάτι”. Αντίθετα διάλεξε το δρόμο λιγότερα ταξιδεμένο! “The road less travelled”, M.Scott Peck
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν σχεδιάζεις να πετύχεις κάτι αξιόλογο. Μην ακολουθήσεις την πεπατημένη. Κάνε κάτι ασυνήθιστο, κάτι αξιοσημείωτο.
23.Σταμάτα να ενεργείς σαν όλα να είναι καλά, αν δεν είναι!!!!
Μερικές φορές είναι ΟΚ! να να ταράζεσαι, να νευριάζεις, να θυμώνεις, να κλαίς. Δεν χρειάζεται πάντα να προσποίησε τον δυνατό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποδεικνύεις συνεχώς ότι όλα πάνε καλά. Εκφράσου, φώναξε, κλάψε αν χρειάζεται, είναι υγιές! Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι.
24.Σταμάτα να ανησυχείς συνέχεια!
Με το να ανησυχείς δεν πετυχαίνεις τίποτα! Η ανησυχία είναι “Χαμένη ενέργεια”! Δεν σε βοηθά ούτε να κάνεις κάτι πιο καλά, ούτε αφαιρεί εμπόδια. Ένας τρόπος για να ελέγξεις αν κάτι αξίζει είναι να αναρωτηθείς: “Θα έχει σημασία για εσένα το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα χρόνο; Σε τρία χρόνια;” Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό.
25.Σταμάτα να εστιάζεις σε αυτά που δεν θέλεις να συμβούν!
Επικεντρώσου σε αυτά που θέλεις να συμβούν. Η θετική σκέψη είναι η αρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Αν ξυπνάς κάθε πρωί με τη σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή συχνά θα συμβεί !!!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΙIrvin Yalom, “ Creatures of a day”, Publications: Piatkus, 2015
Esther & Jerry Hicks,” The Law of Attraction, Publications HAY HOUSE, 2006
Dr. Wayne Dyer, “Inspiration: Your Ultimate Calling,” Publications: HAY House, 2006
Dr. Wayne Dyer, ‘The power of Intention, Publication: HAY HOUSE, 2004
Dr. Wayne Dyer, “Υπάχει πάντα μιά λύση», Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας, 2006.
Dr. Wayne Dyer, “Δημιουργησε το πεπρωμένο σου” Εκδόσεις Success Dynamics, 1997
Esther & Jerry Hicks,” The Law of Attraction, Publications HAY HOUSE, 2006
Steve Taylor, “OUT Of the Darkness, Publications; HAY HOUSE, 2011
Byron Katie, “Loving what is” Publications Random house Inc, 2002
Lise Bourbeau, ‘ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ & Βρες Ποιος Εισαι», Εκδόσεις Διοπτρα, 2001
Χορχέ Μπουκαι, «Ιστορίες που μπορείς να σκεφρείς, Εκδόσεις Οπερα, 2011
Χορχέ Μπουκαι, «Ο Δρομος της Ευτυχίας» Εκδόσεις Οπερα, 2012
Deepak Chopra, “Ο Δρομος της αγαπης» Εκδόσεις Ασημάκης, 1997
Louise hay, Μεταμορφ Δ998αμικη Της Επιτυχιασ,ions HSY HOUSE, 2006=ρωπους που ειναι στε τη ζωή σας», Success Dynamics, 1987
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ, «Σιωπας για να ακουγεσαι», εκδοσεις Ψυχογιος
Η Σοφία της αγαπης, Gerald Jampolsky, Εκδοσεις Δυναμικη Της Επιτυχιας, 1998

ΤΖΙΝΑ Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ed.M., M.A., HARVARD University
Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  Παιδιών, Εφήβων Οικογένειας, Ζευγαριών, Ψυχολογία Υγείας, Επαγγελματικός Προσανατολισμός,
Υπεύθυνη Ψυχολογικού Τμήματος LIFE CLINIC GROUP, Συμβουλευτική & Coaching Services, Ανδριανού 4, N.Ψυχικό, 154 51, 210 6772222, Αθήνα, Ελλάδα
Tel: 210 – 6838241 / 210- 6834639
Email: ginagthanopoulou@gmail.com ginathanopoulou@post.harvard.edu gina@lifeclinicgroup.com
Website: ginagcounseling.com
Κιν: 00 30 6945541188

error: Content is protected !!